Adventure & Travel News

Vakre Mallorca – we will be back!

Høstferien i år tilbragte jeg og min datter Josefine på Mallorca, som betyr “insula maior”, på latinsk, det vil si “stor øy” – hvilket er helt riktig. Men Mallorca er ikke bare stor, den herlige øya er usedvanlig vakker. Mallorca er i dag et velkjent turistmål med sin vakre natur og fantastiske strender, og sine mange flotte sykkel- og turmuligheter. Neste gang jeg skal dit, blir nok på en kombinert sykkel- og rideferie! Just saying! 😉

I år 123 før Kristus og under Quintus Caecilius Metellus Balearicus styre, vokste byene Pollentia som i dag er Alcúdia, og Palmaria som i dag er Palma frem. Næringsgrunnlaget den gang var primært kultivering av olivenolje, vinproduksjon og saltutvinning. Med til romertiden hører romerske soldater, hvis soldater på Mallorca var meget berømt for sine gode slyngeferdigheter. En del historiske spor fra denne tiden finner du blant annet i Alcúdia, i dag er turister Mallorcas hovednæring.

I år 534 etter Kristus ble Mallorca erobret av Østromerriket og administrert som en del av provinsen Sardinia. Kristendommen fikk fotfeste og mange kirker ble bygd, men fra 707 ble øya en rekke ganger angrepet av muslimer fra Nord-Afrika som også har satt sitt preg på øyen. Mallorca har med andre ord en brokete historie med mange invasjoner og herjinger, men fremstår i dag som en skjønnhet uten sår, med sine vakre strender og varierte natur.

Mallorca er reisemålet for absolutt alle. Gamle, unge, barn og familier, og ikke minst er dette stedet å dyrke romantikk og flørt, og kropp og helse om du ønsker det. Kun en kort flytur – så er du i Paradis. Vi fikk et flott rom på Ses Fotges Playa de Muro, som er et hyggelig hotell midt på den vakre stranden med hyggelige ansatte. 😉

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig weekend! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (1)