Guest Authors Management & Health News

Kvinner, ikke la dere lure av en kynisk industri

Operasjon av Labia Minor. Jeg hadde tenkt å skrive om dette selv, men føler jeg egentlig har skrevet nok om kvinner, skjønnhetsfokusering, selfies og dårlig selvbilde gjennom en del artikler under Aktuelt, blant annet disse: 8 mars – kvinner kjører likestilling i revers, Hva Ottar og Mr. Grey har tilfelles, Selfie me, me, me, Fotballfrue kontra omskjæring av jenter, så jeg er litt lei av å skrive om kvinner.

I all hovedsak er mitt budskap at den moderne kvinne gjør seg selv til et objekt der det investeres mer i restyline og hairextensions enn i mental helse og kunnskap. Skjønnhetstyranniet er skapt for og av usikre kvinner som nå helt ubegripelig også går til det skritt å til og med operere fitten slik at den skal se perfekt og lite normal ut. Det er trist!

Skjermbilde 2015-03-24 kl. 09.30.24

Så i dag overlater jeg ordet til to glupe menn, først min bestekompis Lasse Østervold som dere ser på bildet under med sønnen Julian, og deretter Chris Tvedt, forfatter og spaltist i BA.

Skjermbilde 2015-03-24 kl. 09.07.19

Lasse Østervold – Kvinner, ikke la dere lure av en kynisk industri. Bruk pengene på Camina de Santiago, yoga på Bali, surfing i Marocco, deilig mat i Frankrike, meditasjon i India, fjellturer i Himalaya, dykking i Belize, spa i Ungarn, eller en filosofisk bok i sofakroken. Men, ikke gi penger til plastiske kirurger som aller helst burde brukt tiden på å lobotomere seg selv.

Det vakreste vil alltid være mennesker som er glad for å være den man er født som. Plastisk kirurgi på friske mennesker er bare en total ekliptisk tilstand som hindrer en i å forstå hvor fin man egentlig er. Jeg ser mange triste skjebner skjult i pene jenter som ikke klarer å komme ut av innpakningspapiret sitt. De blir ofre for enorme mengder produkter som selges ene og alene på deres dårlige selvbilde. Plastisk kirurgi på friske individ er skammelig, ikke bare overfor disse kvinnene, men også overfor den jobb disse legen faktisk kunne brukt sin dyrbare tid på. Lasse Østervold.

Svært gode ord fra Lasse der, altså. Og her kommer noen til fra Chris Tvedt, forfatter og spaltist i BA:

“Operasjon av Labia Minor, altså de små kjønnsleppene, forstår jeg er det hotteste nå for tiden. Jeg siterer direkte fra klinikkens hjemmeside: Formen på labia minor kan være avvikende, og dermed skjemmende.

Rene ord for pengene, dette! Her er markedsføring som virkelig tar en rask sving utenom både den store og den lille hjernen og henvender seg direkte til stedet hvor vi tar våre viktigste beslutninger, nemlig det kjente angst-senteret, plassert et sted mellom dine asymmetriske Labia Minor og din altfor brede rumpe.

Her trengs det mot-propaganda. Noen må heve stemmen til protest i det offentlige rom, for ufødte kvinners skyld. Noen må stå opp for det labiale artsmangfoldet. Noen må beskytte det vaginale kaos, noen må redde det svulmende, kjøttfulle Mons Veneris før det blir skrapt ned til beinet av en plastikkkirurgibransje mer grådig og mer prinsippløs enn både tobakksprodusenter og våpenindustri.

For hør her, jenter i alle aldre. Variasjonen, hva angår farge, form og symmetri, har vært påfallende, men med hånden på hjerte kan jeg si at jeg aldri har støtt på et som jeg ikke har likt! Hver gang har vært en gave og en glede, og ikke en eneste gang har jeg tenkt: «Hey, dette var i overkant usymmetrisk, jenta mi! Det får da være måte på rot!»

Så vær så snill, jenter, ikke la dere lure. Ikke bli med på enda en tur i skjønnhetstyranniets idiotkarusell. Jeg vet at det er vanskelig med sex og sånn, men problemene sitter der de alltid har sittet, i hodet, ikke mellom beina, og de kan dessverre ikke opereres bort”. Hele dette fantastisk glimrende innlegget fra Chris Tvedt – en meget klok mann, kan du lese her på BA.

