Books & Literature News

Lille Linerle, terningkast 5

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på nattbordet – en dag skal komme på besøk.
Skjermbilde 2019-09-25 kl. 10.32.49
– Pappa? Er det deg? Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.
– Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa…
Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?
En imponerende og velskrevet krimdebut! Lille Linerle er virkelig en bok etter mitt hjerte, for jeg liker krim og spenningsbøker virkelig godt. Jeg liker derimot ikke blod, gørr og galle smurt utover sidene. Jeg liker det smidig og elegant, og «tett på» uten å være for påtrengende. Jeg liker det opplagte som allikevel ikke er det. Jeg liker det nære, det såre og det totalt uforståelige som gir historien nerve. Jeg liker det gjenkjennelige, det menneskelige, både det gode og det onde, det som gir fornuft og med det skaper troverdighet. Jeg liker det spesielt godt når ondskapen er forkledd som kjærlighet. Det er da det begynner å bli farlig.
Myriam H. Bjerkli har skrevet om alle foreldre og barns største mareritt, og det har hun gjort uten å overdrive. Hun har brukt en nøytral penn, skrevet med stilsikker hånd – og overlater resten til oss leserne. Dette er en historie vi så absolutt kan, men ikke vil leve oss inn i – men allikevel gjør vi det. Lille Linerle får terningkast fem, uten tvil!” Trude Helén Hole

Flere artikler finner du her.

…….

Ønsker alle med dette en riktig herlig dag! Spre kjærlighet og glede! Da blir verden et bedre sted å være for oss alle. 

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og gratis vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

NORGES MORSOMSTE SERIE (3)

Don't Panic, It's Organic. (3)-kopi