News

Helt koko av DN, Amund Djuve og Torgrim Eggen

Dagens Næringsliv, Amund Djuve og Torgrim Eggen, et underlig par på villspor. Torgrim Eggen som er kommentator i DN og en sentral del av HEF nettverket, kom i lørdagens utgave med en kronikk med overskriften: Kokohøyre. Når kvikksølvet kryper mot 30, kommer gærningene frem. De har en hjertesak og et skarpladd våpen.

Eggen begynner sin kronikk med følgende: – Sist søndag var det ekteparet Millers tur til å gå amok. De skjøt to politifolk. Deretter styrtet de videre og drepte en tilfeldig kunde og til slutt seg selv. Dette er kokohøyre. Kokohøyre er gjerne antifascister. Som regel er de også antikapitalister, anti-FN, anti-vaksiner, anti-GMO og antipsykiatri.

Noter dere hvilke grupperinger Eggen her setter i bås som farlige gærninger – det er deg og meg. Dette kommer jeg tilbake til lenger ned i denne artikkelen. I Eggens analyse der alt er “anti” konkluderer Eggen med at vi har Kokohøyre også i Norge og retter skyts mot “barnevernshaterne” og skriver følgende:

– I forrige uke oppsto en kontrovers da en knippe barnevernshatere lot seg fotografere på Stortingstrappa sammen med Frp-representant Ulf Leirstein. De hadde dannet en arbeidsgruppe for rettsikkerhet. Det ble altså klarlagt at kokohøyre og normalhøyre snakker sammen.

Vel, når voksne mannfolk omtaler mennesker og utvalg som skal arbeide for rettssikkerhet som barnevernshatere, gærninger og koko, så sier dette veldig mye mer om avsender enn mottaker, og det er for meg underlig at DN formidler slikt vås.

Ledelsen i Dagens Næringsliv burde kanskje lese Eggens innlegg før de trykkes – for de virker særdeles rabiate. Så la oss nå se litt nærmere på mannen bak innleggene og hans fremtoning i media slik at vi forstår hvilken mann dette er snakk om.

Torgrim Eggen, en svindler uten troverdighet. Torgrim Eggen er mannen som sammen med Gert Nygårdshaug i følge Dagbladet og Aperitif.no skrev fiktive restaurantanmeldelser på stedet han aldri hadde vært.

– Dette er de suverent best tilberedte kamskjellene jeg noensinne har smakt. Og jeg har smakt mange! Uttaler Eggen i en anmeldelse av restaurant Huset i Longyearbyen. Problemet er bare at han aldri har vært på Svalbard. Og slik har dette tospannet holdt på i årevis i en rekke anmeldelser.

Redelig? Troverdig? Sannferdig?

Er dette en mann som fortjener spalteplasser “rundt-om-kring”?

Å føre arbeidsgiver, restauranter og lesere bak lyset på denne måten sier ganske mye om integritet, eller mangel på dette. Jeg skal ikke gjøre som Eggen, late som jeg har svarene på alt, men ettersom Eggen selv er så opptatt av motiver – vel, det er rimelig innlysende at når begge kjører samme løpet, så dekker de rimelige mange restauranter, 45 i alt, og hevet med det kanskje rimelig mange honorarer på anmeldelser over steder de aldri har vært.

Ren løgn og svindel vil noen hevde, inklusive meg, men nok om det. E24 tok selvsagt tak i saken da de ble gjort oppmerksom på at de var blitt svindlet av Eggen og Nygårdshaug. 

Konklusjonen av denne historien er at hva Eggen måtte finne på å skrive om alle andre som tenker annerledes enn ham, må faktisk tas med en stor klype salt eller to. Når det er sagt, la oss nå ta en nærmere titt på hvordan han opptrer i sosiale medier for å danne oss et tydeligere bilde av denne karakteren. Her er noen skjermdumpere mot en bokanmelder som ikke akkurat ga Eggens bøker det vi kaller god kritikk, snarere tvert i mot – og det, skjønner dere, liker ikke Eggen:


Torgrim Eggen, denne gangen som “forfatteren”, mener bokanmelderen har hjerneskade og spør om han skal lære ham hvordan han skal begå selvmord etter en rekke barnslige usakligheter. Jeg tviler på om andre forfattere opptrer på samme måte. Vel, dette sier en hel del om hva som foregår i denne mannens hode og hvordan han håndterer mennesker som ikke er “innafor”. Om dette er akseptabel adferd kan diskuteres. Hva det lærer våre barn er jo også et tema. At nettopp han i DN skal fortelle oss hvilke type mennesker vi må passe oss for, er en dårlig vits.

Jeg regner med at Eggens utblåsninger i kommentarfeltene over taler for seg selv i tillegg til E24 saken – så ytterlige tilføyelser er ikke nødvendig, og nå kan vi gå tilbake til artikkelen i DN på lørdag som er grunnen til at jeg skriver dette: Kokohøyre!

Kokohøyre… er Dagens Næringsliv redusert til et medium for tullinger? Torgrim Eggen har fått boltre seg en tid i Dagens Næringsliv, og det er litt underlig, for jeg har alltid sett på DN som en avis for oppegående mennesker. Vel, Eggens innlegg kjennetegnes ved et stort og særdeles utidig bruk av betegnelser og merkelapper på dem som omtales som nettopp dokumentert.

Dette er ikke bare lavmål avsporing, det forteller mye om forfatteren som finner det nødvendig å hele tiden sette rare klistrelapper på folk og grupper, samt mediet som setter slike tåpeligheter på trykk. Det er som kjent når en ikke har argumenter eller sak, at en begynner med klistrelapper og skriver innlegg som får i hvert fall meg til å tenke på rabies – men slike tekster har overhodet ingen ting i en seriøs avis å gjøre.

Farlig kobling og ren propaganda. Innlegget om Kokohøyre føyer seg altså fint inn i rekken av idiotiske artikler. Millerepisoden er en tragedie der mennesker uvilkårlig dreper andre av uvisse grunner. Eggen derimot, påstår å vite mer enn etterforskerne i U.S.A, og koblingen massemordere – alle Eggens antier, samt vaksine/GMO kritikere, er særdeles utidig! Å bruke denne type tragedier i eget konspirasjonsvås i norske medier, er særdeles respektløst og kynisk.

Det er på tide at media nå våkner opp og ser hvordan de misbrukes av tåpelige mennesker til å spre latterlig, men dog på sikt – farlig propaganda om deg og meg.

Nationen beklaget og DN bør sette foten ned. Dagens Næringsliv bør altså sjekke fakta rundt innlegg som leveres, slik at avisen ikke reduseres til et talerør for mennesker med urederlige hensikter. Nylig kom Nationen med en beklagelse rundt en artikkel der John Færseth serverte usannheter om Tore B. Krudtaa, leder av nettstedet Monsanto.NO. I artikkelen ble Krudtaa assosiert med antisemittisme uten noen som helst brukbar dokumentasjon og faktasjekk. Artikkelen er nå redigert. DN bør gjøre det samme.

Urederlige metoder fra urederlige menn – og media som misbrukes. At Torgrim Eggen og John Færseth gjør seg til dommer over hvilke nettsteder og mennesker som er antisemmitisk eller ikke, er anti-FN og anti-kapitalister, nazister og pedosvertere, barnevernshatere og barnemordere – og sprer disse usannhetene, samt har fasit på hvorfor noen blir massemordere og ikke – bør være et varselsignal i seg selv.

Å spre usannheter for å stemple motstandere som noe de ikke er, og med det kneble ytringsfriheten er en særdeles feig, men også farlig metode. 

Media bør vokte seg for å bli en del av denne type løgnspredning – media skal som kjent bringe fakta på bordet. Et hvert mediehus med integritet og respekt for ytringsfrihet bør avstå fra å bli en brikke i denne type krigføring og håpløse konspirasjoner – og det bør DN også gjøre.

Tilbake til KokoEggens ville konspirasjoner. Vaksiner: I U.S.A og Europa stiller stadig flere seg kritisk til vaksiner. Vi får ganske enkelt ikke nok objektiv informasjon om bivirkninger. Stadig flere leger og forskere roper nå varsku. I følge Eggens godt gjennomtenkte teori, kan disse bli massemordere – er DN enig?

GMO: I Norge er det sterk motstand mot bruk av GMO innen landbruk, og av ikke statlige organisasjoner som sier klart nei finner vi blant annet Framtiden i våre hender, Greenpeace, Natur og Ungdom, Norges Naturvernforbund, Norges Birøkterlag, Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, Norges Bygdeungdomslag, Norsk bonde- og småbrukarlag, Norsk landbrukssamvirke, Oikos, Biologisk-dynamisk Forening og Debio.

Ser dere poenget? Og dette er altså grunnen til at jeg innledningsvis skriver at vi alle er potensielle massemordere i følge Eggens ville konspirasjoner. Ser DN det på samme måte?

Jeg bare spør – alle ser jo selvsagt at Eggens artikkel er ren idioti, men det får være grenser for hvor lenge vi skal finne oss i vås fra en som totalt mangler troverdighet. Media bør nå våkne opp – for å stille sine spalter til rådighet for denne type mennesker og tåpelige innlegg – er å undergrave egen integritet og troverdighet.

Trude Helén Hole

Link til Kokohøyre og om brunskvetting i media.

Skjermbilde 2019-03-22 kl. 11.15.30

0 comments on “Helt koko av DN, Amund Djuve og Torgrim Eggen

Leave a Reply