Management & Health News

Nå blir det fullt fokus, jeg skal bli fit igjen – back in shape! Er du med? ;-)

For etter tre år med det typiske kjæreste-tillegget som jeg meget raskt fikk i mitt siste forhold, jupp, jeg satte nok ny verdensrekord i kjærestetillegg – så er jeg nå godt på vei tilbake til min gamle kropp, and I like it! Jeg har også funnet tilbake til meg selv mentalt, men i en bedre utgave basert på de erfaringene jeg har fått disse tre årene og i tiden etter – and I like that to! 😉

spread-your-wings.jpg

Det var altså i august 2014 at jeg møtte eksen min som også liker å trene, så med ham kunne jeg trene nesten like mye som før, MEN – det ble også mer mer kos, mer film og sofa, bedre og flere middager og mer vin, og det skjønner dere, viste seg snart veldig godt på kroppen min som var vant til noe helt annet noe. Trallalaaaaa! 🙂

Og jeg som aldri har hatt skikkelig kjæreste fikk virkelig i bøtter og spann, for jeg gikk raskt opp rundt 8-10 kilo, he, he. Ja, jeg var fortsatt ikke feit, men jeg var rundere og tyngre, og det gikk selvsagt utover de dårlige knærne mine som ikke tålte de ekstra kiloene, spesielt når jeg løp skrek de ut i smerte og jeg løper mye. Til tider kunne jeg ikke gå i trappene hjemme en gang. Jeg trivdes rett og slett ikke lenger i min egen kropp. Skjønner?

Jeg kom heller ikke inn i de kule, rare buksene mine eller de snaisne toppene – og ikke de sexy kjolene mine, heller. Ja, er det ikke ironisk? Når jeg omsider fikk meg en ordentlig kjæreste, så fikk han aldri sett meg i de fine kjolene fordi jeg i løpet av tre korte måneder ikke kom inn i dem lenger! Hæææh, hæh! DÆNG! Og jeg som gjerne ville være fin for kjæresten min, hvem vil vel ikke det! 😉

Vel, å kjøpe nye kjoler var uaktuelt, fordi jeg skulle jo ned i vekt igjen, ikke sant – og i mellomtiden kledte jeg meg i koseklær. Kjenner dere dette igjen? Vi glemmer å leve i nåtid, ikke sant? Og eksen, ja, han ble sikker skuffet etterhvert, for jeg er også en av dem som går i pysjen til butikken. I know, det er sløvt, men jeg satt jo hjemme og skrev bøker, så klærne ble deretter – og kun av og til når vi skulle på noe fancy greier og bli glodd på, pyntet jeg meg, men alltid i bukse – og vet dere? Plutselig hadde det gått tre år, jeg hadde sløvet rundt i “koseklær” og så gjorde vi det slutt. Er det ikke ironisk?

Vel, jeg er glad jeg ikke ga bort kjolene – for nå kommer jeg inn i dem igjen! 😉

Jeg er med andre ord “back on track” igjen. Allerede de første ukene gikk jeg ned en del kilo, og nå er jeg nesten nede i det samme som før, og her vil jeg holde meg fordi min livsstil nå er den samme som før. Et særdeles fattigere kjærlighetsliv, altså, men rikere på en del annet – blant annet har jeg nå større fokus på det jeg skal gjøre, nemlig skrive bøker, ha et renere kosthold og få skikkelig struktur på aktiviteter og trening!

Og nå som jeg hvert øyeblikk er tilbake til idealvekten min – skal jeg bli smidigere, bygge muskler, bli sterkere og mer definert. #JustSaying;-)

Det blir altså mer styrke for Frk. Hole, men hun blir ingen ny fitness-queen. Nevnte jeg at jeg fikk sparken fra Miss Universe? Ikke det? Vel, det var fordi jeg fikk alle jentene til å streike på direkten mot kvinnediskriminering! Jeg fikk dem til å bli sittende på de fine rumpene sine og ikke gjøre en dritt! Sånt liker de fint lite i Miss Universe. Jupp, det er skikkelig kjipt. Skikkelig MISS, faktisk.

Men nå skal jeg bli rimelig fit, sterk og definert, men sånn scene-show-greier, vel, det er nok ikke helt dit jeg skal – bare nesten kanskje, for nå har jeg fått meg personlig trener, nemlig John Large, tidligere 3 plass vinner i Mister Universe! Sett slikt?!  😉

Blå kjole

Vel, nå som jeg nå legger opp til et helt nytt liv, skal jeg altså legge opp treningsrutinene mine litt annerledes enn det jeg har gjort de siste ti årene, for nå krever alderen en litt annen trening. Nemlig mer styrke! Og ikke minst yoga som jeg skal trene sammen med mine venninner Birgitta Ströbel og Trude Gundersen. Det blir bra!

Jeg skal altså tilbake til det glade 80-tallet, til da jeg var sånn cirka tre år gammel og bodde på det svette treningsrommet på Danmarksplass, husker ikke helt hva det heter, for jeg er senil når det passer seg slik. Men jeg var der hver eneste dag og trente hardt og strukturert med min søster, Elena – vi var nemlig HEKTET på styrketrening!

