Management & Health

Hvilken stein er du?

 

smykker

Steiners betydning

Rubin. Rubinen kalles gjerne edelstenenes konge, og brukes ofte som et symbol på makt. Rubinen har en dyp rød farge, og er lykkesteinen for væren, løven, steinbukken og skorpionen. Den symboliserer styrke og seier, og kan bidra til at man tror mer på seg selv og får mer selvrespekt, livskraft og trygghet. Rubinen virker også positivt inn på blodomløpet og immunforsvaret, og kan hjelpe mot tretthet. Dette er en svært sterk stein, og den bør ikke brukes for lenge om gangen.

Rosenkvarts. Rosenkvarts finnes i forskjellige nyanser av rosa, og er lykkestein for stjernetegnene vekten og tyren. Rosenkvarts symboliserer fred og harmoni, og regnes som en kjærlighetsstein. Den gir rom for gode og rolige følelser, tilgivelse og kreativitet, og den hjelper mot dårlige vibrasjoner. Steinen kan også beskytte mot skadelige stråler, for eksempel fra datamaskiner og fjernsyn, eller fra miljøet.

Krystaller. I krystaller og edelstener finner man Jordens eldgamle krefter. Gamle egyptiske magikere og alkymister var blant de første som tok disse i bruk til helbredelse og åndelig fordypning. Den egentlige årsaken til at edelstenene ble så høyt verdsatt er altså ikke steinenes vakre ytre, men heller denne iboende kraften. Kvarts har vært en av de mest populære krystallene. Noe av grunnen til dette er at kvarts er et av få mineraler hvor den indre strukturen avspeiles på overflaten. På grunn av dette har den derfor blitt sett på som et bindeledd mellom Jorden og himmelen, og blitt tillagt enestående magiske krefter.

Bergkrystall. Bergkrystallen er glassklar og fargeløs, men den kan glimte i alle regnbues farger. Dette er lykkesteinen for stjernetegnene steinbukken, løven, tyren og tvillingene, og den symboliserer innsikt, klarsyn og veiledning. Bergkrystallen har blitt beskrevet som det guddommelige lys, og kan hjelpe deg til å vinne over angst. I Japan anser man bergkrystall for å være den perfekte edelsten, og som å representere hvor tålmodige gudene er overfor menneskenes feil og mangler. Steinen kan hjelpe mot stråler fra jord og vann, og den skaper også harmoni i hjemmet. Bergkrystall brukes også i healing.

Safir. Safir finnes i flere farger – hvite, gylne, lyserøde og i mange nyanser av blått. Dette er lykkestein for jomfruen, fiskene, vekten, tyren, vannmannen og skytten, og den symboliserer tro og tillit. Safiren blir gjerne sett på som symbolet på en sterkt tro på Gud og på at det finnes en kraft som er sterkere enn oss selv. Denne steinen kan være til hjelp for å få sine inderligste bønner hørt, og den styrker også vår indre harmoni og kreativitet. Safiren er også en god meditasjonsstein, og den kan hjelpe mot åndelige forstyrrelser og humørsvingninger.

Onyks. Onyks er sammensatt av smale svarte og hvite lag, som er helt atskilte og parallelle. Navnet på steinen stammer fra det greske ordet for hov, noe som antakeligvis kommer av at steinen kan minne om en polert hestehov. Onyks er lykkestein for stjernetegnet steinbukken, og symboliserer egenskapene myndighet og autoritet. Steinen skal minne oss på det ansvaret vi har når det gjelder våre handlinger og uttalelser. Dersom man står foran en diskusjon hvor man ønsker å beholde roen og sakligheten, kan det hjelpe om man bærer med seg en stein av onyks. Onyks skal også hjelpe på evnen til å konsentrere seg.

Zirkon. Zirkon har en glassaktig glans, og er som regel gulrød eller rødbrun, men den kan også bli blå ved hjelp av oppvarmingsprosesser. Den er lykkestein for stjernetegnet fiskene, og symboliserer kreativitet og fantasi. Ved hjelp av zirkon kan man få en fornyet forståelse for kunst, og man inspireres til å leke seg med ord og farger. Zirkon brukes også i drømmetyding.

Ametyst. Ametyst er en fiolett stein, og bringer lykke for stjernetegnene vannmannen, jomfruen, skorpionen, fiskene og skytten. Den kalles gjerne for trossteinen, og symboliserer idealisme og gudstro. Ordet ametyst kan bety edru, og i tidligere tider ble steinen gjerne sett på som beskyttelse mot drukkenskap og avhengighet. Ametyst gir en beroligende virkning og beskytter den som bærer den mot uønskede innflytelser. Den skal også kunne hjelpe mot hudproblemer og hodepine, og dersom man er svært nervøs foran en vanskelig oppgave, kan det hjelpe om man legger en ametyst i lommen. Det blir sagt at egyptiske soldater brukte denne steinen til å holde hodet kaldt og kroppen ufølsom.

Jade. Jade kan ha flere farger: Grønn, hvit, sort, gulrød og brun. Den er lykkestein for stjernetegnene vekten, fiskene, jomfruen og krepsen. Jade representerer beskyttelse og barmhjertighet, og er et symbol på visdom, mot, ydmykhet og rettferdighet. I Kina har jadeamuletter hatt en sentral plass gjennom livets viktige begivenheter. Nyfødte kinesiske barn får for eksempel en utskåret hengelås i jade, som er et symbol på å låse barnet til livet. En and utskåret i jade er det fremste tegnet på respekt og vennskap. Jade er en svært hard stein, og har derfor helt fra den tidlige steinalder vært ettertraktet til fremstilling av våpen, redskaper og prydgjenstander.

Rav. Rav er sprø og hard fossil harpiks, og har som regel honninggul eller gyldenbrun farge. Rav er helt eller delvis gjennomskinnelig, og harpiksen stammer fra nåletrær som vokste for om lag 20-40 millioner år siden. Rav inneholder ofte godt bevarte planterester og insekter. Rav er lykkestein for stjernetegnene tvillingene, jomfruen, løven og krepsen. Egenskapene hjertevarme og mot forbindes ofte med rav, og steinen har en varm utstråling. Den fremmer fysisk velvære og suksess, og kan med fordel legges på de deler av kroppen hvor man opplever smerter eller spenninger. Rav gir trygghet og varme, og gir den som bærer den et solrikt sinn og aktiverer de selvlegende kreftene som mange mener vi bærer i oss.

Opal. Opal har et vakkert fargespill og gnistrer i alle regnbuens farger. Den er lykkestein for stjernetegnene skorpionen, krepsen, skytten, fiskene, vannmannen og væren. Den representerer livsglede og lettsindighet, og står for lek og latter. Opalen får oss til å drømme og til å føle oss kreative, og den åpner sinnet vårt for innsikt og aksept. Den er en god inspirasjon for kunstnere. Samtidig sies det at opalen kan lokke oss ut i en urealistisk drømmeverden, og man bør derfor være litt på vakt.

Steiner og stjernetegn. 

Til de forskjellige stjernetegnene tilhører det en bestemt farge og en krystall eller energistein. Hvert av stjernetegnene symboliserer enten initiativ, stabil eller skiftende energi.

De deles også inn i fire klasser: Ildtegn, jordtegn, lufttegn og vanntegn. Det finnes flere forskjellige lister over disse opplysningene, og ikke alle er like. Her følger en av listene som sier litt om hvilke steiner og krystaller de enkelte stjernetegnene forbindes med:

Væren: Væren er full av følelser og tenker raskt. Dette tegnet er et ildtegn og energien er utadvent. Rhodonitt temmer værens følelser og gir han hjelp til å uttrykke seg, mens aventurin beroliger værer som er litt oppfarende. Jaspis gir utholdenhet til å fullføre oppgaver.

Tyren: Tyren er som regel jordnær, rolig og tålmodig. Tegnet er et stabilt jordtegn med introvert energi. Granat kan styrke tyrens kreative evner, mens rosenkvarts hjelper til med å uttrykke følelser. Tigerøye reduserer trassighet.

Tvillingene: Tvillingene er glade i å snakke, og de er allsidige og sosiale. Dette er et lufttegn med skiftende og utadvent energi. Unikitt styrker følelseskommunikasjonen og virker beskyttende på tvillinger, mens turkis bedrer taleorganene. Citrin gir varme i tvillingenes væremåte og mildner deres følelser.

Krepsen: Krepsen er omtenksom, beskjeden, praktisk og full av følelser. Dette er et initiativrikt vanntegn med introvert energi. Rosenkvarts vil hjelpe en kreps med å uttrykke følelser, og aventurin reduserer stress. Månestein lar krepsen komme i kontakt med sine egne følelser.

Løven: Løven er myndig, selvstendig og full av energi. Dette er et stabilt ildtegn med ekstrovert energi. Bergkrystall styrker en løves selvtillit, mens sodalitt vil virke beroligende på en løves energi. Malakitt hjelper løven med å få satt sine oppgaver ut i livet.

Jomfruen: Jomfruen er samvittighetsfull, nøyaktig, hjelpsom og kritisk. Dette er et skiftende jordtegn med introvert energi. Citrin styrker jomfruens selvtillit, mens rosenkvarts reduserer selvkritikk og hjelper til med å uttrykke jomfruens følelser. Aventurin reduserer bekymringer og angst.

Vekten: Vekten er vennlig, glad i diskusjoner og kunstnerisk. Dette er et initiativrikt lufttegn med ekstrovert energi. Månestein hjelper vekten med å oppnå sine mål, fluoritt gir realisme og energi. Rosenkvarts virker beskyttende og gir hjelp til å uttrykke følelser.

Skorpionen: Skorpioner er følsomme, utholdende og hemmelighetsfulle. Dette tegnet er et stabilt vanntegn og energien er introvert. Tigerøye styrker en skorpions livsenergi, mens krysokolla får frem de skjulte følelsene. Malakitt eller grønn jade gir ro og fornyet energi.

Skytten: Skytten er selvstendig, åpen og full av energi. Dette er et skiftende ildtegn med ekstrovert energi. Citrin virker beroligende og gir energi, mens rhodonitt reduserer stress. Hematitt gjør skytten mer jordnær.

Steinbukken: Steinbukken er organisert, ansvarsfull og myndig. Dette er et initiativrikt jordtegn med introvert energi. Tigerøye reduserer trass og stivhet, mens rav virker healende og beroligende. Onyx styrker steinbukkens fleksibilitet.

Vannmannen: Vannmannen er sosial, oppmerksom og selvstendig. Dette tegnet er et stabilt lufttegn med ekstrovert energi. Ametyst styrker forståelsen for helheten, mens falkøye gir beskyttelse og mer energi. Azuritt virker beroligende og hjelper en vannmann til med å tilpasse seg.

Fiskene: Fiskene er sensitive, kunstneriske og svært følsomme. Dette er et skiftende vanntegn med introvert energi. Rhodonitt hjelper fiskene med å bearbeide følelser, mens sugilitt styrker intuisjonen. Rutilkvarts hjelper til med å sette mål man kan arbeide mot.

Del gjerne:-) 

Kilde: Krystallkulen

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

LM FB1