Laughter Management & Health News Reviews

Dritt får 37 millioner i statstøtte, mens eldre ikke får gå på do!

Kunsteren Vegard Vinge kaster avføring på publikum, tisser på scenen og spruter maling ut av rumpa. Den norske kunstneren Vegard Vinge er kjent for å være ekstrem, og har nå har fått tre millioner i året i offentlig støtte. Tidligere har han kastet avføring på publikum og urinert på scenen under teaterforestillinger. Det har vekket skarpe reaksjoner i sosiale medier  etter at et klipp fra en av hans forestillinger har dukket opp.

Skjermbilde 2020-01-05 kl. 11.01.30

Det er Geir Isaksen som skriver dette‎ på sin Facebookside. Isaksen er en av de mange som reagerer sterkt på støtten som mange oppfatter som et direkte hån mot seriøse kunstnere og kulturinteresserte, meg selv inkludert.

Du kan se videoen øverst i saken. I videoen spruter kunsteren maling ut av rumpa, og bruker deretter en lang malingskost han styrer ved hjelp av anus for å smøre malingen utover lerretet. At dette støttes med flere millioner av staten vekker oppsikt også i internasjonale medier, og sier dessverre en hel del on nisselandet Norge.

Får 37 millioner i kunststøtte fra staten. Sammen med samboeren driver Vinge stiftelsen Vinge/Müller, som i en periode på 12 år har fått tildelt 37 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet, drøyt tre millioner kroner i året. Pengene har gått til å dekke både lønn og kostnader ved produksjon. Ifølge den siste tildelingen fra Kulturrådet oktober 2018 ble det gitt 3,4 millioner kroner i året for årene 2019, 2020, 2021 og 2022. Vinge/Müller produserer blant annet lange teaterforestillinger, og klippet i denne saken er hentet fra en 12 timers lang teaterforestilling fremført i Berlin.

I følge Nettavisen mener Kulturrådet at dette er vel anvendt bruk av kulturmidler. «Vinge/Müller har storslagne planer i Norge i løpet av de neste fire årene i tillegg til samarbeid med svært prestisjefylte scener i Europa. Dette er et skarpt og ekspressivt kunsterskap med et særegent uttrykk og stor gjennomslagskraft», skrev Kulturrådet.

Kulturrådet mener det er urettferdig å bedømme en kunster ut fra en kort snutt. – Et tjue sekunders videoklipp fra en tolvårig bevilgning gir naturligvis ikke et fullt bilde av hva tilskuddet har blitt benyttet til, sier seniorrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet. Hansen forstår derimot at folk reagerer på denne bruken av skattepenger.

– Det er ikke vanskelig å forstå at denne typen virkemidler kan skape reaksjoner, men det å skape reaksjoner kan jo også være noe av formålet med en oppsetning, sier Hansen til Nettavisen.

Det er bare å gratulere! At denne type “kunst” får 37 millioner av staten er fortsatt vanskelig å forstå. Å “skape reaksjoner” er nemlig ikke spesielt vanskelig, og bør etter min mening ikke være et avgjørende kriterium ved utdeling av midler. Den virkelige store “kunsten” i denne saken – er at Vinge faktisk får en scene å drite på og at han får millioner til å gjøre nettopp det.

Det er bare å gratulere, så får vi heller drite i alt det andre vi kunne brukt 37 millioner på, eksempelvis pusse opp en del av våre gamle, deprimerende sykehus med oppløftende farger og skikkelig kunst på veggene – eller kanskje ansette flere pleiere i eldreomsorgen, slik at de får dusjet og gått på toalettet litt oftere. Bare en tanke, altså! Men skitt au, det driter vi i!

Les også Statsstøttet rumpemaling latterliggjøres i utlandet: – Galskap!

Kunstner Mia Habib får 11,2 millioner skattekroner i statsstøtte for å gni seg rundt på gulvet

Vil du kjøpe mine bøker – klikk her.

……..

Shortly about me/this blog – I am a author, journalist, sommelier, model and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You will find some of them right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or buy my books or wine courses – please do so.

Trude Helén Hole, author and publisher

New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Thank you! Have a beautiful day with a lot of love and laughter, and please do remember; live by love and joy – then the world becomes a better place for all of us. 🙂

Time spent with good books is never wasted. (2)