Adventure & Travel News

Korcula – The hidden Pearl

Velkommen til Korcula. På Adriaterhavets vakreste øy vil dere og dine kjære trives – det er vi veldig sikre på. Her vil dere automatisk senke skuldrene og nyte hva livet har å by på. Tilstedeværelse er et stikkord, så dere vil bli preget, i positiv forstand – av den harmoniske og varme energien som råder den frodige øya, i den vakre byen/borgen og hos folket.

Dere vil bli møtt med smil, respekt og interesse – for det er bare slik det er. Og så vil dere nyte det helsebringene deilige havet, og ”hoppe i havet” hvor og når som helst – for det er bare slik det er 🙂 Og vil du leie vår leilighet, kan du sjekke her for priser og ledige uker.

For på Korcula bades og svømmes det både tidlig og sent. Når dere sitter ute på vår favorittrestaurant Lesic Dimitri og nyter stemningen, en deilig dessert og et nydelig glass vin, ser dere taxibåter og mennesker som svømmer forbi – helt i sin egen verden og det selv om klokken er nærmere 24.00. Så hvorfor ikke ta et nattbad, dere også, før dere går til sengs?

Verdens uoppdagete perle. Korcula er den 6 største øya i Adriaterhavet og ligger ved kysten av Dalmatia mellom Split og Derebrovnic. Øya har et areal på 276 km², er 46,8 km lang og en snittbredde på 7,8 km, og er den nest mest folkerike øya i Adriaterhavet etter Krk.

Korcula blir omtalt som en av verdens uoppdagede perler og blir kalt “den grønne øy” fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia. Her finnes skoger med vakre pinjetrær, palmer, vinmarker, olivenlunder og frukttrær, og ikke minst vakre fargesterke blomster som pynter opp og dufter et vakkert liv.

Den største byen på øya heter også Korčula og er en av Kroatias vakreste byer. Omkranset av en festning ligger byen vakkert og ærbødig til på østkysten av øya. Byen har ca 3000 fastboende, et tall som mangedobles av besøkende turister på sommeren.

Det sies at Korcula by er Marco Polos fødested, noe innbyggerene er stolte av. Her vil alle som er opptatt av kultur, liker et yrende liv og et godt utvalg av restauranter, cafer og barer trives svært godt. Prisnivået er ganske lavt i forhold til norsk standard, men kvalitet og service overgår det meste i Norge. Så liker du god vin, nydelig mat, hyggelig mennesker og god, uhøytidlig stemning – er Korcula stedet!

Sjekk priser og ledige uker her.

Aktiviteter og utflukter. Som med naboøya Hvar, er Korcula perfekt for alle som liker å ta livet med ro, nyte dagen på en liten strand, spise god mat på en koselig restaurant, drikke rimelig og god lokal vin – dette i kombinasjon med et yrende liv utover kveldene. Korcula har også flere gallerier og mange vakre monumenter som det er vel verdt å studere. I høysesongen avholdes mange konserter og festivaler, og det arrangeres daglig ulike utflukter i området rundt øya, både til Derebrovnik og Mostar, og til vinområdene på Peljesac.

Vi anbefaler båttur til nasjonalparken Mljet og fiske-piknik som er en opplevelse. Det er ikke uvanlig å se delfiner! Dere kan leie båt selv om dere har med båtførerbevis. Om dere velger båt med litt motor, ta en tur til Pupnatska Luka for å bade, plukke stein og nyte en saftig hamburger tilberedt i steinovn, og selvsagt – en iskald øl!

Vi anbefaler også Korčula Buggy Safari, en uforglemmelig opplevelsestur hvor du på firhjuling med plass til to, kjører gjennom olivenlunder, vinmarker, nydelige skoger og idylliske landsbyer. Litt av turene ser dere i videoen over. Les mer om Korčula Buggy Safari her. Dere kan leie bil, scooter, sykkel og båt. I høysesong kan det være noen dagers ventetid. Informasjon finner dere på turistbyråene.

Ellers er Korcula perfekt for koselige turer langs havet til fots eller på sykkel, dere kan rusle rundt i de trange gatene i gamlebyen og stadig finne noe å hvile øynene på, eller dere kan dra på oppdagelsesferd innover den frodige øya på jakt etter en avsidesliggende bukt. Innover på øya finnes mange pittoreske landsbyer hvor det prodereseres vin og olivenolje.

Vi anbefaler gjerne en dagstur på sykkel til den lille idylliske landsbyen Racisce som er så søvnig at det er helt herlig. Racisce ligger ca 12 kilometer vest for Korcula by, og er et perfekt utgangspunkt for sykkel og fotturer.

Her finnes også noen av de vakreste strendene på øya, og på returen stopper dere ved den lille hvite og blå restauranten Konoba Dalmatino og får i dere litt mat. Om det er langt til Racisce, drar dere ganske enkelt bare til Dalmatino for en matbit. Den nest største byen på øya, Vela Luka, er en havneby som ligger helt vest på øya. Men hit drar dere kun for å ta båten ut til den vakre øyen Proizd. 

Strender. Det rene, klare og helsebringende vannet i Kroatia innbyr til svømming, bading og vannsport. De fleste strendene i Kroatia består av små-stein, men rundt Lumbarda finnes det flere langrunne sandstrender. For å komme dit, hopper dere på en taxi båt. Det går også badebåter ut til øvrige strender i nærheten av byen. Reiser dere med veldig små barn er Lumbarda et godt valg, men større barn vil nok trives godt med å hoppe ut i sjøen når som helst og hvor som helst. Rundt Korcula by finnes et par små bukter og klipper som er anlagt med sement slik at dere kan legge deg ned og nyte solen, og vet dere? Det er faktisk veldig ok!

Restauranter og våre favorittsteder

  • Verdens beste ostekake og bubler får dere på uterestauranten på Hotel Korsal.
  • Romantisk solnedgang, god mat og vin nyter dere på Maksimilijan ved klosteret.
  • Solnedgang og kule drinker får dere på Cubabaren. Våre anbefalinger er Swimmingpool & Kenguru:-)
  • Ta en tur til Konoba Dalmatino, den lille idylliske restauranten ved havet – hit sykler dere, spiser lunsj eller en middag, og bader!
  • Lesic Dimitri – vår favorittrestaurant like ved leiligheten:-)
  • Filippi – vår andre favorittrestaurant like ved leiligheten:-)
  • Jungelboogie for de yngre og de ville – discoteket oppe i åsen.
  • Pupnatska Luka, hit kommer dere med bil eller båt. Enkelt, rått og godt:-)
  • Vi anbefaler også å kombinere ferien med noen dager i Dubrovnik – vi anbefaler da å bo på Hotel Royal Princess.

 Flere flotte bilder finner dere her på Trudes blogg.

For more adventures and traveltips – click here.

For more articles in English – click here.

 Trude Helén Hole

MY AUTHOR PAGE 

Do you wan´t to follow this blog, please do so up to the right. 🙂

My books – My You Tube – My company – My blog –  My Travels – Modeling – Winecourses – Referenses – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram 

Lote pocket trippel