Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang. Hva mer kan en ønske seg?
Oh, jubel og glede! Smaksvinneren Skagerrak Gin er nå tilgjengelig over hele landet, og hvorfor dette er en sann glede skal du få vite nå. Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin, er nemlig inspirert av natur, salt hav, blomster og bær – frister det? Så bra, og vent, det kommer mer – denne lekre ginen er blant annet laget tang fra Vestlandet, og for en bergenser som meg blir jo dette en fryd for både øyne, nese og gane!
Tilgjengelig i hele Norge
Den prisbelønte ginen er nå tilgjengelig på samtlige vinmonopolbutikker i Norge, hvilket er bra, for stadig flere har nå fått øynene opp for kvaliteten til Skagerrak Gin, som altså har et maritimt og rent preg. Den er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang.
Ginen er utviklet av Nordens ledende brennevinsprodusent Anora, i samarbeid med norske bartendere, og med kriterier som kvalitet og konsentrasjon ble Skagerrak Gin nylig høyest sensorisk rangert av Vinmonopolets smakspanel.
– Norsk gin er virkelig i verdensklasse og vi har definitivt skapt en egen ginstil her oppe i nord gjennom bruk av våre unike lokale ingredienser. Skagerrak Gin er en klassisk gin med en norsk vri og skiller seg fra andre gin på markedet gjennom den lette og friske stilen. Det som gjør Skagerrak Gin unik er den særpregede aromaprofilen med innslag av blomster, fruktig sødme fra modne bær og diskret sitrusaroma fra karve i kombinasjon med delikat, umamipreg fra tangen søl, som balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin som gjerne også kan nytes bar, forteller master blender Morten Thyregod Paulsen i Anora.
Spesiell produksjonsmetode
Skagerrak Gin produseres på Anoras destilleri på Gjelleråsen, utenfor Oslo. Ginen er dobbeltdestillert for å gi den et ekstra lett og friskt preg. Først destilleres einerbærene sammen med norsk potetsprit til et klassisk gindestillat. Deretter redestilleres destillatet sammen med krydderblandingen som gjør Skagerrak Gin til en klassisk gin med en norsk vri, med bl.a tang, tindvedbær og hylleblomst.
En allsidig gin
I utviklingen av Skagerrak Gin har Anora samarbeidet med toppbartenderne Yunus Yildiz, fra Svanen i Oslo, og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger. Skagerrak Gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene – og også nye varianter som går hånd i hånd med selskapeligheter, sammenkomster og markeringer.
– Vi bartendere har virkelig fått være med på å sette vårt preg på ginen. Ved å ta den med i barene våre og teste den i ulike cocktails fikk vi justert den slik at ginsmaken ble enda tydeligere. Av drinkingredienser som passer til vil jeg trekke frem rabarbra, som utfyller Skagerrak Gin på en veldig god måte, forteller Thomsen.
Yildiz mener Skagerrak Gin passer spesielt godt til Dry Martini.
– Skagerrak Gin passer ypperlig til Dry Martini, og gjestene våre etterspør den også til Dirty og Filthy Martini. Umamien fra tangen har egenskap som smaksforsterker i enhver drink, og passer også veldig godt til oliven som snack på siden, sier Yildiz.
Skagerrak Gin er tilgjengelig på alle norske vinmonopol til 499,90 kroner.
Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us.
Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.
Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTube, Instagram, Linkedin, Twitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter.
Oh, jubel og glede! Smaksvinneren Skagerrak Gin er nå tilgjengelig over hele landet, og hvorfor dette er en sann glede skal du få vite nå. Den nykårede smaksvinneren hos Vinmonopolet, norske Skagerrak Gin, er nemlig inspirert av natur, salt hav, blomster og bær – frister det? Så bra, og vent, det kommer mer – denne lekre ginen er blant annet laget tang fra Vestlandet, og for en bergenser som meg blir jo dette en fryd for både øyne, nese og gane!
