Books & Literature News

Meget PINLIG for Petter Northug, Magnus Rønningen, Jonas Forsang og Pilar forlag

Vi har vel alle fått med oss at Petter Northug nå er ute med bok med tittelen Min Historie. Aylar Lie, som ikke ønsker å være en brikke i et kommersielt spill – er lei av usannheter og legger frem det hun hevder er SMS-bevis på at Petter Northug ikke snakker sant. I følge SMS hun har vist VG, har ikke Northug en gang lest sin egen bok – allikevel står han for innholdet og mener Lie farer med tull.

– For min egen integritets skyld føler jeg meg sterkt presset til å stå frem med sannheten, fordi Petter står fast på at det han har sagt i boken er sant, sier Lie til VG. Nylig fikk Northug spørsmål fra Nettavisen om hvordan han stiller seg til at Lie gikk ut i VG i forrige måned og sa at det som sto i boken om henne ikke stemmer.

– Det får være hennes ord. Jeg står for det jeg har sagt, svarte Northug. Men så viser det seg altså at mannen ikke vet hva han snakker om – for han vet jo ikke hva som faktisk står i boken!

Northug skriver også følgende om forlaget i en av SMS´ene til Lie: «Ja, er kommersielt. Tar seg sikkert friheten til å skrive det mest dramatiske/spennende for å få PR. Kommer som sagt ikke til å lese boka. Leser ikke media, så får ikke med meg hva som skrives om den».

Til VG sier Aylar Lie som først fikk vite at hun var med i boken av en journalist, at Northug ikke burde ha tatt med avsnittet om henne. Hun mener det var helt unødvendig.

  Men når han først gjør det, burde han i det minste sørge for å fortelle historien riktig og i sin helhet, sier hun – og jeg er helt enig, folk bør kunne fortelle sannheten.

Jeg har vært i en liknende situasjon. I fjor kom Jo Nesbø ut med Tørst som kom ut like før min egen bok Lotte-Marie og Matchmorderen. Tørst er en bok som er bygget på min idé, en idé jeg delte med ham. Les mer om det her. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at han skulle ta hele bok-konseptet mitt og gjøre det til sitt.

Da jeg konfronterte ham med dette, stakk han hodet i sanden. Så jeg gikk ut med saken, for jeg ville at folk skulle vite sannheten og ikke tro jeg kopierte ham ettersom min egen bok kom ut like etter. I stedet for å stå opp for egne handlinger og ganske enkelt svart som sant er – valgte Nesbø nok en gang å stikke hodet i sanden. Det faktum at Jo Nesbø brukte min bokidé kan også dokumenteres skriftlig og via vitner.

Jeg er fortsatt svært skuffet over Nesbø som ikke kan stå for hva han har gjort og si det som det er. Nesbø er dessverre ikke alene om å så tvil om sannheten – det er direkte pinlig at såkalte voksne menn som Magnus Rønningen, Jonas Forsang og Petter Northug som ikke en gang har giddet å lese sin egen bok – ikke evner å stå for hva de har gjort, men derimot skaper et tåpelig sirkus og prøver å trikse det til – på bekostning av andre, i dette tilfellet Aylar Lie – kun for å selge noen bøker. #Patetisk

Det er bra at Aylar Lie ikke lar seg pille på nesen og sier klart i fra at dette ikke er greit. Dette hele har nå utviklet seg til et pinlig skue. Just saying!

Måtte bare få det ut, herved gjort. 🙂 Da er det vel bare å ønske en riktig fin uke.

Vil du lære om musserende vin, kan du laste ned gratis kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.