Adventure & Travel Chateau Reipå News

Må du absolutt ha kjøkkenvifte på hytta?

Vi hadde jo ikke kjøkkenvifte før og de fleste svir ikke mat så mye som meg, så når jeg stiller dette spørsmålet bør jo flere gjøre det, ikke sant?

Jeg bare spør, for dette er noe jeg har lurt på selv. Vi hadde jo ikke kjøkkenvifte før i tiden, og de fleste svir jo ikke mat så mye som meg, så når jeg stiller meg dette spørsmålet, bør jo flere gjøre det, ikke sant? Som noen sikkert har fått med seg kjøpte jeg i fjor høst bestemors gårdsbruk på Helgelandskysten, og dette vidunderet holder jeg nå på å pusse opp. 🥰

De brune koreaplatene på veggen i stue og kjøkken er malt i en varm gråfarge, og samtlige brune gulv, tak, dør og vinduslister – ja, absolutt alt var brunt, stolene også – er malt i ren, klassisk hvit. Jeg har fjernet de brune overskapene innerst i kjøkkenkroken og plassert dem under kjøkkenbenken der det tidligere stod en svær ødelagt vaskemaskin og oppvaskmaskin. Overskap tar jo mye «rom, luft og plass» i et lite kjøkken, og ved å fjerne dem fikk jeg også plass til kjøleskapet innerst i kroken. Se «før – og etter» bilder i tidligere poster. 🥳

Jeg snekret selv en stabil bunn slik at skapene fikk riktig høyde i forhold til benken og snudde ganske enkelt overskapene opp-ned, og vipps – så ble de fine underskap etter litt tilpasning og snekring!

Den nye kjøkkenviften jeg bestilte fra Ikea som jeg gledet meg til å installere, hadde dessverre feil farge, og ved en nærmere sjekk så jeg at den ble litt for stor, så jeg valgte å returnere den og heller gå for en enkel løsning i stedet; en enkel baderomsvifte, for hullet i veggen måtte jo dekkes, og en baderomsvifte funker helt fint i kjøkkenet i et sommerhus. 😊

Etter litt søk fant jeg Baderomsvifte Standard E-EXTRA EE125WP m/støpsel og trekksnor 16W 230V Hvit hos Elmaterialer.no, for da trenger du hverken snekker eller elektriker. Du setter den inn selv, og det tar kun tre minutter eller to om du heter Trude Helén Hole.

Nå skal jeg snart skifte blandebatteri, for jeg har kjøpt kran i sort/rosagull, og det blir knall. Det brune linoleumet skal fjernes etterhvert – se tidligere poster, og det blir stas å få frem det originale tregulvet på kjøkkenet og i stuen. Er du ikke enig?

Vel, å pusse opp gamle hus er en h… jobb, men også utrolig moro og gleden er stor når en avdekker tømmervegger og flotte originale tregulv! Jeg tar også vare på gamle møbler, sliper dem ned og maler og tapetserer dem gjerne innvendig, for jeg simpelthen elsker å gi nytt liv til gamle hus og møbler, og gjenbruk av materialer, møbler, vinduer og dører er noe jeg brenner for! 🥰

Malerier til huset maler jeg selvsagt selv, og vil du se mine malerier gjør du det på Featherbook.no. 🤩👍

PS! Jeg leier ut hele herligheten – om du vil til vakre Helgelandskysten og bo i Bestemorhuset finner du informasjon, bilder og priser på trudehelenhole.no 😊👍 Huset med tre ferdige soverom og 4,5 sengeplasser kan leies i sin helhet, eller du kan leie rom når jeg er der, og da blir det B&B. Les mer om det her. 😊

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs