News

Dine skattepenger betaler Thor Gjermund Eriksen´s lønn på 3,14 millioner

Medier24 har gravd frem hvor mye NRK-ansatte tjener. 89 personer tjener mer enn én million. Men det er én mann som skiller seg ekstra ut, og det er høvdingen sjøl – Thor Gjermund Eriksen med en lønn på 3,14 millioner. Syntes vi det er ok at våre skattepenger går til å lønne Thor Gjermund Eriksen, og for hva, egentlig?

NRK-ledelsen selv mener det er rimelig at så mange i NRK har millionlønninger fordi de er så mange ansatte (2421). Disse må ledes og ledere må ha høy lønn, er visstnok logikken i følge Resett, som skriver følgende;

– Men man trenger ikke betale høyere lønn enn det som skal til for å finne kvalifiserte folk. Og hvor krevende er egentlig jobben som økonomidirektør for et foretak som får alle sine inntekter bevilget av Stortinget? Det synes helt unødvendig at økonomidirektør Andreas Norvik skal gis 1,86 mill. i årslønn. Man kan finne folk som tar den jobben for halvparten.

Men aller mest grelt er det at Norvik bare er på andre plass i NRK med 1,86 millioner. For helt øverst finner vi kringkastingssjefen selv, Thor Gjermund Eriksen. Han tjener nesten dobbelt så mye som de neste på lista med en lønn på 3,14 mill. Det er dobbelt så mye som statsministeren. Eriksen har økt lønna med 84.000 siden 2018. Det er «bare» 3,2 prosent. Les resten av saken i Resett.

Jeg har skrevet mye om dette folkelige ranet som nå har skiftet form, les gjerne NRK lisensen – et grovt ran. Det er direkte feil at NRK ikke er reklamefinansiert, og det er urimelig at NRK ikke skal konkurrere på like vilkår som konkurrentene. Når jeg så leser at direktøren tjener 3,14 millioner og skal sitte fritt til 2025, minst – så reiser nakkehårene seg. 

Jeg har altså betalt lisens i nesten 30 år og regner med å måtte betale minst 50 år til om dette urimelige statstyveriet ikke avvikles fullt og helt. Skal vi regne litt grovt på det og ganske enkelt ta lisensbeløpet i 2015 som var 2.834.00 x 70 år for å runde litt ned med 10-15 år, så blir beløpet altså 198.380.- Og så kan vi for ordens skyld runde opp til 200.000.-

Med hvilken rett har NRK til å ta 200.000.- fra meg og mine barn for å lønne egne ansatte med millioner og skape programmer jeg ikke ser på?

Dette er penger jeg har arbeidet for og trenger selv!

siv

Beklager Siv Jensen og FRP – men dere fremstår som pappfigurer! I våres ble NRK lisensen lagt om og integrert i skattesystemet, hvilket resulterte i at 2,4 millioner flere nordmenn må betale for NRK, og enkelte må betale mer. Siv Jensen slo seg på brystet og mente dette var en seier de hadde kjempet lenge og hardt for.

Det har gått inflasjon i gjengvold, ran, voldtekter og knivstikking, køene i helsesektoren er vel like lange og integrering står fortsatt i stampe, staten kaster fortsatt bort milliarder i bistand til korrupte og menneskefiendtlige regimer, bompengene øker og en enkel sak som å fjerne NRK lisensen som FRP altså skryter av å ha jobbet med i 10 år – har ført til det resultat at  2,4 millioner flere nordmenn må betale for NRK og enkelte mer – for å lønne 89 NRK ansatte mer enn én million i året.

Bare smak litt på det – økonomidirektør Andreas Norvik har 1,86 mill. og Thor Gjermund Eriksen tjener altså 3,14 millioner. Og dette tvinges vi til å betale, selv om vi ikke ser på NRK. FRP har ingen grunn til å juble, tvert om. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive hva jeg mener om dette tyveriet og den grådighet som råder i NRK, hvilket er rimelig tøft å oppleve for en bergenser. Jeg må faktisk bare le, og le til jeg gråter. Sett slikt?

Need a drink!

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7