Adventure & Travel Art & artists Books & Literature Chateau Reipå Management & Health News

Juhuuu! Nå har jeg blitt gårdeier in the land of the MidNightSun

Nå har jeg blitt gårdeier - for jeg har kjøpt min barndomsdrøm, nemlig bestemors gårdsbruk på Helgelandskysten som nå skal pusses opp og settes i stand, og er det noe jeg virkelig liker - så er det å pusse opp gamle hus.

Dæven han tøtte! Nå har jeg blitt gårdeier! Mitt bud på bestemors skjønne lille, gårdsbruk på Helgelandskysten er akseptert! Jeg har altså kjøpt min barndomsdrøm som nå skal pusses opp og settes i stand, og er det noe jeg virkelig liker – så er det å rive og bygge, og pusse opp gamle hus. Bestemorshuset på Reipå er en betydningsfull del av min fortid og vil også bli en stor og viktig del av min fremtid, og ikke bare på “privaten”, for jeg har nemlig store planer for gården min som forøvrig dekker et stort landområde med både jakt- og fiske rettigheter!

Jeg tenker takknemlig på alle de somrene min mor tok oss med «nordpå» til Reipå, til bestemor og bestefar og hunden Tanja, og til min familie nordpå. De minnene jeg har fra den tiden er de beste jeg har. Å måtte dra hjem til Bergen var et mareritt, og når bestemor og bestefar prøvde å trøste oss på kaien og sa: «vi ses jo neste sommer», så hylgren vi alle sammen, for det var absolutt ingen trøst å spore i de ordene – tvert om, det var jo et helt liv til neste sommer og det var totalt umulig å for oss barna å tenke så langt frem i tid.

Watch this video to see what you can expect of joy and happiness at the northern part of Norway.

Men neste sommer kom og sommer-eventyrene nordpå fortsatte med lek, flørt og moro, samt hesjing og luking i både gulrot- og potetåkeren, og ikke minst lange lyse netter der vi gikk på dyresafari og så utover havet mot solen som aldri gikk ned. Spennende var det også, for å bli beordret ned i den mørke fuktige kjelleren etter poteter var enda skumlere enn å tisse alene i bøtten på loftet midt på natten. Virkelig ille var det om bestemor ikke var fornøyd med antall poteter fordi jeg fikk panikk og løp opp, og hun beordret meg ned igjen etter mer poteter og jeg ikke klarte å bestikke min bror eller min lillesøster til å bli med. #skrekkfilmSå fremover blir det mange turer nordover for å gjøre eiendommen i stand. Bygget trenger nok bare overflatebehandlinger innvending, men taket, samt en del av grunnmuren, vegger og vinduer må skiftes, og alt må moderniseres slik at det blir litt mer praktisk å bruke. Huset har innlagt strøm og vann, men det er ikke toalett eller dusj i huset. Jeg har dusjet ungene med en slange ut av kjøkkenvinduet, så en utedusj og badestamp er planlagt.

Vi har en god gammeldags utedass i låven, og det er faktisk ren luksus – for jeg elsker å sitte der med døren på vidt gap og bare glo på fjellene – og vi bader naken og vasker håret i den nydelige, men svært så kalde elven like nedenfor huset. Min bestemor og min mor vasket eksempelvis klær i elven, og måtte hakke hull i isen på vinteren for å kunne gjøre nettopp det. Den er litt drøy i dag, vi har tross alt blitt vant til våtservietter og slikt – så på sikt skal jeg få til et bad i huset også, kanskje med vaskemaskin. 

Jeg har også planer om å gjøre låven om til kulturlåve med galleri og bokbutikk og kursvirksomhet, samt overnattingsmulighet i låveloftet ala glampingstyle, og eventuelt en “festsal/spisesal/bar” i en av båsrommene i underetasjen. For jeg må poengtere som jeg har gjort mange ganger før – det finnes ingen steder i Norge med bedre beliggenhet i forhold til å oppleve fantastiske naturopplevelser, kultur- og mattradisjoner enn nettopp Helgelandskysten. Så til neste år blir eiendommen å finne på Finn.no og AirBNB for utleie, for dette skal også bli et forretningsforetak med fokus på norsk tradisjon, kursvirksomhet og kulturliv.

Vel, jeg har jo alltid vært en liten bondetuppe – det er jo ikke for ingen ting at jeg drev hesteranch i Australia i to år. Det faktum at jeg nå har kjøpt bestemors gamle bruk er altså et eventyr som har gått i oppfyllelse – jeg er lykkelig over at eiendommen med så mye familiehistorie nå forblir i familien og fordi den samme eiendommen skal bli så mye mer i fremtiden fremfor å stå der og forfalle. Eiendommen ligger fire minutter fra havgapet, så må jeg bare få satt det i stand slik at vi kan bruke det, og slik at jeg kan få satt både gulrøtter og poteter, og klargjøre for utleie til neste år.

Vil du nordover neste år og leie herligheten – ta kontakt. Og ps, en flottere skjærgård og finere strender og større torsk finnes ikke!

PS! Gikk du glipp av forrige nyhetsbrev med E-cup og 7,2 millioner – så finner du det her.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs