Management & Health News

Unge miljøforkjempere bør hylles, ikke trakasseres – verden trenger Thunberg!

Unge miljøforkjempere bør hylles – ikke trakasseres! Jeg gremmes og har fått mer enn nok av de såkalte “voksnes” opptreden i miljøsaken! Våre unge miljøforkjempere kjemper for sin egen fremtid – den vi “foreldre” har forkludret ved å påføre jorden ubotelige klima, miljø- og naturødeleggelser! Det minste vi kan gjøre nå, er å la våre barn få lov til å reparere noe av skadene vi har påført verden – uten å drive møkkaspredning også over våre barn!
.
lion-3012515__480
.
Huff, for et vesen! Skrev en kvinne ved navn Marit under en FB post, der målet var å trakassere Greta Thunberg. Og da bikket det over for meg. Jeg har altså fått nok! Jeg er sint, flau og ikke minst opprørt over all den trakassering og møkkaspredning som nå kommer fra såkalte voksne mennesker, rettet mot våre unge og spesielt mot Thunberg som faktisk bare prøver å sette verdens viktigste sak på dagsordenen – nemlig fokus på vår verden og alles  fremtid – den vi voksne ødelegger!
.
Uintelligente voksne – smarte barn. Det er direkte forunderlig å se hvordan godt voksne mennesker, også i media – går inn for å latterliggjøre ethvert positivt miljøengasjement fra våre unge. Dette er ikke bare et utidig og pinlig skue, det er komplett idiotisk – og ikke minst, det forteller mye om de såkalte voksnes intelligens, eller mangel på intelligens!
.
Dårskap har tydeligvis ingen grenser. 
.
Greta Thunberg er et barn av fremtiden, som dine og mine barn er det. Barn og unge må få lov å uttale seg om sin egen fremtid og uttrykke sin bekymring som er vel berettiget, samt kunne sette krav og stille spørsmål, også dette med rette – til de ansvarlige, uten at vi voksne skal trakassere og latterliggjøre dem!
.
Mennesket er klodens kreftsvults – men kanskje fremtidens barn er redningen. Det er nå slått fast at det er 99,99 prosent sikkert at global oppvarming er menneskeskapt, ifølge en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Nature Climate Change. Med dette bør den siste tvilen rundt klima være ryddet til side.
.
I tillegg til klimaendringer er det på sin plass å minne om at samfunnsrelaterte og menneskeskapte sykdommer, naturinngrep og miljøødeleggelser, forsøpling og forurensning, gen-manipulering og gift-bruk i matproduksjon, kortsiktig utvinning og utarming av jorden for å nevne noe – er forårsaket av våre forfedre og dagens voksne – ikke våre barn!
.
Å tro at vi kan fortsette i samme tempo og i samme omfang, uten at natur og miljø på et tidspunkt vil kollapse – er dårskap!
.
.
Thunberg har på noen måneder klart å sette verdens største sak på dagsordenen, noe vi voksne og spesielt våre politikere burde gjort for mange tiår siden. Dette bør applauderes – ikke hånes! Thunberg har startet et engasjement og et fokus jeg håper forplanter seg i den unge befolkning over hele kloden – og jeg håper dette fokuset og den viljekraft som nå sprer seg, kan endre noe til det bedre i denne verdenen. For fremtiden tilhører våre barn, ikke oss. Og hva har egentlig vi vokse gjort for å endre verden?
.
Igjen – vi voksne har bidratt til store, ubotelige naturødeleggelser.
Det minste vi kan gjøre nå – er å la våre barn få lov til å reparere noe av skadene vi har påført verden – uten å drive møkkaspredning, også over våre barn!
.
Størsteparten av Thunberg´s kritikere mangler oppdragelse, har mindreverdighetskomplekser og bør beskyttes mot seg selv. Det er direkte tragikomisk å se hvordan voksne håner Thunberg og hennes foreldre, og mener hun bør beskyttes – når sannheten er at disse såkalte “kritikerne” kaster stein i glasshus.
.
Etter min mening er størsteparten av Thunberg´s kritikere åpenbart uvitende, og i tillegg er det tydelig at de lider av mindreverdighetskomplekser ettersom de på død og liv må sparke løs på en 16 år gammel jente – og med dette faktum viser de også sin egen tilstrekkelighet og at de mangler oppdragelse.
.
En saklig debatt føres vanligvis med fornuftige for- og motargumenter, helst basert på fakta. Natur- og miljøødeleggelser, og miljøforkjempere som prøver å redde stumpene og sin egen fremtid, fortjener respekt og en saklig debatt. 
.
Å trekke inn menneskers utseende, alder, ansiktsuttrykk og måte å uttrykke seg på – hører ikke hjemme i en voksen debatt. 
.
Kari A. Jaquesson`s tragiske mobbing av Thunberg på Twitter, er et stygt eksempel på enkelte menneskers bunnivå i miljøkampen. Og på Facebook skryter eksempelvis Anders Giæver, kommentator i VG – om hvordan han fikk lov å komme på Dagsnytt 18 for å snakke om hvor bekymret han er for Greta Thunberg´s helse og oppdragelse.
.
Dette er som de fleste av oss vet; hersketeknikk og trakassering – og ikke minst en komplett idiotisk avsporing i verdens viktigste sak. Å gå etter ballen, ikke mannen – var det noen som sa en gang, men tydeligvis ikke Jaquesson eller Giævær!
.
Det er direkte pinlig å bevitne hvordan avdankete kjendiser bruker Thunberg i håp om å få 15 nye sekunder i rampelyset.
.

