Laughter News

Juhuuu Sjøforsvaret… call me!

Kystverkets innsatsleder – sjø meldte klokken 06.17 i morges at havaristen, KNM Helge Ingstad, har sunket dypere. Det er nå bare radartårnet, samt deler av hekken, som stikker opp over vannflaten, skriver Kystverket i en pressemelding tirsdag.

36790329_10216663189029364_3959462962145525760_n
Bildet er fra Kragerø. Jeg gleder meg nå til å snart styre litt mer med båt og eie den selv. 🙂

Fregatten KNM Helge Ingstad fikk klare advarsler fra tankskipet Sola over radiosambandet før de kolliderte, viser en lydlogg som VG har fått tilgang til. Radarbilder viser at fregatten holdt høy fart og stø kurs mot tankskipet, til tross for gjentatte advarsler om at de kom til å kollidere.

Vel, jeg tok båtførerprøven i sommer. Skal skaffe meg en gammel Saga 23 til neste sommer for å putre litt rundt i skjærgården sammen med min datter Josefine som også er en habil skipper. Men om Sjøforsvaret vil ansette meg som kaptein eller noe, så kan de jo ta kontakt – så skal jeg tenke litt på det. Er alltid åpen for noe nytt.

Har nemlig lært ett og annet om staker, grunner, andre båter og tuting, bølgeskvulp og rødt og grønt, lys på store og små båter, og vikeplikt og sånne ting.

Grønt, grønt, grønt – og bestått med 88% riktig. Juhuuu! Not bad! Jeg må jo si at jeg måtte flire av meg selv når jeg skulle regne ut nautiske mil og slikt, sette kurs og finne knop, beregne tidsbruk og greier – dette er jo rimelig ukjent farvann for meg – men jeg naila det, jeg, og tydeligvis bedre enn visse andre. 🙂

Vel, tilbake til Sjøforsvaret – denne kollisjonen vekker jo ikke akkurat tillit. Om Sjøforsvaret trenger meg skal jeg seriøst vurdere ta roret. Tror nemlig jeg kler en sånn hatt og en slik kul og autoritær uniform.

Jeg er ikke akkurat billig, men Forsvaret er ikke akkurat kjent for å spare på kronene, eller hur? Så det burde gå greit, eller? Juhhuuu Sjøforsvaret! Call me!!

To enjoy or not enjoy, that´s the question.

Ha en strålende dag, alle sammen – følg drømmen din, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)