News Wine

Tommasi fjerner 1,2 tonn plast fra bestselgere i Norge!

Det er fokus på miljø, også i vinens verden. Vinmonopolet har lansert en rekke tiltak med mål om å bidra til mindre miljøbelastning. Noen av tiltakene er miljømerking på hyllene, og krav til lettflasker på alle nye viner til under 150 kroner. Men også Bag-in-Box som består av papp og plast er det fullt mulig å redusere miljøbelastningen.

Skjermbilde 2018-11-11 kl. 20.17.56
Tommasi Adorato Appassionato 2017 Varenummer: 820006 Pris: 399,90

Ett lite håndtak på en vinkartong virker kanskje beskjedent i en global sammenheng, og for volumet Tommasi selger i Norge betyr det at potensielt 1,2 tonn plast kan fjernes fra miljøet. Dette tilsvarer vekten av en middels stor campingvogn, eller 13 vaskemaskiner. Plassert utover kan man dekke drøye 5 tennisbaner med plast, og ende mot ende strekker de seg fra E16 ved Stortinget til Hønefoss.

– Vi i Interbrands lot oss rive med i debatten om plast i samfunnet, og ønsket sterkt å bidra til å senke belastningen på miljøet, sier daglig leder Øyvind Berg. Bag-in-Box er en populær emballasje blant norske forbrukere. Offisiell salgsstatistikk viser at hele 60% av volumet som selges på Vinmonopolet er på Bag-in-Box. De aller fleste produkter har et bærehåndtak i plast – men ikke alle. Enkelte har et gripetak i selve pappen. Ideen er med andre ord ikke ny så vi utfordret like greit en av bestselgerne på Vinmonopolet til å endre emballasjen, sier han.

GraTis kompendium om vin

Når Tommasi nå tar bort plasthåndtakene fra 3-liters kartongen “Adorato Appassionato”, er det første skritt på veien mot mindre miljøbelastning. Snart vil også resten av porteføljen følge etter med gripetak i pappen.

– Vår strategi er å tilpasse oss ulike markeder. Når Interbrands Norway presenterte oss for ideen om å fjerne plasthåndtakene av miljøhensyn, endret vi pakkeprosessen i løpet av kort tid, sier Pierangelo Tommasi i en kommentar.

– Vi håper å kunne inspirere andre til å gjøre det samme, da 60 % av all vin som selges på Vinmonopolet er kartongvin, avslutter Øyvind Berg – og det håper jeg også – for er det noe som har irritert meg i årevis, er det disse plasthåndtakene som er vanskelig å fjerne fra kartongen når den er tom og jeg skal sortere. #Miljøbevisst

Tommasi

Tommasi Valpolicella DOC 2017. Dersom du ønsker rødt i glasset, kan det lønne det seg å gå for en vin med bløte tanniner og et fruktig preg, og som er litt allround i stil. Denne valpolicellaen er fra området Valpolicella, og er lagret kun 4 måneder på ståltanker og 2 måneder på slavonske eikefat. En godt balansert og fruktig vin med moderat sødme fra kirsebær, gjør Tommasi Valpolicella DOC til et godt valg for deg som ønsker en litt rustikk rødvin til maten eller foran peisen. Vinmonopol nr. 3053301 – Pris 149,90

Da er det vel bare å ønske en riktig fin uke. Spre kjærlighet og glede!

Vil du lære om musserende vin, kan du laste ned gratis kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)