Management & Health News

Hopp i havet – og få et bedre liv

Her er en artikkel jeg har lyst å dele med dere, direkte fra Berlingske, for vet du hva som skjer med kroppen når du hopper i havet? Selv isbader jeg etter løpeturene i skogen så lenge jeg får laget hull i isen, og det holder meg ung.

IMG_0664

Og jeg vet at å bade i salt sjø også er bra for oss, men ikke sååååå bra som jeg nå nettopp har lest meg til 🙂 Derfor vil jeg dele dette med dere, so here it goes:

Immunforsvar. Havvand er proppet til randen med vitaminer og mineraler, mineralsalte, aminosyrer og indeholder også levende mikroorganismer. En dukkert minder derfor om at dyppe sig i et stort probiotisk badekar, især hvis du bliver i i mere end fem minutter (de fleste fordele ses efter 15 minutter, se senere). De aktive stoffer i havvand minder om de stoffer, du har i dit eget blodplasma, og de optages naturligt gennem huden. Det er sundt for lunger, åndedrætssystem og immunforsvar at indånde havgus.

Blodgennemstrømning og velvære. De gamle grækere kaldte det at opholde sig i (varmt) vand for thalassoterapi. En af pointerne med thalassoterapi er at øge blodgennemstrømningen i kroppen. Det føles naturligt og rart at bevæge sig vand. Hovedsageligt fordi kroppens vægt reduceres i vand, og jo saltere vand, desto lettere føler du dig. Varmt havvand hjælper kroppens egen evne til at helbrede sig selv (gerne op til 38 grader!) og modvirker astma, gigt, bronkitis og inflammation. Lidelser i luftvejene og allergi mildnes af havvand.

Stress. Magnesiumrigt havvand afslapper musklerne, reducerer stress, forbedrer søvnkvaliteten og beroliger nervesystemet. Hvis du ikke har adgang til havet (eller der er for lidt magnesium i til at dulme dine nerver), så lav dit eget karbad med epsomsalt (34 kr.), og hop i seng bagefter.

Humør. Havvandet påvirker også hjernen, især det kolde. En kølig morgendukkert gør hjernen kampklar ved at sende en hær af de såkaldte lykkehormoner, endorfiner, ud. Resultatet er følelse af glæde. I solskin reflekteres solens stråler desuden af havoverfladen – og ja, det virker også stimulerende på hjernen.

Huden. Din hud består af 70 procent vand, så når den tørster, ældes den – men i modsætning til, hvad mange tror, udtørrer havvand ikke nær så meget som vand fra hanen. Havvand kan viske tørhedsrynkerne væk og fylde slap hud op med fugt. Ifølge International Journal of Dermatology kan 15 minutters bad i havvand reducere mængden af inflammation i huden og mindske tørhed. Og endnu bedre er det, hvis du bader et sted med tang, som giver dig og din hud vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer.

Serru? Dette hørtes veldig bra ut, ikke sant? Og nettopp derfor skal jeg flytte til sydligere breddegrader sammen med kjæresten min Hans-Jacob som jeg elsker veldig mye, når jeg blir pensjonist, hvilket kan skje hvert øyeblikk, er best å følge med, vil jo ikke gå glipp av det, slik at jeg kan hoppe i havet og skrive bøker om en annen hele døgnet. Og selvsagt, drikke litt vin og spise gode tomater. Juhuuuu, hvilket liv det skal bli! Så hopp i havet dere også – det er fortsatt sommer 😉

Trude Helén Hole

Ved å trykke på taggen under, kan du enkelt nominere meg til “Årets Gullpenn”. Det vil jeg sette stor pris på:-)

VIXEN_NOMINASJON_GIF1

Flere tilsvarende artikler finner du under Trening, bevisthet og selvutvikling. Følg meg på FB her:-)

0 comments on “Hopp i havet – og få et bedre liv

Leave a Reply