News

Høgmo med nye energiske takter

Og det kan vi sannelig like, for jeg liker det meste som er offensivt. Passitivitet og defensive holdninger er jeg ikke spesielt fan av – det blir liksom ikke noe utvikling av slikt, eller fremdrift. Dårlig underholdning er det også. Høgmo vil det altså annerledes, så hallelulja og jubel og glede, for med Høgmo det er håp for norsk herrefotball.  HELT SJEF: Per-Mathias Høgmo har overtatt landslaget etter Egil Drillo Olsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix -Vi ønsker å sprenge grenser og ta nye steg. Vi kommer til å bruke mye tid på offensiv samhandling slik at den blir mer tydelig, forteller Høgmo.  -Treningen er dagens høydepunkt. Den skal det være topp kvalitet på, og der skal spillere og støtteapparat være ekstremt fokusert. Vi må utnytte hvert minutt best mulig. Også mellom treningene skal vi øve, forteller den nye landslagssjefen.  Og jeg som har 20 års erfaring fra topp og breddeidrett, må jo bare ønske denne tankegangen velkommen. Det første jeg gjorde før svømmerne mine hoppet i bassenget, var å mane til topp innsats under økten, dele treningen inn i segmenter og motivere til å gå inn i ny fase topp motivert, øvelse for øvelse, minutt for minutt, detalj for detalj. Hodet må nemlig trenes opp, slik at den skal kunne trene kroppen. Jeg er derfor forbauset over at Drillo ikke har lagt mer vekt på mental trening. Så Høgmo, dette blir interessant å følge, og jeg regner med at de profesjonelle utøverne nå med litt nytt blod i troppene, selvsagt yter maks på trening, det er nemlig jobben deres. Og den jobben de legger ned – skal føre til mål for Norge med den spillestilen og filosofien Høgmo legger til grunn. Høgmo ønsker det tett defensivt med ganske smale kanter og aktive backer. Tallkombinasjonen er ikke så farlig, også der er jeg helt enig – det viktigste er hvordan det ser ut på banen, at det scores mye mål og at det brukes mest tid på det offensive, and I like it! Energi – det handler om energi, lyst til å vinne og offervilje. Dette gleder jeg meg til. Trude Helen Hole, på en tirsdag:-)   

0 comments on “Høgmo med nye energiske takter

Leave a Reply