Laughter Management & Health News Sex & Relationships

Jeg elsker deg… tror jeg… øh!

Når kan vi si jeg elsker deg – til noen? Vel, dette er noe jeg alltid har, for å sitere min kjære onkel Willy; – spekulert over – altså disse tre, viktige ordene, samt begrepet kjærlighet. For hva er kjærlighet og når kan en si; – jeg elsker deg!

FEC12F1A-8194-4235-BAAD-3351D8A3F3F4
Dette er min svanefamilie. De bor ved skrivestuen min på Dikemark og holder meg med selskap når jeg skriver. Svanene holder sammen livet ut. Det er noe å tenke på. Slik kjærlighet vil jeg også ha. Finnes den?

Jeg elsker deg! Er det for eksempel nødvendig med et visst tidsaspekt før disse magiske ordene kan luftes? Er det forventet at det må gå en viss tid, la oss si tre måneder (i amerikanske filmer to dager) eller at en liksom må kjenne den andre to a certain point, before one can recognize and tell their feelings…

Eller – kan en si disse ordene til en vilt fremmed, til en som kommer inn fra intet og sprenger seg inn i ens liv og henter opp alt du har av kjærlighet i løpet av særdeles kort tid, kanskje minutter – og du sier jeg elsker deg og virkelig mener det. Er det mulig?

Vel, nå er ikke jeg noen ekspert på kjærlighet selv om TV2 tror det. Tvert om er jeg en av den typen som alltid styrer unna, som løper bort og kløner det til. Hele tiden! Bare les innholdsfortegnelsen i boken min The Story som du finner her, så ser du 🙂

Det å stå utenfor er et valg jeg selv har tatt. Men jeg tror jeg vil kjenne igjen kjærlighet når den kommer. Jeg tror nemlig at kjærlighet er en uforklarlig og sterk kraft som binder to mennesker sammen uavhengig av tid, sted og distanse. Og jeg tror at dette kan hende mellom to mennesker som ikke en gang har møtt hverandre. Og jeg tror at når dette inntreffer, vil en gjenkjenne den universelle kraften kjærlighet er – den vi alle har i oss på et eller annet nivå.

Kloke ord, ikke sant? Jupp, jeg kan være klok når jeg vil. Aner ikke hvem jeg har det fra. Jeg tror altså en bare vet, for kjærlighet er aldri feil – den er riktig – og det kjenner du i hver celle i kroppen din når den inntreffer. Kjærlighet er den universelle kraften to mennesker skaper sammen – kraften som forener dem. Ikke rent fysisk – det er nemlig noe helt annet. 🙂

I mine øyne er kjærlighet derfor noe som skal være uforbeholdent og grenseløst, uten rammer og konvensjoner. Det finnes ingen regler for kjærlighet, den er unik – kjærlighet er å dyrke den universelle kraften og bygge et vi uten å ødelegge et jeg.

DÆNG!! …fy flate, jeg er så klok! Er det bare jeg som syntes jeg er klok?

Vel, jeg har altså tidligere valgt å være alene av forskjellige grunner og har derfor aldri “lett” etter kjærlighet eller jaktet på kjæreste – det betyr ikke at jeg ikke har gitt eller mottatt kjærlighet. Den er nemlig overalt og er ikke noe en trenger å lete etter.

Jeg har funnet lidenskap i helt andre ting, som å skrive bøker, være ute i naturen, reise jorden rundt, jobbe med hester, ha friske diskusjoner med venner, være med trollene mine – jeg har nok også valgt å være alene fordi jeg ganske enkelt trives slik og har nok heller ikke hatt tro på å møte en mann som har de kvalitetene jeg søker og samme verdigrunnlag som meg, og som orker å være med meg – med alle mine sprell på godt og vondt. 🙂

Her er noen fine sitater knyttet til kjærlighet:

Ganske fine sitater det der, altså. Enig?

Kjærlighet er altså ingen definisjon. Kjærlighet er en uforklarlig og sterk kraft som binder mennesker sammen uavhengig av tid, sted og distanse. Kjærlighet er å dyrke den universelle kraften og bygge et vi uten å ødelegge et jeg. Kjærlighet skal gi deg vinger og oppdrift.

For å kunne løftes opp av kjærlighet, må raushet, ærlighet og oppriktighet ligge som byggesteiner i bunn. Kjærlighet kommer innenfra – fra deg – og er en sterk og konstruktiv kraft. Kjærlighet du mottar speiler hva du gir.

Kjærlighet er en varm flamme som kan slukne. Den må derfor pleies – ikke la detaljer og surmagret hverdagslogistikk fortære den – du må si jeg elsker deg til dem rundt deg mens du kan. En dag kan det bli kaldt. En dag er det ingen å si det til. Vi må derfor dyrke den universelle kraften kjærlighet er, omfavne og spre den – for den tilhører oss alle.

Animals, nature, people and lovers in love, all living things – love unites us and brings out the best in us! So keep it warm! 🙂

Dagens låt blir selvsagt en som handler om kjærlighet, så da må det bli en litt rusten versjon av I am sailing med Rod Stewart. Jeg simpelthen elsker den låten og noterer meg forøvrig at Rod er mye kulere på håret enn meg! Det skal han jaggu ha! Noen som vet hvilken frisør han går til?

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig dag! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)