Adventure & Travel Management & Health News

Nye avsløringer om mote- og forbruk

EU-land dumper 37 millioner plastikk-klær i Kenya

Nye avsløringer om mote- og forbruk: EU-land dumper 37 millioner plastikk-klær i Kenya! I følge en ny rapport fra Changing Markets Foundation er 1 av 3 brukte klesplagg som eksporteres til Kenya i så dårlig forfatning at de ikke kan brukes på nytt. Mye av klesavfallet stammer fra innsamlingsordningene til veldedige organisasjoner.

De fleste klærne er laget av billige plastmaterialer, og blir enten dumpet eller brent for å varme opp vann til matlaging. Utslippene fører til store miljøødeleggelser i jordsmonn og vannkvalitet, luftforurensning og CO2-utslipp.

– En stor andel av klærne donert til veldedige formål av mennesker som mener godt ender opp på denne måten. Hvorfor? Fordi ryggraden i fast fashion-industrien er plast – og plastklær er i hovedsak søppel, sier Betterman Simidi Musasia, fra Clean Up Kenya. Han beskriver land som Kenya som en rømningsventil for europeisk overforbruk av mote. 

– Eksport av søppelklær til fattigere land har blitt en fluktvei for systemisk overproduksjon og en skjult avfallsstrøm som burde være ulovlig.

Forteller Betterman Simidi Musasia, grunnlegger av Clean Up Kenya og George Harding-Rolls, kampanjeleder i Changing Markets Foundation, som står bak undersøkelsen. Noe å tenke på, eller? Så når du gir klær til veldedighet, sørg for at dette er gode klær, ikke søppel – og hva annet du kan gjøre – gjør som meg – kjøp brukt!

Hele artikkelen leser du her.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs