News

Derfor feirer vi 1. mai

1. mai stammer fra USA, for 1. mai 1886 tok USAs arbeidere til gatene i alle de store byene med krav om åttetimers arbeidsdag. Det kom til sammenstøt­ med politiet­, og ti demonstranter ble drept. Arbeidernes protester steg deretter i styrke, og tre dager senere­ ble ni betjenter­ og fire sivile drept i Chicago­.

Skjermbilde 2019-05-01 kl. 09.27.04.png

Politiet gjennomførte­ massearrestasjoner, og deretter ble sju menn utpekt som anarkister og fiender av staten. De ble dømt til døden ved hengning. Tre år senere, i 1889, besluttet arbeidernes andre internasjonale kongress at ofrene skulle minnes over hele verden den 1. mai 1890. Siden har dagen vært en internasjonal kampdag – til minne om de henrettede arbeidere. Så da vet du det. Kilde; Historie.no.

Fortsatt god 1. mai, dere – og nyt dagen!

Artikler om vin finner dere her, og om bøker her – reiseartikler finner dere her og flere innlegg om ledelse, selvutvikling og helse finner dere her.

…….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7