Management & Health News

Jentene skjenkes, og før de settes av i veikanten, har de sugd noen av gutta og hatt sex – men blir de utnyttet?

«Jentene skjenkes, og før de settes av i veikanten, har de sugd noen av gutta, hatt sex, blitt utnyttet» Dette er overskriften i en stor artikkel i Akersposten. Yngre jenter gjør alt de kan for å være med på rulletur, skriver avisen. Før de får bli med å rulle, blir de bedt om svare på hvor mye de veier og om de har seksuell erfaring. «Jomfru», «moderat» og «erfaren» er svaralternativene. Dette bør etter min mening få noen til å våkne opp, for blir en utnyttet når inngangsbilletten er en blowjob eller to, og du vet det? I dette tilfellet er nok svaret både ja og nei.

car-1845573__480

Jentene skjenkes fulle og utfører seksuelle tjenester for å få være med på bussen. Dette kan få dype varige konsekvenser for jentene det gjelder, de kan bli bruksvare for menns nytelse, sier Leder for Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, Johan Benitez, som blant annet har snakket med Ullern-elever om russetid.

– Vi finner unge jenter på russebussene, en del av dem 15–16 år. De vet ikke hvor de er, de har ikke penger til å komme seg hjem, og nesten ikke klær. Jentene skjenkes, og før de settes av i veikanten, har de sugd noen av gutta, hatt sex, blitt utnyttet. Stup fulle. Dette er ikke ok, sier Benitez.

Og jeg er selvsagt helt enig – dette er ikke ok! Noen bør ta en seriøs prat med guttene sine!

Men jentene er ikke uten skyld – så noen bør ta en seriøs prat med jentene også! Det er ikke slik at disse jentene er ofre. De er 15-16 år, og bør vite et og annet om å ta vare på seg selv og egen kropp. De bør i denne alderen lært noe om grensesetting og respekt for seg selv og andre. Og hvor er foreldrene og lærerne? Og ikke minst politiet? Sex med mindreårige er ikke lov! Det er ikke slik at russen er fritatt Norges lover!

Normale oppegående foreldre lar ikke 15-16 år gamle jenter rulle i en buss med fulle 18 åringer i russedress – spesielt ikke når inngangsbilletten er en blowjob!

Jentene har altså et valg. De kan velge om de vil å svare på spørsmål om kropp og seksuell erfaring – eller la det være, fordi det er totalt idiotisk og fullstendig respektløst. De kan også velge om de vil bli med tåpelig rulleturer; hvor sex og fyll, og mangel på etikk og moral er standarden.

De fleste jenter, selv når de er 15-16 år – vet nemlig hva dette dreier seg om! Vi kan ikke bygge et samfunn der vi fratar unge mennesker ansvar for egne valg, eget liv og helse, for det er ikke slik at disse jentene tvinges inn i russebussene for å utføre seksuelle tjenester – dette er valg de selv tar, og ja – med dette kan det følge uheldige konsekvenser.

De kan bli forlatt ute på en landevei og føle seg utnyttet og misbrukt, og slite med det resten av livet! Å tro at valget de tar IKKE vil få konsekvenser – når en frivillig gjør seg til hore i ung alder for å rulle en tur, ja, jeg kaller en spade for en spade – er i beste fall veldig naivt.

«Jentene skjenkes, og før de settes av i veikanten, har de sugd noen av gutta, hatt sex, blitt utnyttet – unge jenter gjør alt de kan for å være med på rulletur» skriver altså Akerposten. Med dette kan vi ikke frita jentene for ansvar. Og ja – noen blir helt klart utnyttet, og da har de dessverre lært “the hard way”. Til tross for dette mener jeg overskriften er noe misvisende, for en del av disse jentene er over 16 år, mao lovlig – og vet nok mer om hva de går til, enn hva de fleste voksne gjør.

Når det er sagt – denne “kulturen” er overhode ikke akseptabel! Gutter som har sex med mindreårige og begår grov utnyttelse av fulle jenter bør etter min mening straffeforfølges. 

Og igjen – hvor er foreldre og lærere, og politiet? Har de ikke lært både gutter og jenter et og annet om etikk og moral, om selvrespekt for seg selv og andre, og grensesetting? Alle har fått utlevert et hode å tenke med, selv når de er 15-16 år. Noen burde begynne å bruke det.

Og ikke minst – sex med mindreårige bør få konsekvenser!

Dagens jenter i den vestlige verden er tidenes mest oppegående jenter – de bør vite bedre. En fyr ved navn Christian skrev følgende i anledning artikkelen over; “Hvorfor er jenter passive objekter i dette? De skjenkes ikke. De drikker. Og de har oralsex. Dette er ikke noe guttene “gjør” mot de. Dette er handlinger jentene gjør. Slutt å behandle kvinner som viljeløse nek. Det er ufattelig sexistisk og misogynisk.

Jeg skulle ønske vi begynte å betrakte kvinner som handlende, tenkende og selvstendige vesener. Og ikke passive små fugleunger i en huskygårdfullt av slemme, kåte gutter. Funfact: unge, fulle jenter er kåte de også, med ansvar for sine handlinger. Hvis vi kan gi unge jenter cred når de er flinke og ansvarlige, så kan vi også ansvarliggjøre de når de ikke er det.” – Christian.

Jeg har altså sans for det budskap Christian her formidler og har skrevet mye om dette selv – vi må slutte å behandle jenter som det svake kjønn og som objekter. De er nemlig ikke det. Dagens jenter i den vestlige verden er tidenes mest oppegående jenter! De bør behandles som nettopp dette og ikke som uskyldige ofre for slemme gutter.

Jeg vil poengtere at jeg IKKE snakker om voldtekt! Men for de fleste av disse jentene handler det faktisk om valg de selv har tatt før “rulletur” – og underveis. Igjen, normale oppegående foreldre lar ikke 15-16 år gamle jenter rulle i en buss med fulle 18 åringer i russedress – spesielt ikke når inngangsbilletten er en blowjob!

Jeg vil også tro at normale unge jenter har vett nok til å si nei – dette gidder jeg faktisk ikke å være med på!

Det hører med til livet å gjøre ting vi angrer på, men vi har altså fått utlevert et hode å tenke med, og forhåpentligvis lærer vi enten “the easy way or the hard way”. Med i livets spilleregler følger også det å velge og ta riktige avgjørelser på vegne av seg selv – dette er noe vi må lære å beherske på egen hånd. Slik er det bare. I disse sakene fremstilles jentene ensidig som ofre – men jeg mener at her må ansvaret fordeles på flere.

Noen ganger er det faktisk lurt å bruke litt sunt bondevett – dette gjelder begge kjønn uavhengig av alder.

……….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Artikler om vin finner dere her, og om bøker her – reiseartikler finner dere her og flere innlegg om ledelse, selvutvikling og helse finner dere her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7