Jeg kjenner jeg er på vei dit igjen nå – and I love it! 

For etter en uke med 6 økter på SatsElixia sammen med min venninne og forfatterkollega Lill Wadel, merker jeg allerede stor forskjell. Ja, jeg må pang-starte, mye på en gang, voldsomt, hardt og tøft, slik at jeg ser resultater raskt og med det får trenings-rutinene på plass. Først da vil jeg klare å komme skikkelig inn i det, få blod på tann – og med god hjelp fra Mr. Large, skal jeg nok få det til uten nevneverdige problemer så sant jeg holder meg skadefri, for skader er min store last.

Jeg kløner det liksom til med det meste egentlig, og det ofte. 🙂

Trening

Vel, før var jeg altså sterk i kroppen, og litt svakere i hodet – nå er det omvendt. Jeg har alltid hatt bra helse og er aldri syk, men ettersom jeg har blitt hele 34 år nå, kan jeg ikke lenger fysisk surfe på stasi-treningene vi presset oss gjennom på 80 tallet. Ja, jeg er gammel elite-svømmer og trente også en liten periode med USA`s OL team, og kroppen har altså levd lenge på dette, men nå kommer den – alderen! Så nå er hodet meget bra, men kroppen skranter, men sistnevnte kan jeg faktisk gjøre noe med. Er du enig?

Så hva sier du, om du føler det som meg – er du med på et nytt mål – å få kroppene våre back in shape? 😉

Jeg skal nå la trening frem til jul være en del av jobben min. Kropp og helse skal prioriteres! I perioder av mitt tidligere voksenliv trente jeg kanskje mellom 4-5 timer hver dag, og har i lange perioder vært særdeles aktiv med andre ting også, som jeg ikke kaller trening – som ridning, kajakk, fjellturer og klatring etc.

I tillegg til dette syklet jeg alltid! Min røde landeveissykkel og jeg var et uadskillelig team, sykkelen var min by-hest, og med capsen bak-frem og i treningstøy, kastet meg alltid på den uavhengig av hor langt jeg skulle. Om det var to eller fire mil, spilte ingen rolle. Jeg bare beregnet tiden, og peiset avgårde på sykkelen min. Kroppen var mitt transportmiddel, sykkelen ga meg stor frihet og jeg simpelthen elsket det!

Og så elsker jeg å bruke kroppen min ute i naturen! I 94/94 arbeidet jeg på kvegfarm og hesteranch i Australia. Der var vi oppe tidlig og sent i seng, og i mellom dette var det for det meste fysisk og hardt arbeid i stekende sol, med svirrende fluer rundt kroppen, skjulte slanger, giftige edderkopper og sår her og der, for ikke å snakke om trening av hester mange timer hver dag – og jeg elsket og elsker det!

Om jeg skal ned igjen til ranchen min en gang – selvsagt! Jeg hører hjemme på hesteryggen og i Australia – men det får vente et par år til.

Så jeg har altså alltid holdt meg i form. Og sommeren 2014 før jeg møtte eksen, var jeg nok en gang i rimelig bra form, for hele den sommeren viet jeg til meg selv, til bokskriving, natur og trening. Ingen gutter, ingen flørting, ingen dater eller turer hit og dit – kun meg selv og mine aktiviteter, og da var jeg rimelig spenstig, slank og godt trent, for jeg løp i skogen og på Vardåstoppen hver eneste dag, og padlet nesten like mye.

Spesielt likte jeg å padle ut sent torsdag, fredag og lørdag kveld – da folk flest på min alder satt og ruset seg på alkohol og kåtskap på Tjuvholmen. Disse kveldene padlet jeg nemlig utover fra Nesøya og ruset meg på det å være alene på sjøen, i solnedgang og rolig sjø, med bok, niste og drikke – og jeg ELSKET det! Jeg følte meg som Kongen på havet og det var magisk! Men i august ble kajakken dessverre stjålet. 🙁

MÅLET MITT NÅ ER BACK IN SHAPE! Så vil jeg gjerne utfordre deg også – om du er som meg, så har du tidligere hatt et aktivt liv med godt kosthold og bra med trening – så er du med på utfordringen “back in shape”? For er du det, skal vi sidestille trening og kosthold – med jobb og familieliv frem til jul. Dette skal prioriteres likt! Og dette klarer vi, for det er ikke lenge til jul. Og etter nyttår bare fortsetter vi. Og i februar er kroppene våre fire år yngre og kanskje mer!

Er du med? I knew it! Klart du er! 🙂

Les også: Hvorfor løpe når du kan gå, Jeg vil bli avhengig, Bør overvektige gå mindre? og Myter om trening for eldre.

Del gjerne innlegget – takk.

Hilsen Trude Helén Hole, veldig motivert 🙂

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen. Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

Tredje bok i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste serie – kommer i november 2017.

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 09.55.27.png