71259731_10156632123320334_7718316149447852032_n

Skjermbilde 2019-09-25 kl. 15.38.27
.
Folkens  – er det ikke snart på tide å lytte, ta debatten og sette i gang noen tiltak?
.
Ja, greit – så liker Thunberg å gå med fletter. Er det noe galt i det? Og greit – så kan hun bli emosjonell når hun snakker om sin frykt for fremtiden foran en hel verden. Men hun snakker på vegne av en hel generasjon – det er flere enn henne som er redd! Vi var også redd da vi vokste opp; for den kalde krigen, naturødeleggelser og atombomber – og AIDS! Vi gjorde opprør på vår måte!
.
Jeg tror helt sikkert det hadde dirret litt i våre stemmebånd også – om vi skulle stått foran en hel verden og utrykket vår bekymring for fremtiden!

Og det er grunn til bekymring!

Verdens plante-og dyrearter utryddes i et voldsomt tempo. At voksne beskriver barn og unges engasjement som “hysterisk og ubegrunnet”, at barn og unge bør holde kjeft og lytte til oss voksne – er direkte flaut. Eksempelvis har «vi voksne» utryddet 60% av klodens dyreliv bare siden 1970, nettopp fordi vi ødelegger naturens helse. Dette triste faktum skal altså ikke diskuteres saklig. De såkalte “voksne” velger heller å fokusere på Thunbergs fletter og dirrende stemme! Det er totalt ubegripelig!

Det er på tide å våkne opp – verden trenger flere som Thunberg! Vi er egenhendig i ferd med å sørge for jordas sjette masseutryddelse. Vi voksne har vist i klartekst at vi ikke DUGER! Det er på tide at barn får engasjerer seg og at vi begynner å lytte til mennesker som Thunberg! Her bør voksne tie og lytte til barna! Vi voksne har ikke tatt innover oss alvoret – det er barna som må rydde opp etter oss. Vi bør i det minste tilby oss å hjelpe dem litt.

At Thunberg går foran og barn i hele verden engasjerer seg, kan bidra til en bedre og renere verden. Dette bør altså applauderes – ikke hånes!

…..

Skjermbilde 2019-09-25 kl. 15.47.56
.
Huff for et vesen! Jeg måtte altså kommentere Marit Ammarock Syljuåsen latterlige og uintelligente bidrag i miljøkampen i dag tidlig, og det gjorde jeg selv om det å kommentere idioter´s innlegg på Facebook ikke monner til noe som helst. Men jeg har simpelthen fått mer enn nok – og skrev;
.
– For et vesen DU er, Marit – som skriver slikt om et barn som faktisk prøver å gjøre noe her! Om hun har flere voksne på laget, spiller vel ingen rolle. Selv var jeg både dyrevern- og miljøforkjemper som 13 år gammel jente, og skrev mange artikler som ble publisert rundt om i avisene.
.
I dag er det selvsagt lettere å nå i gjennom – og takk og lov for det! For verden trenger en Thunberg! Så igjen – huff for et vesen du er, som slenger ut slikt om et ungt menneske, kun fordi hun prøver å redde sin egen fremtid! 
.
Og hva bidrar du med selv, egentlig – foruten å slenge dritt i kommentarfeltene? Å trakassere en ung miljøforkjemper som setter søkelys på den viktigste saken av absolutt alle – natur og miljø? Har du ikke fått med deg all forurensning og skader vi har påført jorden de siste 80 årene? Er du både dum, blind og døv? Tror du dette kan pågå i all evighet?
.
Det er våre forfedre og vi voksne ødelegger. Skylder vi ikke våre barn at de i det minste skal få lov til å heve stemmen og si at det går den gærne veien om vi fortsetter? Hva tror du eksempelvis om dette? 3 milliarder fugler har forsvunnet i USA og Canada. At fuglene har dratt på ferie?
.
Eller kanskje du mener at “Huff, for et vesen” er et argument i saken? Eller er det mobbing og trakassering? Jepp, det er rimelig innlysende – du trenger oppdragelse og kanskje litt skolegang – for det har du tydeligvis ikke fått. Tenk deg litt om neste gang du slenger ut dritt som ikke er annet enn nettopp det – hva med å bidra litt i stedet, slik Thunberg og våre unge miljøforkjempere gjør?
.
Om du ikke vet betydningen av ordet “bidra” eller “miljøforkjemper” – slå det opp! Ditt bidrag er altså å trakassere unge miljøforkjempere på FB? SKAM DEG, MARIT!
.
Vel, jeg måtte bare få det ut – for jeg gremmes. Jeg har nemlig fått mer enn nok! Våre unge miljøforkjempere kjemper for sin egen fremtid – den vi såkalte “voksne” har forkludret ved å påføre jorden ubotelige klima, miljø- og naturødeleggelser. Det minste vi kan gjøre nå, er å la våre barn få lov til å reparere noe av skadene vi har påført verden uten å drive møkkaspredning – også over våre barn!
.
Unge miljøforkjempere bør hylles – ikke trakasseres!
.
…….

Ønsker alle med dette en riktig herlig dag! Spre kjærlighet og glede! Da blir verden et bedre sted å være for oss alle. 

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og gratis vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

NORGES MORSOMSTE SERIE (3)

Don't Panic, It's Organic. (3)-kopi