News

Likestillings- og diskrimineringsombudet Hanne Bjurstrøm bør gå

Håndhilse-debatten ruller videre fordi ingen tar ansvar og plasserer skapet der det skal stå. Det hele er et forunderlig skue. 12 august i år skrev jeg innlegget, Kjære Boman-Larsen, å håndhilse handler ikke om å bli tatt på! Boman-Larsen skrev nemlig følgende i et innlegg i VG;

– Tidligere ble menn med makt sagt opp for å forsøke å ta på kvinner som ikke ville bli tatt på. Nå har en skoleassistent mistet jobben for ikke å ha tatt på kvinner som ville bli tatt på.

Uttalelsen fra Antje Boman-Larsen er en grov nedvurdering av kvinner og i tillegg særdeles fordummende. Bomann-Larsen avslører med dette sin egen uvitenhet og dårskap, hvilket er helt greit, men jeg forstår virkelig ikke kvinner som på død og liv skal forsvare grov kvinneundertrykking. Spesielt ikke om det kommer fra et Likestillings- og diskrimineringsombud.

Likestillings- og diskrimineringsombudet Hanne Bjurstrøm reverserer likestilling, forsvarer mørkemenns rett til å tråkke på både kvinnen og våre norske verdier. I onsdagens utgave av Aftenposten kan vi lese at Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm påstå følgende; kan fortsatt kan nekte å håndhilse i norsk arbeidsliv. Denne uttalelsen kommer hun med etter at saken har vært til behandling i Diskrimineringsnemnda. Nemnda har slått fast at mannen som nekter å hilse på kvinner fordi han ser på dem som sexobjekter og ikke vil la seg friste – ikke ble diskriminert.

Dette vedtaket gleder de fleste. Men av en eller annen grunn har vårt eget likestillingsombud fått det for seg at hun fortsatt skal forsvare mørkemenns rett til å tråkke kvinner ned i sølen.

– Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, istedenfor å håndhilse. Vi må være åpne for at det finnes andre måter, sa Bjurstrøm til Vårt land tidligere i høst, og fortsatt forfekter hun forskjellsbehandling basert på religion, kjønn og sex. Kjetil Rolness skriver det godt i sitt innlegg i Aftenposten i dag;

“Jeg ble provosert av intervjuet med Hanne Bjurstrøm i Aftenposten i dag. Bjurstrøm kvier seg for å si det opplagte: At det å nekte å håndhilse, er en avvisning og en nedvurdering av mennesker basert på kjønn. At det er uakseptabelt i Norge. At islamister ikke kan kreve at vi skal tilpasse oss dem. At samfunnet må sette ned noen stolper på verdifeltet.

Vi kan ikke ha et likestillingsombud som ofrer likestillingen, når mørkemannen har mørk hud. Hanne Bjurstrøm har hatt mange muligheter til å vise at hun skjønner hva som står på spill i denne saken. Men hun har strøket på testen. Hun bør gå.” Les innlegget her.

At Likestillings- og diskrimineringsombudet Hanne Bjurstrøm bør gå, konkluderte jeg med i mitt innlegg av 12 august i år. Jeg er rimelig lei alle som på død og liv skal forsvare menneskefiendtlige holdninger. Å legitimere og rasjonalisere et forkastelig kvinnesyn, er ikke ok, spesielt ikke av et likestillingsombud.

Hanne Bjurstrøm har tydeligvis ikke forstått sin oppgave. Hun skal være en forkjemper for likestilling og nedkjempe diskriminering og kvinnefiendtlige holdninger, men i stedet inntar hun altså en rolle hvor hun reverser likestilling, forsvarer mørkemenns rett til å tråkke på både kvinnen og våre norske verdier. Dette er en soleklar oppsigelsesgrunn!

Flere artikler om tilsvarende på denne bloggen finner dere her. Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

NORGES MORSOMSTE SERIE (3).