Art & artists Books & Literature News

Kunstner Mia Habib får 11,2 millioner skattekroner i statsstøtte for å gni seg rundt på gulvet

I dag kom jeg over denne; kunstner Mia Habib får 11,2 millioner skattekroner i statsstøtte fordelt over de neste fire årene. Her et utdrag fra en av forestillingene som imponerte juryen.

Sløseriombudsmannen“, en ganske kul person på FB, skriver følgende; Det dere ser i videoen er en videreføring av hennes forrige forestilling “a couple dance” som også handlet om å gni seg mot gulvet, toppløs (link 1).

Senere stod hun også bak forestillingen “a song to…” (link 2) som handlet om å gni seg mot gulvet, men denne gangen helt naken. Året etter kom hennes banebrytende forestilling “Gjallarhorn” (link 3) som handlet om å gni seg mot gulvet… denne gangen MED klær, men nå inkludert skriking.

Link til tildelingen her.

1: https://www.youtube.com/watch?v=nhtGASgNc8w
2: https://www.miahabib.com/?portfolio=a-song-to-3
3: https://www.miahabib.com/?portfolio=gjallarhorn

……………………..

“Mia Habib is an Oslo-based dancer, performer and choreographer working at the intersection of performance, exhibitions, publications, lectures, teaching, mentoring and curating always guided by a choreographic logic,” i følge hjemmesiden hennes.

Det må skilles tydelig mellom hennes kunstneriske virksomhet og hennes virke som innleid i diverse kulturelle og kunstneriske emsemble. Jeg går ut i fra at disse midlene går til henne som kunstner.

For meg blir dette da et vanvittig sløseri. Når det å ta en melon over hodet eller gni seg rundt på gulvet betraktes som kunst fra Habib og tydeligvis også Kulturrådet – så endres ikke saken om hun har med seg 1 eller 100 lydteknikere i “showene” sine. Det er fortsatt uforståelig for meg at 11,2 millioner av våre skattepenger skal gå til denne type meningsløs kunst, uten at jeg med det skal definere hva som er god kunst og ikke.

For meg er dette er et hån mot absolutt alle andre som kunne trengt de 11,2 millionene; eldre, barn, syke og vanskeligstilte!

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 16.35.43

Jeg er ganske enkelt forundret!

Les også Dritt får 37 millioner i statstøtte, mens eldre ikke får gå på do!

Del gjerne.

 

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (1)