Management & Health News Sex & Relationships

Ti tegn på at du er klar til å elske igjen

Hvordan føles det når du er klar til å elske igjen? Det kan være hardt å komme seg etter et brudd, du har fått deg en psykisk og følelsesmessig knekk. Men det hører med til det å leve og elske å også komme seg gjennom kjærlighetssorg – når du gjør det, står du sterkere enn noensinne, og en dag vil du være i stand til å åpne hjertet ditt igjen for en ny. Men hvordan vet du at du er klar?

30688462_10215974077922017_1339394158372061184_n
Jepp, I am ready for some love again! 😉 Foto: Gro Storteig

Jeg må innrømme at jeg aldri har opplevd kjærlighetssorg, men jeg har trøstet mang en venn og venninne – så jeg vet hvilke psykiske og fysiske reaksjoner som kan forekomme, og det er viktig å innse at de fysiske reaksjonene du kjenner etter et brudd ikke er noe du bare innbiller deg.Vi kan nemlig ikke lure følelsene våre – de er ekte, og følelser påvirker både kropp og psyke – så kjenner du smerte, kvalme, uro og ubehag i kroppen etter et brudd er dette sannsynligvis høyst reelt og ikke bare noe du innbiller deg.

Tapet av et menneske som har vært en del av ditt liv, kan føles uoverkommelig. Det er da viktig å ikke se på følelsene som river i deg som en fiende, men heller som en del av deg. Og går du litt inn i det – og føler litt på det å være alene, så kan det være at du finner ut at du liker å være for deg selv, at det ikke er så skummelt – men faktisk er helt ok.Selv har jeg alltid digget å være alene. Det er så utrolig effektivt og befriende å være for seg selv. Handlekraft, vilje, drømmer og mål kan fort forsvinne i et forhold fordi en lener seg for mye på konformiteten som oppstår når en er to og livet kan med det fort bli litt kjedelig.

Les også Det du tror er kjærlighetssorg kan være noe helt annet.

Når det er sagt, kjærlighet er ubeskrivelig vakkert. Alle ønsker vi å ha noen å elske og bli elsket. Det gjelder også meg. Men vi må ikke la frykt for å være alene resultere i at vi er med noen utelukkende for å ikke være alene – det er å svikte seg selv og den andre.

Å føle seg ensom i et forhold er betraktelig verre enn å være alene.

Vi lever bare én gang, om vi skal være i et forhold bør det være bra på alle plan. Og dette bør en være seg bevisst. De små varselsignalene en får underveis i et forhold, bør en lytte til. Men like fullt som det kan ta tid å komme over et brudd – tar det tid å gå ut av et forhold. Dette er begge en prosess en må gjennom.

Det tok meg hele ti måneder å ta en endelig beslutning om å bryte ut av det siste forholdet jeg var i – det hadde da vært meningsløst i lang tid. Men å bryte opp er som nevnt heller ikke lett, det kan fort gå litt tid for å finne riktig tidspunkt. I april 2017 ble det derimot full stopp for min del, det var en liten kommentar som utløste det og fikk meg til å ta en endelig beslutning, og i juni kom vi begge To the Point of no Return. Etter denne tid har jeg valgt å være alene, fordi jeg mener det ikke er sunt å hoppe fra det ene forholdet til det andre, uten å evaluere og finne tilbake til seg selv – les mer om sex og samliv her.

Men nå kjenner jeg at jeg omsider begynner å bli klar for nye impulser, også når det gjelder menn. Det er tross alt vår i luften hele året om vi ønsker det, ikke sant? Så hva med deg? Merker du endringer i deg selv, du også, kanskje? Vel, her er noen tegn på at du er åpen for finne noen å dele livet med:

1. Du tenker ikke så mye på eksen din og lengter ikke tilbake. Tvert om.

2. Du synes det er deilig å være alene og leter ikke etter noen som kan fylle tomrommet etter eksen.

3. Du synes det er hyggelig å gå ut og treffe nye mennesker, og bærer med deg gode energier der du ferdes og snakker ikke om hverken forholdet eller eksen din.

4. Du ser fortid og tidligere forhold klart og tydelig og innser at det var bra at du og eksen gikk hver deres vei.

5. Du har lært noe om deg selv fra det forrige forholdet ditt som du tar med deg inn i ditt nye liv.

6. Du føler deg følelsesmessig tilgjengelig, er fylt av håp og er villig til å gi nye mennesker en sjanse!

7. Du har jobbet aktivt med deg selv for å bli bedre og mer hel på alle plan. Du føler deg ydmyk, spent og mottakelig for det livet nå har å tilby deg.

8. Du føler deg tryggere på deg selv og vet du vil være tydeligere i ditt neste forhold.

9. Du har funnet tilbake til deg selv og blitt litt klokere. Du vet hvem du er og hva du vil, også når det gjelder forhold.

10. Du føler livet smiler til deg og du smiler tilbake. Kjenner du igjen nevnte, så har du sannsynligvis åpnet opp for kjærlighet og glede. Så lett og så ukomplisert.

Når nevnte er sagt – det er ikke enkelt å få et forhold til å klaffe eller i det hele tatt å finne noen å etablere et forhold med. Ofte legger vi listen for høyt og lager oss for mange rammer for hvordan vi ØNSKER det skal være. Med dette presser vi det spirende forholdet og gjerne den andre inn i noe som ikke er konstruktivt, og det hele slutter kanskje før det fikk begynt.

Det viktigste er kanskje å ikke overlate til andre å skape egen lykke. Mange tror at en blir lykkeligere av å være i et forhold, og med dette gis den annen part et ansvar den ikke har bedt om og på sikt ikke kan leve opp til. Mitt råd er derfor at du bør stå stødig på egne bein før du går inn i et nytt forhold, og være i stand til å sørge for egen lykke. Dette er nemlig ditt ansvar.

Jeg tror også det er lurt å begynne i det små, for kjærlighet finnes i alle farger og fasonger – og ikke ha så høye forventinger, hverken til deg selv, den du finner eller forholdet generelt. Å senke skuldrene er lurt, også når det gjelder menneskelige relasjoner, er du ikke enig? Vel, det var det, jeg kunne sikkert skrevet flere punkter, ja, minst 12, men det har jeg ikke tid til, for jeg skal faktisk ta fem armhevinger nå. Okay da, tre!

To do or not to do, that´s the question!

Flere artikler om sex og samliv finner du her.

Da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag. Spre kjærlighet og glede!

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

NORGES MORSOMSTE SERIE (1)