Management & Health

Jeg vil bli AVHENGIG!!!

Avhengighetsskapende trening eller aktiviteter – det er hva jeg vil ha! It will make my life better! Work it baby, work it… Bare kødder! Nei, jeg tuller ikke! Jeg vil bli avhengig av å trene!

IMG_0211

Ja, faen heller – kom meg faktisk ut i dag, jeg!

Jeg vil bli treningsnarkoman. Jupp, jeg føler det er rimelig urimelig at enkelte mennesker kan påstå at de er avhengig av å trene, mens jeg nå for tiden – må klatre over dørstokkmila gang på gang. Jupp, det er et helvetes slit og jeg skjønner ikke noe, egentlig, for jeg er jo utrolig glad i å løpe i skogen min. Jeg simpelthen elsker å pine meg selv, løpende rundt på deilig skogbunn og ta killer-intervaller i helvetesbakkene mine, men å komme seg ut døren om dagen? Rene helvete det også!

Så er det noe jeg vil bli avhengig av, så er det trening i skogen min, og generelt det å være ute i naturen; skog, fjell, sletter, sjø og innsjø. Vel, jeg er jo relativt avhengig av å være ute i naturen – men nå om dagen praktiserer jeg det desverre kun når det passer seg slik. Det blir litt slik:

-Jøss, er det tid for en ettermiddagsjoggetur nå allerede? Ikke det? Nei? Blitt for sent på kvelden? Jøsses, for sent allerede, sett slikt? Vel, får vel bli i morgen da. I morgen!

Vet dere? Nå er det SLUTT på sånt tull – nå skal jeg motivere meg selv hver dag ved å fortelle meg ting jeg vet og som du helt sikkert også vet; og det er at vi blir lykkeligere av å holde oss i aktivitet og komme oss ut i naturen! Jupp! Helt sant!

12941_1305374511672_1149789850_2903164_2347344_n

Out in the outback & feeling aliiive! Her med gutten min Johannes, den gang fem år. Og dette, vet dere – er endorfiner… er det noe som heter det?

Du blir lykkeligere ved å være i aktivitet – jepp, jeg måtte gjenta det med uthevet skrift, jeg hørte det ikke godt nok over bildet. Vel, fakta er at all trening fører til økt endorfinproduksjon, noe som hjelper deg til å fortsette treningen. Endorfiner er nemlig lykkehormoner kroppen selv produserer når vi eksempelvis ler, har seksuell aktivitet, eller ved smerte og når vi trener!

Selv 20 minutters trening utløser godt med endorfiner i kroppen din. Dette er med på å gjøre deg avhengig av mer trening og dermed får du enda mer lykkefølelse. Jupp, det er helt genialt. Jeg bør seriøst prøve det ut en gang!

De beste treningsformene for å påvirke endorfinproduksjon er sykling, jogging, skigåing og kraftig vektløfting. Men de utløses også ved lettere trening, så det er ingen grunn til å bli deppa om du ikke føler nevnte aktiviteter treffer særlig godt.

Er du skikkelig bitt av basillen kan du til og med oppnå “runner`s high“, en fantastisk ekstaseaktig følelse du kan få etter 35-40 minutters intens trening. Og den følelsen er bare helt knall – jeg hadde den sist på kjærestetur til Seychellene for to måneder siden, for der løp vi nemlig rundt 8 km hver eneste morgen. På den siste økten kom jeg inn i flytsonen der du holder høyt tempo og kan løpe og løpe og løpe og er bare helt “der” – litt sånn kongen på haugen! Jupp! Love to love it:-)

IMG_5398 - versjon 2

IMG_5092Glem 007! Hans-Jacob is the Man! Her på løpestranden vår på Seychellene. Skjønner? Flere bilder og gode reisetips finner du her🙂

Så nå, etter en lang periode her hjemme med-akk, det er så j… kaldt ute, antydning til regn? Ikke? Jo, en dråpe! Jeg så den – den var der – dråpen! DER!! Begynner Friends nå? Igjen? Hm! Lurer på om jeg skal hente frem strikkepinnene… så bør jeg vel komme meg ut på løpeturer i skogen igjen, det er tross alt bikinisesong til helgen. Så jeg får ta meg en løpetur i morgen også, ettersom jeg faktisk kom meg ut i dag, så nå tenker jeg at vi er i gang med trening igjen etter ferien på Seychellene. Virkelig.

Altså, skikkelig i gang, ikke slik at det går en uke mellom hver økt. Jeg mener virkelig i gang. Sånn litt oftere liksom. Kanskje litt mer enn én gang i uken. På an igjen, liksom – så jeg får vel komme meg ut i morgen også… øh, eller kanskje jeg bare skal vaske huset i stedet? Ser det er litt rusk i høyre hjørnet inne på badet… Jo, helt klart. RUSK!

Neida, jeg bare tuller – jeg føler det på meg, virkelig – nå er jeg skikkelig i gang med treningen, er ikke du? Så i morgen stikker vi ut og løper litt, eller går en tur, oki? Er du med, eller? For det er bra det også, bare les her; Hvorfor løpe når du kan gå?🙂 Les også Når enden er god, om min flotte bak-ende som er topptrent!! Virkelig!

Så bli med ut og løp i morgen eller gå en tur, så blir vi avhengige sammen, oki?

#Justdoit! Love to love it:-)

Trude Helén Hole

Følg meg gjerne på sosiale medier for flere introverte, navlebeskuende og uinteressante artikler 😉

skjermbilde-2017-01-16-kl-18-49-46

0 comments on “Jeg vil bli AVHENGIG!!!

Leave a Reply