Management & Health News Sex & Relationships

Når kjærligheten drukner i rutiner…

I går, før jeg dro til Oslo for å drikke vin med gode venner og rydde opp i verdensproblemer, så jeg en film om noen som hadde sagt farvel til A4 livet og flyttet til varmere strøk. Det var egentlig en film om min fremtid, for jeg drømmer om et sted i Karibien, eller på Seychellene eventuelt Mauritius, eller et annet liknende sted.

Der skal jeg ha en liten restaurant, kanskje et pensjonat eller et lite hotell hvor jeg skal gi mine gjester en uforglemmelig opplevelse med mye latter, kjærlighet, god vin og nydelig mat – uten at rutiner styrer. Og her skal jeg selvsagt også skal skrive bøker og rett og slett leve – uten rutiner! Skjønner? #Dreams

EFB4FEDE-6E30-4D33-B474-2C6B1A89E529
The best part of going out is sometime to come home. Jepp, tilbake i sofaen i natt etter et meget hyggelig treff med gamle kompiser. #elskada

#Rutiner. For selv om livet på mange måte er en evig dans med rutiner, så kan rutine også drepe. Jepp, dette er jeg helt overbevist om. At rutiner dreper kjærlighetsforhold vet jeg av erfaring. Kjærligheten drukner i havet av faste gjøremål dag ut og dag inn, og lidenskapen og nysgjerrigheten slukner. Kjenner du deg igjen?

Jeg lever nok fortsatt et nokså rutinepreget liv, men jobber målbevisst for å slippe fri – for rutiner kveler meg sakte. Ja, selv som liten klarte jeg ikke å forholde meg til rutiner, systemer, rammer og regler – og skolen kunne fort blitt en vanskelig snubletråd for meg. Men min fantastiske lærer Liv Eide så meg heldigvis. Hun så mine behov og hun så min energi. I stedet for å vingeklippe den og be meg sitte stille i klasse-timene og følge reglene på skolen – ga hun meg frihet mine første fire år på skolen.

Det var nødvendig – for jeg forstod egentlig ikke hvorfor vi måtte være der. Jeg ville nemlig alt annet enn å gå på skole. Jeg ville være ute i det fri. Ute i naturen.

Jeg ville utforske fjell, elv, skog og mark, og universets energier. Jeg ville følge min egen intuisjon, følge mine lyster og nysgjerrighet. Tråkke mine egne stier i ukjent terreng og bli kjent med meg selv. Skolen hindret og hindrer fortsatt oss i å bli kjent med oss selv, og jeg ble fort en forvillet fugl. Men min kjære lærer Liv meg.

Med det ga Liv meg lov til å være så mye meg som det var mulig å være på en skole.

Jeg fikk blant annet lov til å ha med meg kaninen min Pelle, skilpadden min 07 og kråken min Emil når jeg ville. Jeg – og kun jeg av en eller annen grunn, fikk sitte under pulten i timene og jobbe med skolefagene der, og i hvert friminutt gikk min lærer Liv og jeg vanligvis hånd i hånd og snakket om livet.

Min kjære lærer Liv Eide ble altså min klippe i et ukjent og for meg et ganske u-greit system og samtidig ble hun luft under mine vinger. Hun lot meg fly, sveve og leve.

Jepp, rutiner kan være kvelende og spesielt kjærlighetsforhold er utsatt. Dette skal jeg prøve å unngå i mitt neste forhold om jeg skal ha noen, for det er ikke sikkert. Jeg har aldri trengt noen. Mine forhold har bare blitt til. Det eventuelle “neste forholdet” skal jeg derfor ønske å gå inn i av hele mitt hjerte – og da skal det være med en mann som er som meg; en som drømmer om det samme livet som meg, som søker frihet og som gir felles luft under vingene slik at vi kan fly langt.

Det må være med en som ønsker å leve annerledes. Like barn leker nemlig best, sies det – og det tror jeg på. 

Treffer jeg en mann som nevnt og jeg ser jeg kan bygge et solid fundament sammen med ham, skal jeg bruke det jeg har lært av tidligere erfaringer, være bevisst på energiene som råder og pleie forholdet med omhu, kjærlighet og respekt – og sørge for at det ikke drepes av rutiner og hverdagsliv.

Så hvordan er det med deg og ditt forhold? Kveles det av logistikk og evige rutiner? Vel, da må du ta en dialog med din kjære og ingen andre, kun din kjære. Ta opp de hverdagsfellene du ønsker endringer på og fortell ham eller henne hva du drømmer om. Først da kan forholdes endres til det bedre. Just Saying. 🙂

Les også Ti tegn på at du er klar til å elske igjen.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig weekend! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Always be careful of what you hear about a woman. Rumors either come from a man that can't have her or a woman that can't compete with her. Unknownwww.TrudeHelenHole.com (2)