Adventure & Travel Chateau Reipå News

Oppussing av Øst-suiten og Midt-rommet

Trallalaaa... tror du det er enkelt å pusse opp gamle, skakke hus med mange hemmeligheter - tro om igjen.

Dæven han tøtte! Jeg må stadig bite meg i armen over det faktum at jeg er gårdeier! Jeg er faktisk The LANDLADY of Château Reipå – Bestemorhuset! Jeg kjøpte nemlig min bestemors vakre gårdsbruk på Helgelandskysten i fjor høst, så det er altså min barndomsdrøm jeg nå pusser opp og setter i stand, og er det noe jeg virkelig liker – så er det å rive og bygge, og pusse opp og gi nytt liv til gamle hus.

Det er fysisk krevende og mentalt stimulerende. Gode løsninger som viser seg å være dårlige endres og omvendt, og når en gjør absolutt alt selv, det vil si holder tunge ting som lange taklister og skap, og samtidig hamrer, skrur, sager, sparkler, sliper og som nevnt må holde alt selv og kun har to hender og ikke tre – så blir det selvsagt ekstra tungt – men slikt liker både kropp og hode! I videoen under kan du se oppussing av kammerset med mange gode tips til hva du IKKE bør gjøre.

Chäteau Reipå – del 2. oppussing av Øst-suiten og Midt-rommet

Se bilder over. Dette er de tre soverommene i 2 etasje, altså før-bilder av Vest-suiten, midtrommet og Øst-suiten. De to sistenevnte har nydelig, lakkert trepanel, men det blir for mørkt for meg og sikkert deg også, og Vest-suiten har plater på både vegg og tak, så her skal jeg fjerne platene og få frem tømmerveggene der jeg kan, slik jeg har gjort det med soverommet (kammersert) i 1 etasje. Innlegg om kammerset, samt video ser dere her.

Og tror du det er enkelt å pusse opp gamle, skakke hus med mange hemmeligheter – tro om igjen. Du trenger en sterk indre motivasjon, en stå på vilje fra en annen verden, og god dose tålmodighet og ikke minst en stayer evne uten like! Har du dette kan du gjøre gråstein om til gull, og kanskje finner du gamle skatter eller overraskelser du egentlig ikke trengte. Hvem vet? Under før og etter-bilder fra Øst-suiten og Midt-rommet, og jeg syntes rommene ble lyse og trivelige. Hva syntes du? 🙂

Øst-suiten

Midt-rommet

Du kan leie hele herligheten eller B&B

Du kan leie hele herligheten eller deler, eksempelvis et rom når jeg er der – og da leier du som B&B og får frokost og en god prat rundt kaffikoppen! Om du ønsker naturopplevelser, fjellturer eller liker å fiske eller jakte, så er du på rett plass. Er du kunstner eller forfatter er du velkommen til å søke ro og fred hos meg, eller sammen med kollegaer for felleskap, inspirasjon og delte gleder.

Det vil bli totalt 7 sengeplasser i hovedhuset, og det blir to i låven. Her er det nemlig plass til alle, så om du vurderer tur til Helgelandskysten er det bare å si fra. Sjekk gjerne ut annonsen på Finn.no.

Helgelandskystens Montmatre og École de Paris. Sistnevnte er en fransk betegnelse for flere forskjellige grupperinger av kunstnere som bodde, arbeidet og stilte ut sin kunst i Paris i tiårene fra århundreskiftet 1900 og frem til 1960-årene. Tanken er å skape noe tilsvarende på Reipå ala Kragerømalerne, Holmsbumalerne, Parismalerne og Montmartre – og med det sette Reipå på kulturkartet i inn og utland. 

Men du trenger altså ikke være kunstner eller forfatter – på Reipå er du bare deg.

Sjekk ut annonsen på Finn for ledig kapasitet.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs