Adventure & Travel News

Tønsberg – kortreist hygge for liten og stor

Bor du ikke så langt unna Tønsberg, er weekendtipset å dra dit med familien, for Tønsberg er ikke bare et hyggelig sted å besøke, byen er også regnet som Norges eldste by, og det er jo stas! I følge Snorre var byen grunnlagt før år 871, og når du er der vil du muligens se hvorfor. Det gjorde jeg. 🙂 #Sponset

IMG_5608

Slottsfjellstårnet på Slottsfjellet i Tønsberg er byens landemerke. Steintårnet ble reist i 1888.

I forbindelse med Skjærgårdscupen august 2017, bodde Josefine og jeg på Hotel Active for på denne måten å kombinere fotballcupen med jentetur, ja, Josefine og jeg har “jenteturer” et par ganger i året:-) Og deretter overnattet Josefine med jentene fra lørdag til søndag, et perfekt opplegg syntes vi begge, og en av grunnene til det var at hotellet hadde alt en liten og stor jente kunne drømme om – nemlig gangavstand til sentrum med gode restauranter og shoppingmuligheter, lekerom og treningsrom, OG ikke minst badeland! Nevnte jeg at vi begge er badenymfer? 🙂

Active Hotel er et lite og hyggelig hotell på Nøtterøysiden av Tønsberg. Hotellet er bygd i 2006 og har 65 rom med 160 senger og to konferansesaler. Vi syntes dette var et hyggelig hotell som bør passe for de fleste, både eldre mennesker, barnefamilier og kjærestepar – nettopp fordi hotellet er så koselig og fordi du som gjest fritt kan benytte deg av styrke- og kondisjonsavdelingene, samt gruppetreningene. Å trene sammen er nemlig romantisk, og på Active har du tilbud om både bootcamp ute, spinning, vannaerobic, gruppetreninger og styrketrening i treningssal. 🙂

Og ikke minst syntes vi det er et stort pluss at det er gratis tilgang til både Badeland og Lekeland. I badeland kan du nyte boblebad, bobleseng, badestue og dampbad, og nettopp – morsomme sklier! Active Hotel passer også for konferanser og jobbrelaterte arrangementer fordi hotellet av nevnte grunner er så funksjonelt.

Mer om hotellet finner du her. 

Hotellet er passe stort, rolig og avslappet og med hjemmekoselig atmosfære. Vi likte også godt den maritime stilen og lesekroken der du inviteres til å ta med deg en bok, eller bytte bok – og som forfatter og ivrig leser liker jeg jo slike muligheter. Og ikke minst likte jeg godt det allsidige treningssenteret på hele 3000 kvadratmeter som jeg fikk brukt kraftig søndag morgen! Pjuh!

Tønsberg er en kommune og by i Vestfold. Kommunen grenser i vest mot Sandefjord, i nordvest mot Re, i nord mot Horten, i øst mot Oslofjorden, og i sør mot Nøtterøy. Tønsberg var lenge en by med et svært begrenset areal, og bybebyggelsen gikk allerede på 1800-tallet langt ut over sine egen bygrenser og inn i kommunene Nøtterøy og Sem. En byutvidelse i 1877 ga Tønsberg en stripe av Nøtterøy med viktige maritime industriarealer. I 1988 ble kommunene Tønsberg og Sem slått sammen.

Tønsberg baserte lenge sitt næringsliv på hvalfangst, skipsfart og verkstedindustri tilknyttet virksomheten på sjøen. Området rundt Tønsberg rommer i dag til tross for få bønder – store, flotte og fruktbare jordbruksarealer med kornåkre så langt øyet rekker å se, og ikke minst finnes det mange viktige våtmarker for et variert og hyggelig fugleliv.

Osebergskipet, Norges mest spektakulære arkeologiske funn, er gravd fram i Slagendalen, og funnstedet, Oseberghaugen, er tilrettelagt for besøkende. Se mer her.

Over ser dere også unge Tore Næss på trekkspill, en av Tønsbergs dyktige musikanter:-)

En levende sommerby. Byen har også et omfattende uteliv med restauranter og barer samlet ved Sjøbodkvartalet nederst mot kaia. Ja, for å være helt ærlig, så tror jeg at jeg knapt har sett tilsvarende tetthet av utesteder på et såpass lite sted som det Tønsberg sentrum egentlig er. Dette gjør byen også veldig tilgjengelig for barnefamilier. Du finner alltids et hyggelig sted å slå deg ned for et hyggelig måltid, før en blir gretten fordi en er sulten etter all shoppingen, du vet – ved skolestart blir det jo gjerne litt shopping, ettersom barna har vokst. Det er bare slik det er. 🙂

Del gjerne innlegget – takk.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen. Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

klikk-her-for-acc8a-lese