Adventure & Travel News

Det eldste og best bevarte fiskeværet i Lofoten

Nusfjord er det eldste og best bevarte fiskeværet i Lofoten. På dette stedet har det vært drevet fiske siden midten av 1800-tallet. I 1905 fisket hele 1500 lofotfiskere ut fra Nusfjord. Det sier mye om hvor viktig dette stedet var i Lofoten. Fra 1847 eide Dahl-familien anlegget og beholdt kontrollen frem til 2005. Stedet hadde sin storhetstid fra 1800 tallet og utover 1900 tallet. Fiske var selvfølgelig hovednæringen. I dag drives stedet som et turistanlegg av nye eiere. Å besøke Nusfjord er som å vandre inn i stedets historie. Her finner du trandamperi, Kro, landhandel, bakeri, museum og så mye mer. Bakeriet fra 1877 som sørget for fersk brød til fiskerne, er i dag igjen i drift. 

Den gamle butikken fra 1907 er fiskeværets bankende hjerte og er bevart slik den var. Med gammelt kassaapparat, gamle bøtter som henger i taket, bokser med røyk i, gammel kjøpmansdisk, får man et innblikk i hvordan det var i gamle dager. Det er som å vandre tilbake i tid. I min ungdom hadde jeg sommerjobb her, så jeg kjenner godt til denne Landhandelen. Husker alle de spennende ting jeg fant fra gammel tid. 
Får du lyst på noe å drikke eller noe enkelt å spise , er det bare å ta turen innom Oriana Kro. En koselig plass i en kjeller med fjell som vegger. Rett ovenfor ligger restauranten Karoline som serverer alt en kunne ønske seg av matretter.   

Idag drives Nusfjord som et feriested og museum. De nye eierne gjør mye riktig, og har blant annet gått inn for å kun tillate opptil 4 busser fra cruiseskip for å minske trykket av besøkende. Tidligere kunne det være opptil 30-40 busser på en dag, noe det lille stedet ikke er bygget for. De virker opptatt av å ivareta stedet på en fremtidsrettet måte. 

Vil absolutt anbefale deg å ta turen innom Nusfjord neste gang du besøker Lofoten. Et magisk sted omringet av nydelige omgivelser og historie. Vil du lese mere om Nusfjord, kan du lese mer her

God Påske fra oss i Lofoten og Trudelutt! 🐣💙

NÅ KUN 149,00 FOR EN REKKE VINKURS. LAST NED NÅ – SE NÅR DU VIL

Flere artikler om vin finner du her.

Innlegg om litteratur og mine bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….@………..

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.