News

Burka og nikab er kvinneundertrykkende og menneskefiendtlig – PUNKTUM!

I helgen leste jeg et innlegg i Aftenposten skrevet av Sarah Zahid, jusstudent og Unge Venstre politiker. Hun kritiserer regjeringens vedtak om nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg og kaller dette respektløst mot muslimske kvinner. Zahid mener regjeringens vedtak innskrenker muslimske kvinners frihet. Jeg stusser litt på hvorfor hun ikke selv går i disse kvinneundertrykkende teppene, og finner det også noe underlig at hun, som har fritt utsyn – ikke har fått med seg hva som skjer i de land hvor kvinner ikke får gå i klær som alle andre og blir fengslet, pisket og det som verre er – for å ta av seg de groteske plagg og gå i klær de ønsker.

Er det dette Zahid kaller ”frihet og respekt”? Burka og nikab er kvinneundertrykkende og menneskefiendtlig, og representerer regimer og ideologier der tvang, lenker, steining, halshugging, vold og tortur er styringsmekanismer. Dette er er en utvikling vi ikke ønsker velkommen i Norge!

Burka 2

Da regjeringen gikk inn for å forby heldekkende plagg som niqab og burka på norske skoler og barnehager fikk de bred støtte, med unntatt fra ledende personer på skoler og universiteter. To av de som motsatte seg kravet var Gro Bjørnerud Mo som er professor ved universitet i Oslo og rektor Frøystein Gjesdal ved Norges Handelshøyskole.

Bjørnerud Mo og Gjesdal har tydeligvis ikke forstått at Ja til burka og nikab er ja til menneskefiendtlige ideologier. Burka og nikab har således ingenting i et moderne og likestilt demokrati å gjøre.

Risikerer 50 piskeslag for å fjerne hijaben. Facebookgruppen My Stealthy Freedom er en protestaksjon blant modige, iranske kvinner. Den nærmer seg nå én million følgere. Gründer Masih Alinejad besøkte Norge i 2014 på invitasjon fra Fritt Ord. Under sitt besøk fortalte Alinejad at det er svært risikabelt for kvinner å gå i, og publisere bilder uten dekkende plagg.

– Dette bør være vår rett! Iranske kvinner tar seg friheten å fjerne hijaben lenge nok til å ta et bilde. Bare for et øyeblikk kan vi føle vinden i håret. Det er ikke uten risiko, vi kan få 50 piskeslag for en slik atferd, sa Masih Alinejad til NTB.

Vi må lytte til de kvinner som lider under disse regimene (og plaggene). At fremtredende mennesker i Norsk Skolevesen og Sarah Zahid ikke forstår hva dette menneskefiendtlige tvangsplagget representerer, er underlig og urovekkende. Jeg har en datter – hun skal voske opp i det samme frie regime jeg selv har gjort. Igjen; burka og nikab er kvinneundertrykkende og representerer regimer og ideologier der tvang, lenker, steining, halshugging, vold og tortur er styringsmekanismer.

Å si ja til burka og nikab, er å si ja til nevnte – dette må enkelt nå ta innover seg!

Bør ikle seg burka og nikab selv, og gå med det resten av livet. De argumenterer altså med ”frihet og respekt”. Vel, den dagen Gro Bjørnerud Mo, Frøystein Gjesdal og Sarah Zahid ikler seg disse kvinneundertrykkende og menneskefiendtlige plaggene for å gå med dem hver dag resten av livet, ikke fordi de vil – men fordi de  skal jeg lytte til argumentene deres.

Les også Et selvmord er ett for mye – skolene tar ikke mobbing på alvor.

Del gjerne innlegget – takk.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)

%d bloggere like this: