a woman taking drugs placed in a poon
Management & Health News

Folk som Lunde Oseng er årsaken til at Bergen har blitt et Narkoreir

Norge er nummer tre på listen over land med høyest dødelighet som følge av overdoser, i følge en narkotikarapport fra 2019 – og her scorer Bergen høyt.

Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. Er det ikke noe slikt de sier? Og det kan stemme bra. Den 29.4.23 skrev jeg Hva har skjedd med Bergen som du kan lese i sin helhet her på bloggen min, og i en forkortet versjon i BT; Bergen er blitt et narkoreir. Selvsagt blir det reaksjoner, og enhver som påpeker det innlysende, men ubehagelige, får gjerne passet sitt påskrevet. Sosionom Per Gunnar Lunde Oseng var raskt ute for å høste litt applaus, og skrev et innlegg uten argumenter der han fremstiller meg som en som er imot narkomane og bruker karakteristikker mot dem. Det har jeg aldri gjort, tvert om – og dette ser enhver som leser mine innlegg. Jeg belyser et problem med økende narkotikaomsetning, rekruttering og kriminalitet midt i Bergen sentrum, men slik skal selvsagt ikke debatteres. Jeg forventet altså motsvar, men Osengs innlegg er ikke verdig en debatt. Fyren fremmer ikke et eneste argument – han fremmer derimot vås og prøver i god woke-tidsånd å diskreditere meg, og derfor dette tilsvar.

………….@………..

Det er folk som Lunde Oseng som er årsaken til at Bergen er blitt et Narkoreir

I et motsvar til mitt debattinnlegg om narkoreiret i Bergen skriver Per Gunnar Lunde Oseng, såkalt sosionom og ansatt på rusfeltet, følgende som er gjengitt i sin helhet her; – Du kaller byen vår for et reir. Ikke flytt tilbake til Bergen! Vi klarer oss uten slike holdninger her hos oss. Å renovere gatene for det vi ikke liker, har vi brukt mer enn nok ressurser på. Rusavhengige trenger ikke ditt perspektiv for å få et bedre liv. Ingen av oss gjør det. Vi trenger et godt utbygd hjelpetilbud, trygge plasser å oppholde oss, i en by der vi tar vare på hverandre. Uten stigma. Nyt livet på Østlandet! Her i byen kommer vi ikke med sånne karakteristikker når vi beskriver medmenneskers lidelse. Kjøss meg!

Det er nettopp grunnet “sosionomer” som Lunde Oseng at Bergen har blitt et narkoreir. Fraværet av argumenter og virkelighetsforståelse er innlysende. Men flåseri og ord som “Kjøss meg” hjelper lite i en alvorlig debatt om narkotika, liv, helse og trygghet. Oseng syntes mao det er helt ok at narkomane lever i rennesteinen i Bergen og at bryggen har blitt en utrygg plass å ferdes, spesielt for den yngre garde.

Tilgjengelighet, beliggenhet og marked henger sammen! Barn og unge har nå fått en åpen dør til helvete. De fleste med unntak av enkelte sosionomer forstår at det er en sammenheng mellom tilgjengelighet, beliggenhet og marked. Med åpen russcene ved Korskirken kan barn og unge enkelt starte sine karrierer som narkomane. Et avhengighetsforhold til helvete er hva livet vil tilby våre unge etter en pangstart i Bergen sentrum, hvilket Oseng syntes er helt ok!

Jeg mener selvsagt som de fleste andre at narkomane må få hjelp, men å tro at egne narko-områder og åpne russcener på offentlige og enkelt tilgjengelige plasser der langere kan operere fritt og barn og ungdom rekrutteres over en lav sko – er ikke bare naivt – det er å legge til rette for økt narkotikaomsetning med flere narkomane og ødelagte liv i kjølvannet! 

Fakta er at Norge har en lite flatterende historie å vise til når det gjelder narkotika! Vi rangerte som nummer tre på listen over land med høyest dødelighet (per million innbygger) som følge av overdoser, i følge Europeisk narkotikarapport fra 2019 – og i tetsjiktet i denne tragedien finner vi Bergen!

Men “vi klarer oss” og ønsker ingen debatt, skriver Oseng, som gjerne må utdype hvem han egentlig sikter til. For den neste som setter et dødelig eller sitt første skudd klarer seg antagelig ikke.

Rusavhengige føler seg som søppel

Folk sover i containere ved Bryggen! Det er rundt 3300 bostedsløse i Norge, og Bergen topper tronen også her. I alt er det rundt 400 bostedsløse i Bergen og over halvparten av dem er rusavhengige. Jan Egil Vevang, en av byens løse fugler er direkte oppgitt over systemet.

– Jeg er mindre verdt enn søppel. De samler alle gærningene på ett sted. De klarer ikke å spre dem utover, sier han. På den måten er det ikke lett å komme seg ut av den situasjonen man er i, det er rus alle steder jeg har bodd. Du er fanget i rusnettet, men ingen vil høre på oss. Vi får aldri brutt sirkelen, forteller han til NRK.

De fleste, med unntak av enkelte sosionomer – vil mene at innbyggere, turisme, næringsliv, oppvekstvilkår og trygghet for alle må prioriteres i Bergen sentrum, og at rusmisbrukere og narkomane må få hjelp et annet sted hvor langere ikke kan selge fritt, slik situasjonen er i dag. Fasiten er derfor enkel – narkotika må bort fra Bergens gater og rusavhengige må flyttes til steder der narkotika ikke er tilgjengelig. Rusen bør gradvis erstattes med meningsfulle aktiviteter i trygge omgivelser som bringer tilbake både selvfølelse og verdighet.

Per Gunnar Lunde Oseng er med sitt glimrende innlegg kun ute etter å høste applaus og bryr seg neppe om de narkomane eller våre barn. Han bare strør om seg med ord som “stigma, holdninger og Kjøss meg!” i et innlegg som oser av manglende virkelighetsforståelse, sunn fornuft og omtanke, for denne type vås gir ikke de narkomane et bedre liv. De eneste som tjener på det narkohelvetet som utspiller seg i Bergen sentrum akkurat nå, er de kriminelle som kan selge fritt!

Hadde sosionomer, politikere, politi og kommunen gjort jobben sin, hadde rusavhengige fått hjelp! Jan Egil Vevang sier det som det er til NRK og bør lyttes til.

Etter eitt år med narkokriminalitet utanfor soverommet fekk naboen nok

Vi bodde midt i narkoreiret ved Korskirken, men så ikke politi en eneste dag i løpet av den uken vi var i Bergen. Derimot så vi tomme leiligheter, for folk orker ikke bo der lenger, og vi så fri flyt av narkotika, vold og kriminalitet, hvilket er helt ok, for pytt sann, vi klarer oss, skriver Oseng som sikkert klarer seg godt.

Men gjør Bergen, de narkomane og våre unge det? Tallene viser noe annet. Tilgjengelighet, beliggenhet og marked henger altså sammen – barn og unge har nå fått en åpen dør til helvete, og de som allerede er der har ingen vei ut takket være sosionomer som Oseng som bør finne annet å fordrive tiden sin med, for samfunnsforståelse og omtanke for de narkomane, Bergens innbyggere, våre besøkende og våre barn har han ikke.

Kjøss meg et visst sted, Oseng! Det er bare å applaudere for ditt grenseløse idioti!

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs