Management & Health News Sex & Relationships

Parforhold, er du en pessimist eller en pioner?

Vi kommer ikke unna det faktum at vi mennesker er svært forskjellige. Inni er vi like, sies det – men dette gjelder kun fysikk. Hvordan du og partneren din er som mennesker, derimot, kan være avgjørende for om forholde vil briste eller bære. For om den ene eksempelvis er en sinke og en pessimist, og den andre en pioner – kan dette på sikt skape for stor avstand mellom dere. Jepp, been there, done that!

The reason most people never reach their goals is that they don't define them, or ever seriously consider them as believable or achievable. Winners can tell you where they are going, what they plan to do along the wa (1).png

Akkurat nå sitter jeg på Montepulcianoterrassen min ombrekker min siste roman. Like utenfor leker fem jenter med rockering og sparkesykkel. Jeg har fulgt denne lille jenteflokken en stund. Det er hyggelig å følge med dem, for de vekker gode barndomsminner. De går antageligvis i første eller andre klasse, og i den lille, men godt etablerte flokken finnes et tydelig mønster – det er vanligvis de samme to jentene som er i front, og den samme som alltid befinner seg til sist.

Hun som alltid er sist i flokken, er også den som er mest pessimistisk og negativ. Hun er også høyrøstet – hun roper alltid høyt etter de andre; Stopp! Vent på meg! Det har vi ikke lov til! Jeg skal fortelle det til mamma! NEI! Dere må vente! Vi har ikke lov å løpe der! Vi kan ikke gjøre det! Stopp! Vent på meg, dere må VENTE! Det det går ikke! Jeg sier det til mamma. Vent på meg. Dere må vente!

Hun er alltid sur og vrang, og henger langt etter de andre hele tiden. I stedet for å skynde seg og følge med resten av flokken, virker det nesten som om hun drar ned tempoet og heller velger å rope høyere og sutre mer for å få de andre til å tilpasse seg henne der bak. Dette er imidlertid en strategi som ikke fungerer.

De tre jentene som vanligvis befinner seg i midten, følger alltid hakk i hel på de to i front – it´s common sense. Det ligger til vår natur å følge ledere. De to jentene i front, som alltid finner på noe sprell, som alltid løper, sparker og sykler fortest, og hopper høyest – lytter ikke til henne som utgjør baktroppen. De lever i sitt eget univers der fremme, hvilket er bra.

For om vi alltid skulle lyttet til sinkene, til skeptikerne og de negative – hadde vi fortsatt sittet i hulen vår og gryntet til hverandre.

En fyr jeg var sammen med var nettopp en pessimist og en skeptiker. Jeg måtte stadig arrestere ham når han kom med sine mange negative kommentarer og sine tilhørende og lite tiltalende grimaser. Når jeg luftet tanker og idéer, fikk jeg ofte servert; – tjaa, nei, det tror jeg du bare kan glemme. Det går nok ikke. Tjaaa, Njaaaaaa…!

Jeg derimot, aksepterer ikke at folk prøver å vingeklippe meg. Jeg er fullt ut i stand til å la min egen fornuft begrense mine handlinger om det skulle bli nødvendig. Og med denne kunnskapen tillater jeg ingen å senke farten min eller skufle meg inn på enn annen vei enn den jeg baner vei på selv – som vanligvis er u-tråkket terreng.

Ingen får lov å amputere mine drømmer, og det var jeg tydelig på.  

Det er altså pioneren i meg som har ført meg dit jeg er nå. Jeg har alltid hatt en genuin lyst til å se hva jeg kan få til og har aldri vært redd for å feile. Jeg har alltid hatt en iboende nysgjerrighet på å se hva som er rundt neste sving, samt til å utforske og lære, og har en god dose medfødt stahet og vilje. Og ikke minst har jeg alltid hatt styrke til å gå omveiene, samt stayerevne til å ta de tunge motbakkene – for de kommer når en går i ukjent terreng! Det sier seg selv. 😉

Når jeg har bestemt meg, holder jeg fokus på retning og mål. Og skal en ha fremdrift, kan en selvsagt ikke lytte til alle skeptikerne – og en må tåle et nei, eller ti – for det er ikke farlig å få nei. Tvert om. Det er ganske normalt. Og en gang eller kanskje to, får du et ja og kan ta ti skritt fremover! Det er altså optimisten og pioneren i meg som har ført meg dit jeg er nå. Kjenner du deg igjen? 😉

Og nå som jeg ikke er med folk som sinker meg – skyter jeg ytterligere fart!

Det er nettopp derfor jeg lever av drømmen min i dag, mens nevnte etter fem år fortsatt jobber i en jobb han ikke utstår. Skjønner?

Så – hvem er du i forholdet? Er du en pioner eller en pessimist? Husk at store forskjeller mellom dere ofte kan virke forlokkende og eksotisk i starten av et forhold – mens dette etter en tid bare blir irriterende. Like barn leker best, sies det, og det tror jeg på. Så er du en optimist og en pioner – og er med tilsvarende, vil dere sannsynligvis være katalysatorer for hverandre, og omvendt. Når det er sagt, så er det jo ingenting i veien for å møtes midtveis, ikke sant?

Vel, da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag – spre kjærlighet, positivitet og glede! 😉

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (3)