Management & Health News

Are you practising passion? 

Are you practising passion? Lever du i tråd med dine ønsker og lidenskaper? Tenk litt etter; hvor tilfreds er du med livet ditt på en skala fra 1 til 10, der 10 er høyest? Er du under fem bør du snarest gjøre noe med det – du må finne ut hva du ikke er tilfreds med og foreta noen endringer. Jeg har “funnet opp” begrepet Practising Passion, og under kan du lese hva jeg mener med det. 😉

Trude HelenHole 4

Vi mennesker er skapt for utfoldelse både psykisk og fysisk. Vi trenger å bruke hodet for å holde oss skarpe og utvikle oss mentalt. Vi blir syke og dør om kroppene våre ikke får være i nok aktivitet. Vi bokstavelig talt visner om vi ikke får brukt våre egenskaper, vår kreativitet og får utfoldet oss slik vi egentlig ønsker.

Vi blir levende døde som bare utfører “oppgaver” og ser det ikke selv før vi ligger for døden. Det høres kanskje banalt og brutalt ut – men det de fleste angrer på når de ligger for døden, var at de ikke fulgte drømmene sine – de levde ikke fullt og helt, men jobbet bort livet sitt – ofte med et arbeid de ikke en gang likte.

Så hva er Practising Passion? Jo, nå skal du høre; for meg handler det hele om å ha lidenskap for det jeg driver med og dette kaller jeg Practising Passion. Du må finne ut hva som gir deg glede og motivasjon, og innrette livet ditt etter det – for det gir livet mening. Det er ikke nok med lønn, lønn er kun en nødvendighet – du må tenke større.

Jeg kunne for eksempel valgt å jobbe i en bedrift for andre, og/med andres produkter/tjenester, med jobb-beskrivelse og rammer, noe som selvsagt er tryggere økonomisk – men om jobben ikke fyller hjertet mitt med glede og hodet mitt med utfordringer og kreativitet, vil den på et eller annet tidspunkt krasje med min livsvisjon som altså er Practising Passion – og den skjønner dere nå, har for meg større verdi enn kroner. 😉

Jeg har derfor valgt å leve av mine lidenskaper som er godt knyttet sammen med mine egenskaper og talenter. Dette har foreløpig ikke gjort meg rik, men nok en gang;

– det er ikke penger i banken som gjør deg lykkelig – det avgjørende er om du får utfolde deg fritt som det mennesket du faktisk er – for det er her den virkelige rikdommen ligger!

Her er mine fire råd for å få mer ut av livet:

A. Om du ikke er tilfreds med livet ditt – finn ut hvor du bruker mest tid. Vi bruker 8-10 timer hver dag i forbindelse med arbeid. Når vi bruker så mye av livet vårt på jobb er det viktig å velge riktig – lytt til hjertet ditt, din intuisjon og dine lyster. Får du ikke annet ut av jobben enn lønn, vurder noe annet – men før det, husk at du også må ta med andre goder på jobben som arbeidstid/sted, fleksibilitet, kollegaer og miljø, for dette er verdier som skal gå i positiv retning. Det avgjørende spørsmålet bør kanskje være; – jobber du med noe du liker, og trives du? Sett et tall der 1 er dårlig og 10 er best, og finn ut hvor du ligger.

B. Sett deg en visjon og lag deg et ideal. Bedrifter setter seg gjerne en visjon å strekke seg etter og det av en grunn, så jeg vil gjerne spørre deg – har du satt en for deg selv? Du er selv den som skal lede livet ditt og det i riktig retning. Om du ikke har en visjon, har du heller ikke et mål og uten et mål har du ingen retning – og med det kan du ende opp som en av dem som angrer på at de ikke fulgte drømmen sin.

Selv lagde jeg meg en visjon, eller en fremtidsdrøm på barneskolen. Dette gjorde jeg fordi jeg trengte noe eget å tro på – noe som var mitt og ikke andres – og jeg valgte å tro på meg selv; jeg ville skrive bøker når jeg ble stor. For å holde den drømmen levende, laget jeg meg et ideal å leve etter.

Mitt ideal er følgende: One commitment only – be true to yourself!
Min visjon er følgende: Å kunne leve utelukkende av å produsere tekster, helst bøker.

Dette idealet og dette målet slipper jeg aldri av syne!

Er du tro mot deg selv – blir du mer tilfreds med livet og du vil se ting klarere. Et ærlig liv der du er tro mot deg selv gjør alt mye enklere og bedre – ikke bare for deg selv, men også for dem rundt deg – fordi du skaper deg det livet du vil ha og folk ser hvem du faktisk er.

Og ikke nok med det – er du sannferdig mot deg selv, vil livet åpne helt andre dører for deg, blant annet kan de føre til at drømmene dine blir oppfylt. For hvorfor skulle de ikke det? Så derfor; lag deg et ideal og en visjon eller et mål – har du ingen mål, kommer du aldri frem. Så sett deg et mål og stak ut en retning – veien kommer til mens du går.

Men husk, dette er en utviklende prosess – visjoner og drømmer endres gjerne underveis fordi du gjør det.

Husk også at practising passion ikke utelukkende handler om jobb. Du kan få tilfredstilt din passion på mange områder i livet. Hobbyer er undervurdet, så det er bare å sette i gang, har du ingen hobbyer, så finner du dem i dypet av deg selv – tenk tilbake, hva likte du som barn?

C. Kjærlighet er verdens sterkeste drivkraft. Dine livsdrømmer har ofte kjærlighet i en eller annen form som drivkraft. Det høres sikkert klisjeaktig ut, men fakta er at du har mer kjærlighet for enkelte ting, eksempelvis steder, gjøremål og mennesker etc.

Noter ned hva du er mest glad i og ranger fra 1 til 10, der 10 er best. Deretter rydder du plass i livet til mer av det du scorer best på. Følg denne drivkraften og du vil fort merke større glede og tilfredshet i livet ditt.

Det du scorer minst på, slutter du med. Å si farvel til det kjærlighetsløse er nemlig en vinnerstrategi uavhengig om vi snakker om jobb, karriere, produkter eller parforhold.

Ved å si nei til det kjærlighetsløse åpner du nemlig opp for det motsatte.

D. Ikke jobb bort livet ditt på noe du ikke liker eller bli i et forhold du visner i. Det siste rådet er en oppsummering av nevnte; du lever bare én gang, så vær sannferdig og lytt til hjertet og dine drømmer og hva de forsøker å fortelle deg.

Alt som springer ut fra positive energier som kjærlighet, gode følelser, lyst, raushet og glede, mao passion – er konstruktive og gode drivkrefter som kan føre deg langt. Følg dem!

Hjerte ditt vil gi deg retningen. Ved å lytte til deg selv gir du deg selv en mulighet til å fokusere på og ta i bruk konstruktiv energi, energier som gir oss glede og skaperkraft og som vil utvikle oss positivt som mennesker. Husk at ingen vil takke deg for at du motsto kjærlighet og lysets kraft, og ikke fulgte drømmene dine – men valgte å ta til takke med en jobb som ikke ga deg noe eller ble i et forhold du visnet i.

One commitment only – be true to yourself! So make that choice and be you!

Da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag. Spre kjærlighet og glede!

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (3)