News

Tjomlid viser dobbeltmoralisme i saken mot Sophie Elise!

I dag fortsetter jeg med gjestebloggere, og Lasse Østervold får på nytt ordet – for han får virkelig sagt det nok en gang – avslutningen tar jeg.

Bakgrunn for dagens innlegg: Blogger og synser Gunnar Tjomlid mener bloggeren Sofie Elise opptrer dobbeltmoralsk. I et blogginnlegg viser han til en rekke skjønnhetsprodukter Isachsen tidligere har omtalt og anbefalt, som inneholder nettopp palmeolje. Saken kan leses her Kjendis.no.

Lasse Østervold skriver følgende om saken: Å kritisere mennesker for at de ønsker en bedre verden er patetisk. En 40 år gammel mann som tydeligvis kan mye om bærekraftig palmeolje går “hardt ut” mot en 20 år gammel jente som prøver å lære om hvordan hun skal leve i balanse i en forrykt verden.

Jeg må innrømme at jeg aldri har lest bloggen til Sophie Elise. Sjansen er stor for at jeg aldri kommer til å lese bloggen til Sophie Elise. Ikke er jeg spesielt opptatt av hva hun blogger om, og ikke er jeg spesielt glad i duckfaces eller falske implantater av ymse sag. Men, og dette er viktig. Når en ung person begynner å engasjere seg i viktige spørsmål, som helse, miljø og menneskerettigheter, så er dette et sunnhetstegn.

Når en ung dame bruker tid på å bekymre seg over de enorme miljøproblemene vi skaper, så er det full honnør for at hun bruker sin stemme til å si i fra om hva hun tenker. Om dette så må forsvares og forklares av kjente merkevarer, at de må trekke produkter, eller må endre produksjonsmetoder, det får så være sin sak. Kanskje svir det litt på bunnlinjen, huff da.

Engasjement er viktig, ingenting endrer seg uten at forbrukerne legger trykk på krav om endring. Farmasøytindustrien, matbransjen eller oljefondet, alt er stort sett styrt av profitt av stort sett ledere med utdannelse innen økonomi og kunnskap om excell-ark. Etikk var nok det faget de tok lett motvillig på 1. året på BI eller Harvard.

Dobbeltmoralisme bruker Tjomlid som argument for at han kritiserer Sophie Elises palmeolje-engasjement. Ja visst, alle vi som engasjerer oss i etiske og moralske dilemma er dobbeltmoralske. Jeg er kritisk til Kjos sin brutalisering av arbeidslivet, men fløy Norwegian til London for en uke siden. Jeg synes vi flyr for mye, at vi også tilrettelegger samfunnet for mye rundt bil, men jeg har allikevel en Defender som går på diesel som jeg elsker. Det skal ikke stoppe meg i å ha en mening om plastutslipp fra dekk, CO2-uslipp, produksjonsmetoder, tilrettelegging av kollektivtransport etc.

Nei, takke meg heller til en engasjert ung generasjon som er villig til å kreve de enorme endringer som må til for å ta vare på vår klode, enn en bedreviter på 45 år som skal fordømme ethvert engasjement fra en person som prøver å engasjere seg i en sak som han kan litt mer om.

Sophie Elise, stå på og engasjer deg enda mer.

Lasse Østervold.

……….

Her er Lasse virkelig spot on! At en voksen mann som Tjomlid går ut i offentligheten og kritiserer en ung jente som Sophie Elise for at hun engasjerer seg i en viktig sak – er tragikomisk.

Tragisk fordi dette kan hindre andre ungdommer i å vise engasjement i viktige miljøspørsmål – og komisk fordi dette forteller mye om bloggeren Tjomlid som er desperat etter å synliggjøre seg selv ved å rakke ned på alt og alle, nå også unge mennesker som forsøker å bidra med noe positivt i en bedriten verden. Tjomlid har tydeligvis ingen skrupler, han skal bli kjendis – og veien å gå er å rakke ned på positive engasjementer fra andre kjente mennesker. Det er patetisk!

Heldigvis begynner Sophie Elise å bli voksen. Hun svarer kritikken med at hun ikke har hatt kunnskap om hva som har vært i produktene hun har promotert, men skal nå ha en gjennomgang. Videre synes hun det er underlig at Tjomlid har så mye tid til rådighet at han har gjennomgått bloggpostene hennes fra a til å for å finne produkter med palmeolje – og det syntes nok flere med henne.

Gunnar Tjomlid – vår største dobbeltmoralist? Fakta er at Tjomlid har gjort det til levebrød å rakke ned på andre mennesker. Dette er noe betenkelig ettersom mannen er aktivt medlem av forbundet HEF. Gunnar Tjomlid skriver for HEF´s magasin Fri Tanke, holder foredrag og underviser for ungdom i HEF. Human Etisk Forbund er et forbund som har som formål å dyrke den frie tanke – å sette mennesket i sentrum, fremme selvstendighet, frihet og ansvar.

HumanismeUtidig uthenging. Når en sentral person fra HEF – som Gunnar Tjomlid, lever av å henge ut folk på bloggen sin ved å fotfølge og trakassere dem, samt latterliggjøre deres engasjement og meninger i det offentlige rom – som i dette tilfellet når han rakker ufint ned på et meget positivt engasjement fra en ung jente som nå begynner å våkne opp for hva som hender rundt henne og med det ønsker å ta ansvar – så er det svært betenkelig.

Tjomlid kaller 20 åringen dobbeltmoralist og betegner henne som emosjonell og kunnskapsløs. Å kritisere mennesker for at de ønsker en bedre verden er som Lasse sier direkte patetisk. Sophie Elise bør roses for sitt engasjement – ikke vingeklippes og rakkes ned på av en voksen bedreviter fordi hun viser ansvar!

For å kort oppsummere – vi er alle dobbeltmoralister, men det er forskjell på å være det gjennom uvitenhet og fullt ut praktisere det. Tjomlid beskylder altså Sophie Elise for dobbeltmoralisme, når faktum er at det dreier seg om manglende kunnskap – hun er tross alt bare 20 år! Med dette viser Tjomlid sin egen dumhet, sin egen desperasjon etter å bli synlig, og ikke minst sin egen dobbeltmoralisme i henhold til nevnte HEF verdier som er å sette mennesket i sentrum, fremme selvstendighet, frihet og ansvar.

Tjomlid praktiserer nemlig fullt ut det motsatte “på privaten” og viser det tydelig – ved å fotfølge alle som mener noe annet enn ham og rakke ned på folk i det offentlige rom.

That´s the big difference. Need say no more.

Dobbeltmoralisme har med andre ord nådd nye høyder – det sørger Tjomlid for. 

Så stå på Sophie Elise, hilsen Lasse Østervold & Trude Helén Hole

……….

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Tjomlid viser dobbeltmoralisme i saken mot Sophie Elise!

Leave a Reply