Tilgjengelig i hele Norge
Den prisbelønte ginen er nå tilgjengelig på samtlige vinmonopolbutikker i Norge, hvilket er bra, for stadig flere har nå fått øynene opp for kvaliteten til Skagerrak Gin, som altså har et maritimt og rent preg. Den er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang.
Ginen er utviklet av Nordens ledende brennevinsprodusent Anora, i samarbeid med norske bartendere, og med kriterier som kvalitet og konsentrasjon ble Skagerrak Gin nylig høyest sensorisk rangert av Vinmonopolets smakspanel.
– Norsk gin er virkelig i verdensklasse og vi har definitivt skapt en egen ginstil her oppe i nord gjennom bruk av våre unike lokale ingredienser. Skagerrak Gin er en klassisk gin med en norsk vri og skiller seg fra andre gin på markedet gjennom den lette og friske stilen. Det som gjør Skagerrak Gin unik er den særpregede aromaprofilen med innslag av blomster, fruktig sødme fra modne bær og diskret sitrusaroma fra karve i kombinasjon med delikat, umamipreg fra tangen søl, som balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin som gjerne også kan nytes bar, forteller master blender Morten Thyregod Paulsen i Anora.
Spesiell produksjonsmetode
Skagerrak Gin produseres på Anoras destilleri på Gjelleråsen, utenfor Oslo. Ginen er dobbeltdestillert for å gi den et ekstra lett og friskt preg. Først destilleres einerbærene sammen med norsk potetsprit til et klassisk gindestillat. Deretter redestilleres destillatet sammen med krydderblandingen som gjør Skagerrak Gin til en klassisk gin med en norsk vri, med bl.a tang, tindvedbær og hylleblomst.
En allsidig gin
I utviklingen av Skagerrak Gin har Anora samarbeidet med toppbartenderne Yunus Yildiz, fra Svanen i Oslo, og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger. Skagerrak Gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene – og også nye varianter som går hånd i hånd med selskapeligheter, sammenkomster og markeringer.
– Vi bartendere har virkelig fått være med på å sette vårt preg på ginen. Ved å ta den med i barene våre og teste den i ulike cocktails fikk vi justert den slik at ginsmaken ble enda tydeligere. Av drinkingredienser som passer til vil jeg trekke frem rabarbra, som utfyller Skagerrak Gin på en veldig god måte, forteller Thomsen.
Yildiz mener Skagerrak Gin passer spesielt godt til Dry Martini.
– Skagerrak Gin passer ypperlig til Dry Martini, og gjestene våre etterspør den også til Dirty og Filthy Martini. Umamien fra tangen har egenskap som smaksforsterker i enhver drink, og passer også veldig godt til oliven som snack på siden, sier Yildiz.
Skagerrak Gin er tilgjengelig på alle norske vinmonopol til 499,90 kroner.
Mine siste poster
Nå har jeg utedusj og badekar på tunet
En herlig sommerflørt med Varbergs Kysthotell
Høsten er tid for vin – lær om vin i egen stue
Fra Helgelandskysten til Australia
The political system and all career politicians must be replaced
Work With Me – Travel & Adventures
Krevende år for reiselivet, men bransjen ser lyst på det
Helgelandskystens Montmartre og Ècole de Paris!
Den beste måten å lære om vin
Now you can rent my beautiful holiday-farm
Baron Philippe de Rothschild Silver medal for it´s Organic Red
Trening eller medisiner mot psykisk uhelse?
Fem kjappe med vinekspert Nicolas Mahé de Berdouaré
Fem kjappe med vinekspert Annika Groven
Statkraft tjener milliarder og tapper lokalsamfunn for verdier
Fem kjappe med vin- og ølekspert Jan Vardøen
Fem kjappe med vinekspert Truls Gundersen
Fem kjappe vinspørsmål med Geir Salvesen
…………….@……………
Mvh. Trude Helén Hole
Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us.
Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.
Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTube, Instagram, Linkedin, Twitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter.
Follow this link to my media agency, New Spirit Communication
If you want to cooperate – then contact me here.
Share this: