Management & Health News Sex & Relationships

Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon?

Menn som Forde Thuen og Peder Kjøs er grunnen til at jeg IKKE vil ha en mann! Jeg har fått mer enn nok av idiotiske, hårsåre mannfolk uten baller – hvis livsmål tydeligvis er å trakassere kvinner – dette for å dyrke sitt eget stusselige og patetiske mannlige ego! Kvinner har blitt hetset med, truet, mishandlet, drept, voldtatt, trakassert, hånet og sett på som underordnet mannen i mange hundre år – til tross for at det er kvinnen som skaper, bærer frem og gir liv – og dette fortsetter som ren mobbing i media i 2021. Dette er uverdig! Og det er på tide det tar slutt!

Her er mitt innlegg som svar på de to nevntes absurde innlegg i Aftenposten. Thuen og Kjøs viser her en hårreisende og totalt uakseptabel innstilling til kvinner. At det våset disse to gubbene lirer av seg i det hele tatt trykkes, er like uakseptabelt – for dette er offentlig trakassering av halvparten av verdens befolkning og bør ta slutt!

www.newspirit.no

Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon? “Det gir mening å se på partnerjakten som en slags økonomisk transaksjon”, skiver Frode Thuen og Peder Kjøs i et stort innlegg i Aftenposten 28.10.21. Begge er velkjente dårlige psykologer som flere ganger har skrevet og ytret seg negativt om kvinner, og denne gangen omhandler innlegget kvinner og menn, og jakten på en partner i moden alder. Thuen og Kjøs bruker uttrykk som «verdi» og «markedsverdi» om modne kvinner som sliter med å finne seg en partner.

“Utgangspunktet for saken er at mange kvinner som er kommet litt opp i årene, sliter med å finne seg en ny partner etter et samlivsbrudd. Menn som er i 50-årsalderen eller eldre, ser ofte etter litt yngre kvinner”, er påstanden, hvilket er det reneste vås. Forskning viser at gjennomsnittlig aldersforskjell mellom menn og kvinner i Norge ligger på to–tre år, der mannen er eldst. En psykolog bør vite hva han snakker om før han åpner munnen.

Jeg har mao ofte undret meg stort over begge disse psykologene, da jeg syntes de ofte presenterer en svært fordummende og forenklet tilnærming og forklaring til en del problemstillinger – spesielt når det kommer til kvinner og menn. Jeg forventer ikke at menn som selv mener de generelt er litt “enklere” enn sin komplekse motsetning skal kunne sette seg inn i kvinners liv. Men noe selvinnsikt bør en kunne forvente, også av menn og spesielt psykologer – det er derfor på tide at menn som Kjøs og Thuen slutter å påstå at de “forstår” kvinnen, og gjerne bedre enn henne selv. Det er nemlig veldig passé!

I det minste bør de slutte å generalisere og sette merkelapper på henne – for det er veldig 1889! 

Thuen og Kjøs, som fremstiller seg som spesialister på kvinners liv og deres “markedsverdi”, har mao ikke fått med seg at vi lever i 2021. Så jeg vil gjerne bidra med litt opplysning ref. den moderne kvinne anno 2021 for å nyansere det platte og ensidige bildet Kjøs og Thuen tydeligvis har av dagens kvinner.

Den modne kvinne VET hva hun vil ha – og det er IKKE en gretten gubbe eller en idiot som Thuen og Kjøs! For hva skal vi voksne kvinner, for å sette det litt på spissen – egentlig med en mann i 2021? Hva trenger vi dem til? Smatt litt på den, for her kommer den såkalte “markedsverdien” til psykologene inn i bildet. Hva kan egentlig en middelaldrene mann bringe av verdi inn i en voksens kvinnes liv, når hun har alt hun trenger og ordner alt selv?

Kan det tenkes at hun ikke vil ha en jevngammel mann? Det er nemlig forunderlig at to godt middelaldrende psykologer konkluderer med at kvinner 40+ sliter med å finne seg ny partner etter samlivsbrudd grunnet hennes “alder”. Å komme med denne type generalisering er direkte tåpelig!

