Adventure & Travel News

Thailand, slik får barna det moro på utflukt

Slik får barna det moro på utflukt i følge Trude Helén Hole og Klikk.no som her viser 2 episode av Barn på tur. Første episode finner du herThailand er ikke bare sol og bad, men også elefanter, templer og markeder. Barn kan være med på det meste – helt med. I fjerde episode av vår nett-tv-serie Barn på tur skal Trude Helén Hole og hennes tre barn teste utflukter på Khao Lak.

Tour de Lak. De drar på elefantsafari i jungelen, og kjenner spenningen stige når de får øye på en giftslange to-tre meter oppe i trærne. De padler i kajakk, bader i en kulp under et fossefall, snorkler i havet, drar på båttur til en liten paradis-øy, kjøper frukt til noen munker, lærer hvordan man oppfører seg i et tempel, opplever gleden ved å prute ned prisen på et marked, får kjenne thaimassasje på kroppen, og ser sjimpanser sprette rundt og bli foret med bananer.

– Jeg prøver å påvirke barna mine til være nysgjerrige, slik at de kjenner begeistring i stedet for frykt hvis de skulle oppdage en slange oppe i trærne, sier Trude, som i forrige episode av Barn på tur serverte en rekke tips til aleneforeldre på ferietur med barn.


Natur og kultur. Den perfekte charterferie for Trude, er å finne sjelsro under solen, leke masse sammen med Josefine (5), Johannes (9) og Herman (11), og utforske den lokale kulturen og naturen.

– De utfluktene vi dro på i Khao Lak-området, var omtrent de samme som vi ville ha valgt om vi ikke ble fulgt av et tv-kamera, sier Trude, og fortsetter: 

– I Nord-Norge er det obligatorisk med nattlige utflukter hvor vi leter etter ville dyr i midnattsol. Full begeistring i hele familien, sier Trude som mener enkelte organiserte turer kan bli varmt og langtekkelig for de minste.

– Min erfaring er at de som arrangører utflukter på chartersteder, kunne ha tenkt mer barnevennlig. Mange aktiviteter foregår midt på dagen, når sola varmer ekstra intenst. Dessuten er en del turer i lengste laget for små barn, påpeker Trude, – å føle at man er “stuck” på en utflukt som i utgangspunktet virket svært så barnevennlig, er litt kjedelig. 

Alt inkludert. Trude anbefaler dessuten hoteller med all inclusive-tilbud til foreldre som reiser alene med barn.

-Det blir mindre stress når man får alt på ett sted. Familien kan konsentrere seg om å slappe av og ha det moro sammen. Neste gang vi reiser – det blir til Rhodos i juni – har vi også bestilt all inclusive. For vi må jo sikre oss en skikkelig sommer med sol, latter og glede, og tid.

Sukk – meget gode minner med trollene mine! Jeg vil på tur igjen, og leter for tiden etter et passende solfylt sted med muligheter for litt action å reise til i vinter. Trollene vil helt klart tilbake til Thailand. Sist gang reiste vi med Star Tour og var super fornøyd. Et lite tips er allikevel å sjekke ut All Inclusive turer, and just go with the flow.

Første episode i Barn på tur til Thailand ble publisert mandag – og den finner du her.

Flere artikler om reiser finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Thailand, slik får barna det moro på utflukt

Leave a Reply