News

Dagens Næringsliv tatt for juks… igjen!

Dagens Næringsliv er i hardt vær etter helgens avsløringer rundt plagiat og juks. DN-journalisten Daniel Butenschøn har flere ganger har jukset ved å kopiere fra utenlandsk presse, sist gang i lørdagens (25.8.15) utgave. Butenschøn har utgitt seg for å snakke med folk han ikke har snakket med, stjålet flere sitater fra New Yorker og New York Times.

«Anonyme kilder» er tekster hentet fra nett. Sjefredaktør Amund Djuve sier til Aftenposten at dette er uforståelig og frykter flere plagiater. At dette kommer overraskende på redaktøren er forunderlig ettersom Butenschøn også ble tatt i juks før han ble ansatt i DN. At journalisten var/er lite troverdig ble det tydeligvis sett gjennom fingrene med.

Artikkelen min under om DN skribenten Torgrim Eggen som også driver med juks og løgn, og fører leserne bak lyset ved å anmelde steder han aldri har vært på, og i tillegg bruker DN som søppelplass med sine trakasserende innlegg, er visstnok heller ikke så alvorlig for Djuve – for ja, jeg sendte ham artikkelen – og Eggen skriver der ennå. Sett slikt?

Det er forunderlig syntes jeg, at Djuve ikke skjønner at når han hyrer inn skribenter uten troverdighet og integritet, så skader det ham selv, DN og også pressen som helhet.

Jeg anbefaler å lese artikkelen om DN og Torgrim Eggen som jeg skrev og publiserte på min gamle blogg for over et år siden med tittelen Helt “koko” av DN og Torgrim EggenDagens Næringsliv og Torgrim Eggen er nemlig et underlig par på villspor.

Alle, med unntak av Amund Djuve, ser at Eggens artikler er ren idioti, men det får være grenser for hvor lenge vi skal finne oss i dritt og løgn fra kommentatorer og journalister som totalt mangler troverdighet og integritet. Media bør nå våkne opp – for å stille sine spalter til rådighet for denne type mennesker – er å undergrave egen integritet og troverdighet!

Trude Helén Hole

Link til Kokohøyre og om brunskvetting i media.

 

0 comments on “Dagens Næringsliv tatt for juks… igjen!

Leave a Reply