Management & Health News

Folket er staten – og vi vil ha pengene våre tilbake!

Det er på tide at regjeringen betaler strømregningen for oss – i det minste returnerer en del tusen skattekroner per husstand nå i desember, for strømprisene er intet mindre enn en gigantisk industriskandale som regjeringen trumfet gjennom til tross for sterke advarsler om kraftige økte strømpriser for forbrukerne.

Staten får sannsynligvis inn 30 milliarder kroner mer fra vannkraftproduksjonen i år enn i fjor, og kommunene kan plusse på rundt ni milliarder kroner.

Dette er altså VÅRE penger – for det er vi som betaler for strømmen og det er faktisk vi – folket – som er staten! Det kan se ut til at våre politikere har glemt nettopp dette! I tillegg til at regjeringen ødelegger og raserer vår vakre natur med miljøødeleggende vindmøller, øker de prisene på strøm!

– Det er ikke noen kraftkrise eller strømforsyningskrise, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) til DN, og jeg lurer med det hvilken planet hun er på, for de høye strømprisene ER faktisk krise. Folk fryser i egne hjem i et av verdens mest selvforsynte land på kraft fordi strømmen er for dyr – OG BARE ØKER! Til neste år blir strømmen dyrere!

Norge har hittil i år netto eksportert 15,5 TWh til Europa. Det tilsvarer ÅRSFORBRUKET til rundt 800.000 norske husstander!

Investor Øystein Stray Spetalen uttalte seg sterkt kritisk til byggingen av to utenlandskabler til Tyskland og England, som regjeringen vedtok i 2014. Spetalen mente kraftprisen vil øke og undergrave den kraftkrevende industriens fremste fortrinn i Norge. Tom Nysted i Agder Energi derimot, gikk hardt ut og forsvarte strømkablene og påsto hardnakket at kraftprisen ikke vil øke stort som følge av kablene som altså stod klare i 2020.

– Nysted vet godt at prisen kommer til å stige kraftig når kabelen kommer. Hyggelig for kraftselskapene, trist for industrien og forbrukerne, sa Spetalen som ville inngå et veddemål, hvilket Nysted ikke gadd å svare på, fordi han ikke hadde tid til tull.

Så her er vi altså – julen 2021 – arrogante, grådige folk i kraftbransjen og inkompetente politikere er årsaken til at folk fryser i egne hjem i et av verdens mest selvforsynte land når det gjelder kraftforsyning fordi strømmen har blitt for dyr og bare øker. At statens overskudd, det vil si våre strømpenger nå må returneres til oss, bør ikke en gang diskuteres, men derimot være en selvfølge!

Regjeringen må derfor for en gangs skyld evne å ta ansvar og vise handlekraft! Men våre politikere er tydeligvis mer opptatt av å feste og feire seg selv, samt finne små skattehull og snylte på regelverket enn å gjøre jobben en politiker faktisk skal utføre – som er å jobbe for folket!

Igjen, de 30 milliardene staten tjener ekstra i år, er altså VÅRE penger – det er vi som betaler for strømmen og det er vi – folket – som er staten! Det kan se ut til at våre politikere har glemt nettopp dette, og med det sørger de i stedet for den ene pengepolitiske skandalen etter den andre. Dette må bli slutt!

Jeg tenker at regjeringen ganske enkelt bør vedta kr 5 eller 10.000.- tilbake til hver husstand innen 20.12.2021. Ferdig snakket!

God jul!

Trude Helén Hole, forfatter, sommelier og kunstner

Les mer om vindkraft og regjeringens naturødeleggelser her.

…………………..@……………………..

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here, about wine here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 🙂

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us.