Management & Health News

Vi må ikke glemme de hjemme – sykehusbarna trenger deg

sykehusbarn

Måler med Stiftelsen Sykehusbarn er å bidra til å skape lyspunkter og glede for disse barna, med enkle midler som klovner, lek og moro. Det er ofte ikke så mye som skal til.

Hvem? Vi som står bak stiftelsen Sykehusbarn er Magne Helander fra Drøbak og Trond Espen Hansen fra Fetsund. Da vi startet stiftelsen var vi begge fedre til barn som hadde fått en alvorlig kreftdiagnose, og brorparten av vår tid ble naturlig nok tilbrakt på sykehus.

Ylva

Magnes datter, Ylva på 7 år gikk tragisk nok bort 6 november 2013 etter å ha vært alvorlig syk over en fire års periode. Magne plasserte et høstblad i hånden til sin datter hver dag de siste ukene. Høstbladet ble symbolet på den vesle jentas siste reise. Foto: Magne Helander/Englepappa

Trond Espens datter Eliisa Marie, er nå 3 år og er fortsatt til behandling for sin sykdom. Til tross for alvorlig diagnose med utfordrende prognoser står den daglige kampen mot kreft i fokus. Det er håp om at Eliisa Marie gjennom fremtidig behandlingen utenlands skal kunne helbredes for den variant av hjernesvulst hun er rammet av.

-Vi har sett hvor viktig det er at det skapes glede og lyse øyeblikk for barn i en slik situasjon, og dette er noe vi håper du også vil være med og bidra til ved å støtte vår stiftelse.

Arbeidet er avhengig av bidrag fra personer og organisasjoner som vil gi disse barne en bedre og litt lysere hverdag. Stiftelsen er foreldredrevet, som giver kan du være trygg på at din gave går til formålet og å hjelpe barn på sykehus. Vi har ingen kostbar organisasjon som bruker penger til administrasjon.

 ………

Nå som jeg har blitt kontaktet og medlem av stiftelsen har jeg tenkt å gjøre mitt for å hjelpe til, for jeg ser på det å hjelpe som en selvfølge. I 2001 arrangerte jeg en innsamlingsaksjon for barna på Radiumhospitalet og fikk inn over 13.000.- til leker og underholdning for barna, fordi barna som det blir sagt over her – trenger noe annet å tenke på enn sykdommen – de trenger smil, latter, glede og avkobling – og det kan du og jeg gi dem, for vi må ikke glemme de her hjemme.

I Norge gir vi ufattelig mye til store hjelpeorganisasjoner for å hjelpe dem ute. Problemet er at disse bruker store summer på lønn- og administrasjon, på aksjekjøp, TV-show og reklame, så mye av hva du gir bortfaller til drift og forsvinner på veien, og i mellomtiden glemmer vi vår egen bakgård – det er mennesker som trenger vår støtte her hjemme også.

Les gjerne artikkelen min Har hjelpeorganisasjoner blitt store kapitalbedrifter?, og innlegget om Eddie Eidsvåg og Jo Nesbø, der førstnevnte hjelper norsk ungdom, og ikke minst bør du lese artikkelen Kritikk mot kreftsykehus: – Pasienter og pårørende ført bak lyset, om sykehusledelsen som mente at terapibassenget til glede for alle, både små og store pasienter – ikke skulle inngå som en del av helsetjenestens tilbud.

Kortreist hjelp direkte til de som trenger det. Slik kan vi ikke ha det i verdens rikeste land, så klikk dere inn her og støtt stiftelsen Sykehusbarn.

Ikke alle barn overlever sykdommen sin – men vi kan bidra til at tilværelsen blir lettere ved å vise at vi bryr oss ved å hjelpe foreldrene som arbeider for å gi disse barna et bedre helsetilbud og noe å glede seg over – det er faktisk det minste vi kan gjøre.

Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv. Arnulf Øverland.

Trude Helén Hole

Klikk her for å gi din grasrotandel av Norsk Tipping til Sykehusbarn og her for å bli medlem. Det har jeg gjort.

Skjermbilde 2015-05-13 kl. 09.36.22

0 comments on “Vi må ikke glemme de hjemme – sykehusbarna trenger deg

Leave a Reply