Adventure & Travel Chateau Reipå Management & Health News

Magiske Finnesjura, en fjelltur utenom det vanlige!

Har du hørt om Finnesjura og Finnesfjellet i Gildeskål kommune i Nordland? Hvis ikke skal jeg fortelle deg om dette magiske fjellet nå.

Har du hørt om Finnesjura og Finnesfjellet i Gildeskål kommune i Nordland? Hvis ikke skal jeg fortelle deg om dette magiske fjellet nå. Og når jeg skriver – magisk – så er det fordi fjellet er nettopp det! MAGISK! Om du planlegger en tur til Nordland, så sett av minst en halv dag til å bestige Finnesfjellet, for jeg garanterer deg – dette blir en tur du aldri vil glemme!

Watch this video to see what you can expect of joy and happiness at the northern part of Norway.

Denne toppturen er som et Kinderegg x 3!

Først vil du nok la deg fascinere av det vakre området allerede når du passerer Storvika, og deretter vil du sikkert kjenne hjertet gjøre et lite hopp når du parkerer i den bitte lille bygda Finnes helt ytterst i havgapet. Kanskje treffer du på noen av de få lokale som kanskje, om du er heldig, tilbyr deg å parkere på plenen deres, for området er ikke akkurat tilrettelagt for biltrafikk. Om du ikke får lov, skal du selvsagt ikke parkere der det ikke er lov.

En tur opp Finnesfjellet er ganske enkelt en av de mest unike fjellturene i Salten-regionen, enten du kommer sør- eller nordfra på Kystriksveien 17. Fjellet befinner seg kun halvannen time syd for Bodø sentrum og ca 40 minutter nord for Glomfjord, og er du lur, bruker du litt tid på strekningen Ørnes – Bodø, for her ligger perlene på rekke og rad. Nevnes bør vakre Sandhornøya, Storvika og Saltstraumen. På kartet finner du Finnesfjellet finner du her.

Utsikten fra Finnesfjellet kan ta pusten fra de fleste – på venstre side er det stupbratt, så vær forsiktig!

Kort om turen

Høyde Finnesjura: 250 m.o.h.
Høyde Finnesfjellet: 506 m.o.h.
Lengde: Ca 3,5 km tur/retur
Varighet: 2-3 timer
Passer for: De fleste som er i normalt god turform

Vandrende lykke på vei til Finnesfjellet

Parkeringsplassen befinner seg rett ved starten av stien, og er merket med rødt – men her er det kun plass til fire, fem biler, så med en hyggelig tilnærming kan det være du er heldig å får sette fra deg bilen i den lille havsbygda helt ytterst i havgapet et sted. Stien er også merket med rødt og vil nok først føre deg bak et hus slik at du muligens tror du går i en hage, og det gjør du muligens, men okke som – det er der stien går før den setter kursene mot himmelen.

Stien er nok litt bratt enkelte steder, men ved hjelp av tau som er satt opp, kommer du deg både opp og ned. Om terrenget er vått kan det være litt glatt, men deilig å gå på – min sønn Johannes på 20 år gikk eksempelvis barbeint hele veien fordi han fikk gnagsår etter to minutter i sine nye, flotte sko som ikke er egnet til fjelltur.

En vakker bit av Helgelandskysten

Når du er halvveis kommer du frem til den magiske fjellformasjonen Finnesjura som er et særdeles fascinerende sted. Litt sånn type utenomjordisk! Hvorfor formasjonen kalles Jura, forstår du nok selv. Her bør du avsette litt tid til undring og kanskje en matbit og litt mer solfaktor, men ikke stopp fjellturen her.

Når du har passert Finnesjura endrer landskapet seg, og før du vet ordet av det er du over tregrensen, og da er det bare å fortsette å følge eggen til du føler du står på verdens tak, for utsikten er så majestetisk at selv om du bare er 506 meter over havet, så er utsikten så formidabel vakker at hver eneste lille nerve i kroppen jubler av glede!

Og jeg tuller ikke, du vil føle uforglemmelig glede når du skuer utover denne slående vakre delen av Helgelandskysten og det uendelige havet med sine mange majestetiske øyer, ja – på godværsdager ser du rett ut i Lofotveggen. Og snur du deg og ser innover mot land, mot den vakre bukten og de majestetiske og nokså brutale fjellene i Gildeskål og Meløy, så vil du føle ren lykke langt inn i sjelen.

Det er mange majestetiske, men overkommelige fjelltopper i området, og er du lur overnatter du en natt eller to, eller en uke i mitt eget lille ferieparadis Reipå på Helgelandskysten. Du kan nemlig leie Bestemorhuset av meg hele året, og som du ser på kartet, så ligger Reipå kun ti minutter fra Finnesfjellet og 30 minutter fra Svartisen – du kan lese mer om utleie av Bestemorhuset her. Vel nede i bilen måtte vi selvsagt stoppe ved Storviksanden for å ta oss en deilig og velfortjent dukkert i havet – for det hører selvsagt med til enhver topptur.

Oversiktskart over Reipå og omegn

Ta gjerne en titt på den flotte siden Tursiden

Det finnes altså tilnærmet uendelig med herlige turer i fantastiske omgivelser å begi seg ut på i Bodø og resten av Salten regionen. På Tursiden finner du ett bredt utvalg av både lange og korte turer i mange forskjellige kategorier, som for eksempel skogsturer, fjellturer, utflukter, sykkelturer og padleturer – her finner du noe for enhver smak. Tursiden gir deg detaljerte beskrivelser ved hjelp av kart, bilder, og flotte videoer fra startpunkt til endepunktet. Anbefales.

Om du ønsker å leie denne bloggens eier, Trude Helén Holes idylliske feriested på Helgelandskysten – klikk her.

Her er en oversikt over flotte nettsider som viser deg noe av hva du kan oppleve i Nordland og på Helgelandskysten og i Meløy:

Visit Helgeland – Visit Norway – Helgeland – NordNorge.com – Myrvoll Kulturgård – Selsøyvik

Her er mine siste blogginnlegg – vel lest.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs