Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang. Hva mer kan en ønske seg?
Oh, jubel og glede! Smaksvinneren Skagerrak Gin er nå tilgjengelig over hele landet, og hvorfor dette er en sann glede skal du få vite nå. Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin, er nemlig inspirert av natur, salt hav, blomster og bær – frister det? Så bra, og vent, det kommer mer – denne lekre ginen er blant annet laget tang fra Vestlandet, og for en bergenser som meg blir jo dette en fryd for både øyne, nese og gane!
Tilgjengelig i hele Norge
Den prisbelønte ginen er nå tilgjengelig på samtlige vinmonopolbutikker i Norge, hvilket er bra, for stadig flere har nå fått øynene opp for kvaliteten til Skagerrak Gin, som altså har et maritimt og rent preg. Den er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang.
Ginen er utviklet av Nordens ledende brennevinsprodusent Anora, i samarbeid med norske bartendere, og med kriterier som kvalitet og konsentrasjon ble Skagerrak Gin nylig høyest sensorisk rangert av Vinmonopolets smakspanel.
– Norsk gin er virkelig i verdensklasse og vi har definitivt skapt en egen ginstil her oppe i nord gjennom bruk av våre unike lokale ingredienser. Skagerrak Gin er en klassisk gin med en norsk vri og skiller seg fra andre gin på markedet gjennom den lette og friske stilen. Det som gjør Skagerrak Gin unik er den særpregede aromaprofilen med innslag av blomster, fruktig sødme fra modne bær og diskret sitrusaroma fra karve i kombinasjon med delikat, umamipreg fra tangen søl, som balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin som gjerne også kan nytes bar, forteller master blender Morten Thyregod Paulsen i Anora.
Spesiell produksjonsmetode
Skagerrak Gin produseres på Anoras destilleri på Gjelleråsen, utenfor Oslo. Ginen er dobbeltdestillert for å gi den et ekstra lett og friskt preg. Først destilleres einerbærene sammen med norsk potetsprit til et klassisk gindestillat. Deretter redestilleres destillatet sammen med krydderblandingen som gjør Skagerrak Gin til en klassisk gin med en norsk vri, med bl.a tang, tindvedbær og hylleblomst.
En allsidig gin
I utviklingen av Skagerrak Gin har Anora samarbeidet med toppbartenderne Yunus Yildiz, fra Svanen i Oslo, og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger. Skagerrak Gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene – og også nye varianter som går hånd i hånd med selskapeligheter, sammenkomster og markeringer.
– Vi bartendere har virkelig fått være med på å sette vårt preg på ginen. Ved å ta den med i barene våre og teste den i ulike cocktails fikk vi justert den slik at ginsmaken ble enda tydeligere. Av drinkingredienser som passer til vil jeg trekke frem rabarbra, som utfyller Skagerrak Gin på en veldig god måte, forteller Thomsen.
Yildiz mener Skagerrak Gin passer spesielt godt til Dry Martini.
– Skagerrak Gin passer ypperlig til Dry Martini, og gjestene våre etterspør den også til Dirty og Filthy Martini. Umamien fra tangen har egenskap som smaksforsterker i enhver drink, og passer også veldig godt til oliven som snack på siden, sier Yildiz.
Skagerrak Gin er tilgjengelig på alle norske vinmonopol til 499,90 kroner.
Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us.
Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.
Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTube, Instagram, Linkedin, Twitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter.
Oh, jubel og glede! Smaksvinneren Skagerrak Gin er nå tilgjengelig over hele landet, og hvorfor dette er en sann glede skal du få vite nå. Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin, er nemlig inspirert av natur, salt hav, blomster og bær – frister det? Så bra, og vent, det kommer mer – denne lekre ginen er blant annet laget tang fra Vestlandet, og for en bergenser som meg blir jo dette en fryd for både øyne, nese og gane!
Tilgjengelig i hele Norge
Den prisbelønte ginen er nå tilgjengelig på samtlige vinmonopolbutikker i Norge, hvilket er bra, for stadig flere har nå fått øynene opp for kvaliteten til Skagerrak Gin, som altså har et maritimt og rent preg. Den er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang.
Ginen er utviklet av Nordens ledende brennevinsprodusent Anora, i samarbeid med norske bartendere, og med kriterier som kvalitet og konsentrasjon ble Skagerrak Gin nylig høyest sensorisk rangert av Vinmonopolets smakspanel.
– Norsk gin er virkelig i verdensklasse og vi har definitivt skapt en egen ginstil her oppe i nord gjennom bruk av våre unike lokale ingredienser. Skagerrak Gin er en klassisk gin med en norsk vri og skiller seg fra andre gin på markedet gjennom den lette og friske stilen. Det som gjør Skagerrak Gin unik er den særpregede aromaprofilen med innslag av blomster, fruktig sødme fra modne bær og diskret sitrusaroma fra karve i kombinasjon med delikat, umamipreg fra tangen søl, som balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin som gjerne også kan nytes bar, forteller master blender Morten Thyregod Paulsen i Anora.
Spesiell produksjonsmetode
Skagerrak Gin produseres på Anoras destilleri på Gjelleråsen, utenfor Oslo. Ginen er dobbeltdestillert for å gi den et ekstra lett og friskt preg. Først destilleres einerbærene sammen med norsk potetsprit til et klassisk gindestillat. Deretter redestilleres destillatet sammen med krydderblandingen som gjør Skagerrak Gin til en klassisk gin med en norsk vri, med bl.a tang, tindvedbær og hylleblomst.
En allsidig gin
I utviklingen av Skagerrak Gin har Anora samarbeidet med toppbartenderne Yunus Yildiz, fra Svanen i Oslo, og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger. Skagerrak Gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene – og også nye varianter som går hånd i hånd med selskapeligheter, sammenkomster og markeringer.
– Vi bartendere har virkelig fått være med på å sette vårt preg på ginen. Ved å ta den med i barene våre og teste den i ulike cocktails fikk vi justert den slik at ginsmaken ble enda tydeligere. Av drinkingredienser som passer til vil jeg trekke frem rabarbra, som utfyller Skagerrak Gin på en veldig god måte, forteller Thomsen.
Yildiz mener Skagerrak Gin passer spesielt godt til Dry Martini.
– Skagerrak Gin passer ypperlig til Dry Martini, og gjestene våre etterspør den også til Dirty og Filthy Martini. Umamien fra tangen har egenskap som smaksforsterker i enhver drink, og passer også veldig godt til oliven som snack på siden, sier Yildiz.
Skagerrak Gin er tilgjengelig på alle norske vinmonopol til 499,90 kroner.
Mine siste poster
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay is a very pleasant surprise!
Vernissasje med Jørgen Platou Willumsen
Nye avsløringer om mote- og forbruk
Christian Krohgs maleri «Leiv Eiriksson oppdager Amerika» er en stor kulturskatt som bør få en permanent plass i Nasjonalmuseet
Ingen skal henrettes for å kjempe for frihet
MAMMUTSALG 40% avslag på kunst, digitale vinkurs og bøker
Château Mouton Rothschild 2020 label reveal with painter Peter Doig!
The WEF is a joke – falls flat in Davos
Norway should stop all cooperation with Iran until the country becomes humane!
Slik skriver du en god roman
Magiske Finnesjura, en fjelltur utenom det vanlige!
US Senator Ron Johnson urgent call for Nuremberg Trials 2.0
1 av 10 hytteeiere bruker hytta mindre enn én uke i året
Narsissister og psykopater fanger deg med “kjærlighet”
I will not comply, by Blind Joe and censored by YouTube!
Luxury Travel Blog
13 tips til et bedre liv med deg selv og alle rundt deg
Cecilie Flo Jahreie og Tone Østkil starter ny podkast
…………….@……………
Mvh. Trude Helén Hole
Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us.
Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.
Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTube, Instagram, Linkedin, Twitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter.
Follow this link to my media agency, New Spirit Communication
If you want to cooperate – then contact me here.
Share this: