Adventure & Travel News

Thailand, et perfekt reisemål med barn

God mandag dere:-) Denne uken tenkte jeg å skrive om reiser og opplevelser – neste uke blir om mennesker som har betydd noe til eller fra. I dag velger jeg å republisere en artikkel som kom i kjølvannet fra en TV serie vi lagde i 2011 – om Barn på tur – et reiseprogram der familier drar på tur til forskjellige destinasjoner. 

T2

På turen til Khao Lak i Thailand var det liksom jeg og mine tre troll som skulle på tur. Her er link til tv-serien med meg og trollene mine som jeg er ufattelig stolt av, og hvorfor vil dere fort oppdage i første episode – men les gjerne nedover i intervjuet her før dere ser tv-innslaget.

En reisevant familie. I tredje episode av serien Barn på tur, kan du se Trude og hennes tre barn finne roen i Thailand, dra på elefantsafari, herje i havet, utforske thaikjøkkenet og kose seg sammen i kveldsmørket. Tidligere har Trude hatt barna med til Egypt, Hellas, Portugal, Kanariøyene, Mallorca, fastlands-Spania og Nord-Norge.

– Vi pleier alltid å ha det fantastisk fint på tur sammen. Portugal er et land jeg særlig vil anbefale til aleneforeldre. Egypt kan derimot være en utfordring, i hvert fall i matveien, påpeker Trude.

Imøtekommende. Det kan være betryggende å vite at Thailand har et godt helsevesen, i hvert fall på turiststedene. Familien Hole mener ferien på Khao Lak er noe av det beste de har opplevd.

– Både ungene og jeg merket det med én gang vi var ute av flyet: Vi fant den roen og sinnsstemningen som er så viktig å ha på ferie. “Alle er jo så hyggelige og snille, og så smiler de så mye” kommenterte ni år gamle Johannes etter et døgn. Det er ingen selvfølge at gutter på hans alder reflekterer over mennesker og deres væremåte. Men det var slik det var, forteller Trude.

Én bag på deling. Programleder for Barn på tur, Silje Larsdotter Hådi, fikk hakeslepp da hun så hvor lite Trude og barna pakket med seg til ferieuken i Thailand.

– Bare én liten bag. På deling til alle fire. Det var alt de hadde med. Helt vilt! sier Hådi imponert.

– Man blir aldri så skitten som man tror, poengterer Trude. -Det går fint å bruke samme t-skjorte flere dager på rad. Og hvis man har med litt vaskepulver, tar det ikke lang tid før skitne klær er rene og tørre igjen. Ikke minst i Thailand, hvor kveldene er så varme.


Å tilpasse ferien til barnas behov og tempo. Trude tilhører ikke dem som fyller reisebagen med makeup eller hårprodukter når hun skal på ferie.

– Hva skal jeg med det, hvis alt jeg vil er å leke og kose meg med ungene? Det meste vi gjør må være på deres premisser, og skje i deres tempo. Når barna kommer løpende og vil ha meg med ut i sjøen, så kappløper vi ut, sier Trude og fortsetter:

– Foreldre bør unngå å dytte på muligheter til å leke når de først dukker opp. Litt for ofte sier de “skal bare” for eksempel lese ferdig et kapittel i boka først. Trikset er å være spontan og leken, og ferien blir en berikelse for alle.

– Men hva med shopping, dere hadde vel litt ekstra plass i bagasjen for dét?

– Når jeg er på tur med barna, må deres behov stå i sentrum. De ville kjede seg hvis jeg dro dem med ut for å shoppe. Jeg liker det ikke selv engang, sier Trude og fortsetter:

– Men det er klart at ungene lar seg begeistre av markedene. Så vi blir gjerne enige om én kveld til felles shopping. Da får de en pott med penger som de fritt kan disponere, samt et regnestykke for hvor mye de bør klare å prute selv. Slik får barna et forhold til penger og kultur, og opplever gleden ved å føle at man har gjort en god handel.


Kompromisser og regler. Trudes barn er henholdsvis 5, 9 og 11 år gamle. Da må det nødvendigvis inngås kompromisser på tur. Ingen kan få dekket sine behov hele tiden.

– Hvor enkelt det er å reise alene med barn, avhenger av hvilken kustus man har på dem. Jeg føler meg trygg på mine. De er reisevante, ganske selvstendige og aksepterer at de må følge opp det ansvaret jeg gir dem, sier Trude. Grensesetting for barn er en kunst som Trude har erfaring i, ikke minst på tur:

– Før vi drar på ferie, blir vi i fellesskap enige om hvilke regler som skal gjelde på turen. Regel nummer 1 er alltid at vi skal være hyggelige og hjelpsomme mot hverandre.


Herlig / farlig. Maten i Thailand er langt mer spennende og risikabel enn på de fleste charterdestinasjoner i Europa. Thai-kjøkkenet er høyt elsket. Men faren for å bli matforgiftet krever visse forholdsregler.

– Vi styrte unna salater, frukt uten skall og iskrem i boks. I tillegg hadde jeg mageregulerende tabletter på lur. Én ting er om barna blir syke. Men ekstra utfordrende blir det hvis jeg som eneste voksne skulle bli slått ut. Jeg er alltid ekstra forsiktig med hva jeg får i meg når jeg reiser med barn, og har aldri blitt matforgiftet på familieferie, forteller Trude.

Gode buffeter. Både i Thailand og andre feriesteder har hun vært opptatt av å la barna utforske den lokale maten.

– Thaimat trenger ikke å være for sterkt for norske barn, for kryddernivået styrer man selv. Mitt tips er å finne spisesteder som tilbyr gode buffeter. Da kan ungene teste ut mange forskjellige typer kjøtt, fisk og grønnsaker, plukke med seg det som ser fristende ut og smake litt av hverandre.


Alt inkludert. Trude anbefaler dessuten hoteller med all inclusive-tilbud til foreldre som reiser alene med barn.

– Det blir mindre stress når man får alt på ett sted. Familien kan konsentrere seg om å slappe av og ha det moro sammen. Neste gang vi reiser – det blir til Rhodos i juni – har vi også bestilt all inclusive. For vi må jo sikre oss en skikkelig sommer med sol, latter og glede, og tid.

Ålriiiight – gode minner der altså! Jeg vil på tur igjen, og leter for tiden etter et passende solfyllt sted med muligheter for litt action å reise til i vinter. Trollene vil helt klart tilbake til Thailand. Sist gang reiste vi med Star Tour og var super fornøyd. Et lite tips er allikevel å sjekke ut All Inclusive turer, and then just go with the flow:-)

2.episode i Barn på tur til Thailand, kommer i morgo eller på onsdag – og da dykker vi etter hai, så følg med.

Flere artikler om reiser finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Thailand, et perfekt reisemål med barn

Leave a Reply