Guest Authors Management & Health

Hvordan fjerner du mørket fra et rom?

Jørgen Ask er min første gjesteblogger, og det gleder meg å publisere dette glimrende innlegget. Ask er 35 år, kiropraktor, klinikkeier og foredragsholder, og vi kommer til å høre mer fra den kanten fremover:-) Enjoy!

Hvordan fjerner du mørket fra et rom? Svaret fremstår enkelt for de fleste. Du skrur på lyset. Men legg merke til noe veldig enkelt med dette svaret. Du fjerner ikke mørket, men du tilfører lysenergi. Du kan ikke fjerne mørket fra et rom, du kan bare skru på lysbryteren, og når du tilfører lys så forsvinner mørket automatisk. Dette fordi mørket og lyset ikke kan eksistere samtidig. Hvis du er ute og fryser, så fjerner du ikke kulden, du går inn for å øke varmeenergien i kroppen.

Selv om vi forstår dette konseptet for lysenergi og varme, så har de færreste av oss brukt dette konseptet for våre egne helsesituasjon. Prinsippet med å tilføre det vi VIL ha, istedenfor å ta bort det vi IKKE VIL ha, er det beste utgangspunkt for å få oss dit vi ønsker å være.

Problemet er at de fleste mennesker bruker det meste av sitt liv på å ta bort, fjerne og unngå det de ikke vil ha, istedenfor å bruke all sin tid, energi og krefter på å skape mer av det de vil ha.

Hvorfor er dette så viktig? Jo fordi de fleste mennesker går til legen sin fordi de tror de har noe de ikke vil ha, noe de ønsker å kvitte seg med. Når du er syk, så er det som regel fordi kroppen din har mistet noe den trenger for å kunne kontrollere og tilpasse seg bedre, ikke fordi du må ta bort noe som ikke skal være der. Kroppen din er selvregulerende og født og designet til å ta vare på seg selv, men når stressnivået blir for stort av ulike årsaker, for korte eller lengre perioder, så kan den miste denne evnen.

Medisinsk baserte undersøkelser spesialiserer seg på diagnose og behandling av spesifikke sykdommer og symptomer. Men god helse bør dreie seg om mye mer enn å fjerne, ta bort og kvitte seg med sykdom og symptomer.

God helse bør innebefatte at vi kontinuerlig stimulerer til å øke kroppens evne til å styre og ta bedre vare på seg selv. Det å være frisk dreier seg om å gi kroppens de beste forutsetninger for å kontrollere og beskytte seg selv. Da er god helse som regel også et naturlig resultat. Like naturlig som at mørke forsvinner når du skrur på en lysbryter.

Spørsmålet er: Vil du være glad eller bare ikke lei deg. Vil du være smart eller bare ikke dum, sunn eller bare ikke tjukk, rik eller bare ikke fattig. Vil du i fremtiden være optimalt frisk eller bare ikke syk? Det er ditt liv, ditt valg og din fremtid.

Jørgen Ask

0 comments on “Hvordan fjerner du mørket fra et rom?

Leave a Reply