Adventure & Travel News

Scandic Hotel Norge ekskluderer norsk kulturarv og mattradisjoner

På Scandic Hotel Norges serveres ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i kantinen på kveldstid for de ansatte. Det bekrefter hotellets direktør Lise Solheim Haukedal til VG.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen. Det er dette vi har fått tilbakemelding på fra ansatte. Vi er opptatt av mangfold og å tilpasse oss de ansattes ønsker. Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor, sier direktøren for hotellet som nyåpnet i fjor etter oppussing.

Jeg har selv jobbet fire år på Hotel Norge. Maten i kantinen var dagens høydepunkt. Torsk med bacon var for julaften å regne. Kantinen var en fantastisk fellesarena for alle. Vi valgte selv hva vi ville spise, og enkelte spiste nistepakke – nå er valget innskrenket grunnet en liten, men sterk gruppe av de 120 nasjonalitetene som arbeider på Hotel Norge. Det er uforståelig.

Å fjerne norsk mat, og forsvare det med mangfold og inkludering – er i beste fall en dårlig spøk.

Jeg er ubegripelig lei folk som tilrettelegger for religioner, tanker og livsanskuelser på bekostning av vår egen kultur – og i dette tilfelle mattradisjoner. Denne praksisen er direkte utslettende. Norsk historie, vår kulturarv, vår trosretning, frihet og etterhvert også demokrati – forsvinner sakte, men sikkert grunnet mennesker som direktør Solheim Haukedal på Hotel Norge i Bergen.

Integrering er et ord som er nettopp det – kun et ord. Dessverre!

Jeg vil tro at Hotel Norge serverer et større mangfold av retter i kantinen i dag, enn da jeg arbeidet der, og burde i så måte vært tilfredsstillende for alle. Men den gang ei –  denne beslutningen representerer IKKE mangfold og inkludering – den representerer EKSKLUDERING av vår egen kulturarv og god norsk mattradisjon.

Dette er jeg sterkt i mot. Derfor kommer jeg ikke til å velge Scandic Hotel Norge flere ganger.

Les også Likestillings- og diskrimineringsombudet Hanne Bjurstrøm bør gå

Flere tilsvarende artikler finner du her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

FB annonse 4