Management & Health News

Kom i form med FemiRun

Bli med å støtte DIXI, kampen mot voldtekt og Spiseforstyrrelsesforeningen. FemiRUN kalenderen 2017 er skapt for å vise kvinners styrke, uretusjert, nakent og ærlig for å tydeliggjøre mangfoldet av den naturlige kvinnen – kvinner som er stolte av sin kropp og ønsker å bevege seg trygt i samfunnet. Overskuddet av FemiRUN kalenderen går til DIXI – Støtt kampen mot voldtekt og Spiseforstyrrelsesforeningen.

Fotograf er Trude Helén Hole, altså meg.

4e0e21f96b-forsidekalender-1477312701563

Og vil du komme i bedre form – er det lurt å bli med i nettverket FemiRUN, som springer ut fra FemiRoma nettverket som hadde sin oppstart våren 2013. Kvinnen bak nettverket, Vibeke Bjerg, hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma, og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til, men glemte det ofte, kvinner som trente mye og løp maraton. Vibeke ville skape et nettverk som motiverte og inspirerte kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg “hårete mål” som maratondeltager eller finne sitt aktive «jeg» i det små. Hennes drøm var å fylle et fly med kvinner som skulle løpe maraton i Roma – og hun fikk det til:-)

-FemiRoma er i dag et fantastisk nettverk og en bevegelse på flere tusen kvinner som motiverer og inspirerer hverandre. I 2013 startet forberedelse for å kunne delta på “gruppens” første maraton i mars 2014 i Roma. Mange av FemiRoma kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv! Som Arina, en av kvinnene sa: “Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal løpe maraton og jeg skal sammen med FemiRoma nettverket klare en reise. En reise hvor det første “hårete mål” er målstreken i Maratona di Roma, 23. mars 2014,” forteller Vibeke.

-FemiRoma kvinnene, en fantastisk flokk på 135 mennesker reiste så til Italia. De aller fleste stilte til startsstreken i Maratona di Roma, og av disse gjennomførte de alle sitt maraton. Tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 22 kilometer, en fantastisk prestasjon, og resten av FemiRoma kvinnene kom over målstreken og fikk sin flotte medalje.

-Tanken på datoen 23. mars gjør meg ydmyk og stolt, og gledestårer kommer i øyekroken, sier Vibeke i dag, tydelig stolt og rørt.
41db32a99c-Logo-femirun_stor

Et herlig “tverrsnitt” av kvinner. Kvinnene som fullførte et spennende livskapittel i Roma er et herlig “tverrsnitt” av kvinner. Alderen var fra 20 – 69 år med alle kroppsformer, noen var super friske kvinner, noen var gravide, og noen var kvinner med utfordringer som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og rygg, men som alle deltok i forberedelsene til løpet og løp.

-Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdet. I Roma løp – jogget – “gogget” – vandret alle for seg selv, med FemiRoma nettverket som støttet med inspirasjon og motivasjon. Alle kvinnene var og er FemiRoma kvinner, og alle kvinnene gjennomførte sitt eget løp med nettverkets støtte, forteller Vibeke.

I 2015 la FemiRoma kvinnene nok en gang Romas gater under seg, alle nådde igjen sine mål og fikk maratonmedaljen. FemiRoma kvinner i alle aldre, «Former & Form» viste nok en gang at:

 «DET DU VIL – DET KLARER DU»

Fra FemiRoma til FemiRun og utvidelse. I 2015 reiste mange flotte FemiRoma kvinner også til Paris og NY for å løpe maraton og halvmaraton. Bevegelsen Vibeke startet, har nå hele verden som lekeplass og 1.1 2016 endret FemiRoma navnet til FemiRUN.

Alle kvinner er velkommen i FemiRUN! Du kan også komme deg over dørstokkmila – og det er lettere å gjøre det sammen med andre som ønsker det samme som deg. Om du vil være med på nye reiser mot nye delmål, “hårete mål”, mållinjer, er FemiRUN et godt og helsebringende livsmaraton og ikke minst et fantastisk nettverk som vil inspirere og motivere deg til en aktiv hverdag med mer overskudd og glede.

Vil du lese mer om kalenderen og Femirun gjør du det her.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trude Helén Hole!