News

Vanvittig jakt på kritisk truede ulver

Regjeringen har i dag bestemt at Slettåsflokken skal skytes. Familiegruppen lever inne i ulvesonen i Trysil i Hedmark. Det er første gang det jaktes på ulv som kun lever inne i ulvesonen i Norge.

Skjermbilde 2018-12-18 kl. 12.32.43.png

– Det er svært alvorlig at Regjeringen gir etter for dette. Ulvesonen ble laget for å gi beskyttelse til ulven. Når de går til jakt på en kritisk truet art inne i ulvesonen, blir det klart for hele verden at Norge ikke tar vare på sitt mest utrydningstruede pattedyr, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

Les også – Help save Norway´s wolves

Rovviltnemndene gikk tidligere i høst inn for å skyte tre av de seks kjente helnorske familiegruppene som er dokumentert ved siste offisielle registrering. Nemndenes vedtak sier at inntil 17 ulver i de tre familiegruppene i Hobøl, Mangen og Slettås inne i ulvesonen skal kunne skytes. Naturvernforbundet har påklagd dette vedtaket. I dag kom avgjørelsen fra Klima- og miljødepartementet, som sa ga grønt lys til jakt på Slettåsflokken. Det blir imidlertid ikke jakt på familiegruppene i Hobøl og Mangen.

Naturvernforbundet er mot all jakt inne i ulvesonen vinteren 2019 av flere grunner.

– Myndighetene har allerede har vedtatt å skyte 26 ulv på utsiden av ulvesonen i vinter, og det er flere ulver enn det som faktisk finnes utenfor ulvesonen. Det betyr at ulven i praksis er avfredet utenfor ulvesonen, en uakseptabel praksis som er i strid med Stortingets vedtak og det er i strid med fredningen av ulven som er en kritisk truet art i Norge, sier Arnodd Håpnes, fagleder i Naturvernforbundet. Les hele artikkelen her.

Til orientering, illustrasjonen under viser fordeling blant rovdyr som tar sau.

Ulv

Den største trusselen er altså ikke ulven – men feige politikere. Til tross for fakta og fordelingen over, mener fortsatt dumme bønder og uvitende ulve-motstandere at ulven er en stor trussel mot sau, men ulven kommer altså langt ned på listen over rovdyr som tar sauer. Vi vet også at flest sau dør av andre grunner enn rovdyr. I 2016 ble det eksempelvis estimerte et tap på 104 500 sau og lam, av totalt 2,094 000 sau. Av de 104 500 sauene er ca 67 000 tapt av andre grunner enn rovdyr. Å rope; – Ulv, ulv – bør være forbeholdt eventyr! Punktum!

Del gjerne.

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Lit-kopi