Ikke nok med det – at disse to gubbene i det hele tatt henger dette på én faktor og noe så idiotisk banalt som alder, som de måler i “verdi” – er direkte flaut, og intet mindre enn nok en fordummende og forenklet forestilling som føyer seg inn i rekken av vås disse to gubbene faktisk klarer å lire av seg!

At to eldre psykologer med såpass livserfaring som stadig opererer i offentligheten ikke har mer innsikt enn som så – er urovekkende. Noen kan jo komme til å tro på dem! 

Så la meg nyansere litt; – kan det tenkes at voksne kvinner etter et samlivsbrudd IKKE ØNSKER seg en ny partner, men heller vil prioritere seg selv og sine egne behov? Nyte livet i sus og dus uten middelaldrende mannfolk med et forhøyet ego, for stor mage, for lite hår på hodet, sorry, en tynn hestehale hjelper ikke – for slapp hengerumpe, og ikke minst et for slapt understell som bare virker sånn av og til? Litt som motoren på en rusten Lada? Vi vet alle at ereksjonen kan svikte, at både utholdenhet og kapasitet minsker hos en mann når han bikker 40, mens en kvinnes sexliv begynner å blomstre.

Og om en mann da på toppen av det hele ikke, og det til tross for alderen – ikke kan den kvinnelige anatomi og generelt er en dårlig sexpartner? Hva da? Kan det tenkes at dette ikke er fristende? Jeg bare spør. 

2021 – likeverd og likestilling. Til orientering – kvinner er ikke lenger avhengig av en mann! En mann må derfor vise frem mer enn en fancy bil og penger i banken, for det har sannsynligvis hun også. Og i den forbindelse vil jeg kaste frem en bitte liten, og meget utenkelig tanke; – kan det tenkes at nettopp dette er årsaken til at yngre kvinner uten bil og penger syntes det er besnærende å la seg bli oppvartet av en middelaldrende mann, før hun møter sine jevngamle senere på kvelden?

Eller tror virkelig middelaldrene menn på 50+ at yngre damer virkelig vil henge med dem om de ikke hadde hatt fin bil og mye penger? 

Igjen, litt selvinnsikt er greit å ha, også for mannfolk som Kjøs og Thuen. Modne, selvstendige og oppegående kvinner som er trygg på seg selv tar ikke til takke med hva som helst! 

Det bør altså ikke komme som et sjokk for de to psykologene at kvinner anno 2021 sannsynligvis har god utdannelse og tjener sine egne penger. En moden kvinne har mao alt på stell. Hun betaler regningene sine selv, også ute på byen, og har bil og bolig, og muligens også hytte. Hun trenger ingen ektemann eller mann til å ringe en rørlegger eller en snekker for henne. Hun tar opp mobilen og ringer selv!

Så hva skal hun egentlig med en middelaldrende mann som generelt er middelmådig i sengen, om han ikke har mer å by på enn det hun har selv?

I to av tre tilfeller er det kvinnen som forlater sin mann, hvilket er et faktum Thuen og Kjøs bør kjenne til. Mannen derimot, opplever ofte bruddet som overraskende, muligens fordi han som Thuen og Kjøs ikke har fulgt med i timen. Når en kvinne forlater et ekteskap er det altså vel gjennomtenkt. Hun vet at hun vil ha det bedre med seg selv som singel. Hun har med andre ord bearbeidet prosessen før hun går ut av partnerskapet, mens mannen må bearbeide sjokket i tiden etter. Og som psykologene kanskje vet, så får en av tre skilte menn direkte psykiske problemer to år etter et samlivsbrudd. Dette i tillegg til å slite med et stort og såret ego.

En voksen, singel kvinne vil derimot ikke ha en emosjonelt umoden og ustabil mann, og menn som snakker om sine ekser som hekser. At dette mer er normalen enn unntaket, burde Kjøs og Thuen kjenne til, for fakta er at mange menn sliter lenge etter et samlivsbrudd. Single, voksne kvinner derimot, ønsker ikke å involvere seg med menn med stor bagasje, og da snakker jeg ikke bare om magen. Fakta er at når en kvinne er ferdig med å bære frem og føde barn, oppfostre disse i noen og 20 år, så ønsker hun antagelig å ta sin kropp, sin tid og sitt liv tilbake – og omsider og velfortjent prioritere seg selv. Spesielt om et samliv med ektemannen ikke lenger oppleves som meningsfylt. Hun ønsker ikke å gå inn i et nytt meningsløst forhold!

Mens kvinnen raskt tar sitt liv tilbake og lever det til fulle, må mannen ofte i opp til to år eller mer etter bruddet takle følelser han sliter med å sette ord på – og bitterhet er ofte en av dem. Dette vet vi voksne kvinner.

Om Thuen og Kjøs virkelig tror at den frie kvinnen – etter å ha vært nedprioritert som psykolog og omsorgsperson i noen og 20 år for sine barn – virkelig ønsker å ta rollen som hobbypsykolog for en bitter og såret mann som nylig er forlatt av sin kone, og som tydelig viser sinne og forakt ikke bare overfor sin ekskone, men også for – alle andre kvinner som viser tegn til selvstendighet – og det uten betaling, så tar de skammelig feil. Hun vil ikke det! 

Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon? La oss nå dra det emosjonelle over til det fysiske, for mens en kvinne ofte får økt trygghet og økt sexlyst med alderen og spesielt etter at barna er ute av redet, går det gjerne som vi vet nedover med mannen. Om en voksen og klok kvinne som ofte har holdt seg i god form og fint kan måle seg med yngre kvinner rent fysisk, virkelig ønsker seg en partner eller elsker – så velger hun selvsagt en yngre mann; en som har en fin og veltrent kropp, som holder seg i god form, og for å kalle en spade for en spade – en som holder noen runder i halmen!

Hun velger seg ikke en nyskilt og bitter middelaldrende mann på 50+, selv om han er stinn av gryn! Og spesielt ikke de som jakter på yngre jenter, for det vitner om manglende selvinnsikt og emosjonell umodenhet.

Så Kjøs og Thuen har muligens rett i en ting, at det faktisk gir mening å se på “partnerjakten” som en slags økonomisk transaksjon, hvilket sannsynligvis er en av årsakene til at voksne kvinner DROPPER “partnerjakten” på jevngamle menn og heller velger å nyte livet som singel og lykkelig med uforpliktende forhold med yngre menn i god form uten emosjonell og fysisk bagasje – nettopp fordi en mann i samme alder sannsynligvis er en dårlig transaksjon!

Point taken? Jeg vil med dette nokså skarpe innlegge oppfordre menn på generelt grunnlag å slutte å generalisere og sette kvinnen i bås! Kvinner er frie, selvstendige mennesker som evner å tenke og ta beslutninger selv. Vi trenger ikke menn til å fortelle oss hvordan vi skal tenke, hva vi skal mene og ikke mene, og hva det er greit å føle og ikke føle – og ikke minst hva vi er verdt! 

Vi kjenner vår egen verdi, og nettopp derfor velger trygge, modne kvinner i sin beste alder ofte et uforpliktende herlig liv om de da ikke møter en mann som er tilsvarende trygg på seg selv og er mentalt og emosjonelt voksen!

Så kanskje Thuen og Kjøs bør følge litt mer med i timen, for som psykologer er ikke nevnte innlegg spesielt god reklame for noen av dem!

Når det er sagt, vil jeg avslutte med at dette innlegget selvsagt er satt litt på spissen – og det er fordi artikkelforfatteren gjerne vil at også modne menn skal forstå hva som her er skrevet. Capichè? Fakta er, som også voksne menn som Thuen og Kjøs bør ta innover seg – at kvinner utgjør halvparten av verdens befolkning! Det er kvinnen som skaper, bærer frem, føder og gir liv til samtlige mennesker her på jorden – inkludert dere menn som i denne prosessen kun bidrar med en liten sædutløsning! 

Kvinnen er mao IKKE et produkt som kan plasseres i et verdisystem på noen som helst måte!

Året er 2021 – ikke 1821! Det er altså på tide at menn nå slutter å trakassere kvinner og begynner å vise litt respekt! For denne type mobbing som Thuen og Kjøs her fronter i media, er direkte uakseptabel – og jeg håper både kvinner og menn om de trenger det – finner seg andre psykologer! Gjerne en kvinnelig psykolog – for hun har sannsynligvis mer vett en de to til sammen!

Trude Helén Hole, forfatter, sommelier og kunstner

…………………..@……………………..

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here, about wine here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 🙂

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us.