———

Vel, Østervold og Tvedt er gentlemenn. Det er ikke jeg – jeg kaller en spade for en spade og skylder ikke så mye på industrien, skjønt en del inngrep bør seriøse aktører holde seg for god til, som å operere fitten på usikre kvinner fordi den skal se “slik og slik ut”. Men fordi industrien er en kynisk bransje som ser de kan tjene store penger på idioti, så gjør de selvsagt det. Money before anything. Fysiske plager som kan rettes på, er selvsagt en helt annen sak, men det er altså ikke dette jeg prater om her – jeg prater om kvinner som operer helt naturlige fitter fordi den skal se u-normal ut fordi de tror menn vil ha en unaturlig fitte og fordi de tror dette vil løse alle verdensproblemer.

Jeg skylder derfor som jeg vanligvis gjør på kvinnen selv. På kvinner som tror de kan operere seg perfekt og operere seg til lykke – mens det i bunn og grunn er det motsatte som blir resultatet. Problemet er nemlig ikke mellom beina – det er i hodet!

Les: Kjære intimkirurg: Jeg trodde jeg var ødelagt! Du fikk meg til å tro at operasjon av underlivet ville hjelpe på mine psykiske problemer, om en ung kvinne som gikk til det skritt å operere underlivet. Her er et lite utdrag til ettertanke:

Kjære intimkirurg, jeg trodde jeg var ødelagt. Da jeg kom gråtende inn på kontoret ditt for en konsultasjon i håp om å få operert underlivet mitt en dag i 2013, lot du meg bestille en time til intimkirurgi. Jeg var 20 år gammel og hadde i flere år levd i den tro at underlivet mitt var unormalt og stygt. Kroppen min forandret seg i puberteten, også underlivet. Jeg hatet det. Jeg hadde alltid antatt at jeg var deprimert og engstelig fordi jeg hadde et stygt underliv. Først nå klarte jeg å forstå at jeg, i mangel på kunnskap og på grunn av skjønnhetsidealer, hadde utviklet alvorlige kroppskomplekser. Jeg forsto at det var et problem som satt i hodet mitt, og ikke i kroppen. Jeg forsto at en operasjon ikke kunne hjelpe meg på noen som helst måte. Man kan ikke operere seg til bedre selvtillit. Man kan ikke operere seg til et bedre liv. Personlig tror jeg at en stor del av de unge jentene som kommer til deg og andre kirurger for å operere underlivene sine, gjør det av lignende årsaker som min egen. Jeg tror at mange ikke er følelsesmessig i stand til å ta en så alvorlig avgjørelse som vil forandre kroppen deres for alltid, som kanskje vil resultere i nedsatt funksjonsevne i underlivet eller gi andre alvorlige komplikasjoner; et inngrep som aldri kan reverseres. Det er ditt ansvar som kirurg å tenke gjennom konsekvensene en eventuell operasjon kan få for pasientene dine, fysisk og psykisk. Det er ditt ansvar å tenke gjennom budskapet som du formidler til unge jenter. Noe må forandres, og da mener jeg ikke det kvinnelige underlivet. Les hele det flotte innlegget her.

The momentKvinner må forstå at vi er født perfekte med alle våre unike egenskaper, kvaliteter og forskjellige ytre. Kvinner må fortstå at det ikke ligger mellom beina, men i hodet!! Min drøm er at det naturlige igjen blir naturlig og at menneskets indre blir viktigere enn det ytre. For skjønnhetsopererte mennesker er ikke skjønne – de illustrerer alt annet enn skjønnhet! De illustrerer ødelagte sjeler – det mekaniske, det usikre og det groteske.

Så kjære alle dere jenter og kvinner, dere lurer dere selv, lytt til Østervold og Tvedt; Real men want´s real women. Og du er født perfekt. Så enkelt er det

Del gjerne.

Liknende artikler finner dere her under Ledelse, selvutvikling og helse.

Les også; Kjærlighet er å bry seg – si fra! og Ti trinn til ekte kjærlighet, og This is the person you should keep close to your heart

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Skjermbilde 2018-02-01 kl. 17.45.56.png

0 comments on “Kvinner, ikke la dere lure av en kynisk industri

Leave a Reply