Guest Authors News

Et sovende folk feirer 17 mai…

Dagens gjesteblogger er Nipe Torsteinson som i dag har publisert et tankevekkende innlegg på Facebook – og jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg har sagt det før og sier det igjen – vi er ikke et sovende folkeslag, vi er et folkeslag i koma. Og mens vi brøyter oss frem i bjørkepyntede Teslaer, glitrer som bunadsølv, duller oss inn med Prosecco og ikke minst fanger begivenhetene med de nyeste og dyreste iPhonene som by the way er produsert ved hjelp av barneslaveri – fragmenteres vårt vakre land bit for bit. En del innlegg om akkurat dette finner du her.

60474861_10219166369207304_5367813872721854464_n

Her er dagens tankevekkende innlegg, skrevet av Nipe Torsteinson:

I morgen kan vi feire at vi er det landet i verden som selger mest krigsvåpen i verden per innbygger.

Vi kan feire at vi daglig avgir mer suverenitet til EU.

Vi kan feire at vi selger billig og rein strøm til EU og får skitten og dyr strøm tilbake.

Vi kan feire at vi har et barnevern som sammen med politiet fungerer som en terror-organisasjon.

Vi kan feire at vi setter folk i fengsel fordi de selvmedisinerer seg.

Vi kan feire at vi lovlig kan bære kniv offentlig EN dag i året.

Vi kan feire at snart samtlige hjem inneholder en mikrobølge sender (AMS) som ødelegger helsa.

Vi kan feire at vi har verdens høyeste avgiftsnivå og snart betaler bompenger uansett hvor vi skal.

Vi kan feire at vi snart har utryddet alle de store rovdyra våre og derfor må utrydde alt hjortevilt fordi de syke dyra ikke blir tatt av rovdyr…..

HURRA, som forøvrig betyr DREP… 

Her er et knippe politisk ukorrekte 17. mai taler du ikke vil få høre på nasjonaldagen vår.

“Du må ikke sove,” skrev Arnulf Øverland i sitt mest kjente dikt, men nordmenn flest sover ikke, de er i dyp koma, en tilstand det også ser ut til at de trives svært godt i.

Likegyldighet, naivitet og overfladiskhet er ikke en styrke men en svakhet, allikevel så kan det se ut til at mange er stolte når de fremviser disse lytene. Og 17. mai er dagen dette feires med brask og bram.

Hadde den dagen virkelig betydd noe for oss, så hadde like mange av oss vært ute i gatene alle dagene resten av året for å demonstrere mot all urettferdighet her hjemme og ute i resten av verden. 

Da kunne 17 mai vært dagen vi feiret den innsatsen og engasjementet vi viste resten av året, men slik er det ikke, derfor så er ikke 17. mai noe annet enn feiring av en bortskjemt befolkning som ikke er ferdig med trassalderen og som forveksler mimring over andres bragder med sine egne.

“Vi hyller taktfast våre nasjonale vrangforestillinger hver 17. mai med flåsete smil om munnen og ketchup på skjorta, tror vi er fredsmeklere og miljøvernere, en inkluderende foregangsnasjon, mens vi i virkeligheten er krigsprofitører og forurensere, (over)styrt av lidderlige politikere og broilere som kun vil sitt eget beste. For det er ikke fred vi driver med. Det er krig.

Og nettopp det er kanskje aller mest påfallende på en dag hvor folket roper hurra og marsjerer, samtidig som nasjonen «overlater forsvarsmakta til fremmede makter» og deltar i krigshandlinger en rekke steder i verden for å innføre vestens «demokratiske» modell, mot nasjoner som aldri har truet oss, nøyaktig slik § 25 sier at vi ikke kan gjøre.

Og ikke et vondt ord om ungdommene i uniform, for de tror på de som kaller krig for fred. Det er ikke bare de som burde visst bedre. Det burde vi alle. Det er rett og slett på tide at vi tar oss sammen.” Jon Smog

“Vi har nettopp feiret 8. mai, frigjøringsdagen. Snart skal vi juble for 17. mai. Flagg skal vaie. Det er tid for store ord om frihet, folkestyre og vi som vant vår rett. Men folk som er opptatt av sjølråderetten sin, burde ikke bare feire seirene fra i fortida. De bør reise seg i protest mot dem som bruker nåtida til styrking av elitenes makt på folkets bekostning.

En sånn «maktoverføring oppover» presses nå fram på to fronter samtidig. Først i avgivelsen av makt til EU med EØS-avtalen som brekkstang, så i sentralisering av lokaldemokratiet med Solberg-regjeringens reformer som brekkstang. Til sammen blir dette en knipetangmanøver mot innflytelsen til folk flest.

Sluttsummen et ord: Elitestyre. Det ordet gjør seg dårlig i 17. mai-taler. Men det må løftes fram og settes flomlys på. Det norske folket må ikke glemme så inderlig vel den urett som faktisk rammer dem selv.”

“17. Mai….. (Den som ikke kjenner fortiden vil heller ikke forstå fremtiden) Om et par dager skal vi feire vår nasjonaldag, feire at Norge fikk sin egen og første Grunnlov for 201 år siden. Om et par dager skal vi lytte til politikernes pompøse taler om et “frihetselskende folk”, som kjempet for sin frihet fra Danmark og Sverige.

Og på den store dagen går folket ute i gatene med svulmende hjerter i troen på at vi har det vakreste flagget i verden og at vi bor i verdens beste land, for det har vi jo blitt fortalt. Nasjonalismen brister nesten hjertene. Utover det bryr vi oss lite om hva som skjer, annet enn i enkeltsaker som rammer oss selv.

Vi har politikere som ivrer for å kraftig redusere befolkningens rettigheter. Politikere som favoriserer de aller rikeste på bekostning av de som har minst. Politikere som ikke har råd til å sørge for at de fattige får anstendige levekår, men som reiser til utlandet på shopping etter eiendomskjøp og til og med hele gater i London, Paris, New York, Boston osv…. De bruker milliarder på dette av folkets felles eiendom, pensjonsfondet, også kalt oljefondet.

Og på 17. mai står de på talerstoler over hele landet med sine pompøse taler der de skryter av at vi bor i verdens beste land. At vi er heldige som bor i et fritt, folkestyrt demokrati. Og folket jubler i sin ignorans.

Henrik Ibsen skrev i et privat brev i 1882: “Norge er et fritt land befolket med ufrie mennesker”.

Vil vi fortsatt ha det slik?

Skrevet av Nipe Torsteinson

Nipe

……….

Denne bloggen eies av Trude Helén Hole. Har du lyst å være gjesteblogger, send ditt innlegg til trude@newspirit.no

 

Artikler om vin finner dere her, og om bøker her – reiseartikler finner dere her og flere innlegg om ledelse, selvutvikling og helse finner dere her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7