Management & Health News

Plukk det opp – og kjenn den gode følelsen det gir deg

Nå i disse plast-tider har jeg lyst å publisere et innlegg jeg skrev i 2015, for jeg syntes det er fint at flere nå tar plast på alvor, og jeg har alltid ryddet i naturen, helt fra jeg var liten jente, for jeg tenker som så; med milliarder av mennesker – hva om vi alle bare gjør litt for å rydde, hva da? Les og del gjerne:-)

Hjort

Plukk det opp! Ser du plast og søppel som ikke hører til der du ferdes – så plukk det opp og kast det der det hører hjemme. Selv plukker jeg opp søppel overalt og tar det med meg, og det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Jeg har alltid hatt en genuin omsorg for dyr og natur.

Og nei, jeg føler meg ikke som en snåling som “rydder” – det gjør meg nemlig godt å gjøre det, for det handler om å ta ansvar og gjøre noe som er bra!

Og jeg tenker som så – med milliarder av mennesker; hva om vi alle plukket litt søppel hver dag? Og deretter må en selvsagt handle som en tenker. Så plukk opp du også og kast i nærmeste søppelbøtte, fordi det gjør deg godt og fordi våre barn som kommer etter oss og vår natur fortjener bedre enn det kvelende søppelberget vi etterlater oss.

Surfer og bærekraftsentusiast Simen Andreas Henrik Knudsen (31) tenker som meg. Så ta en også titt på den lille, men fantastiske videosnutten under av, den varer kun noen sekunder, og viser hvor enkelt det er å bare gjøre litt.

Skjermbilde 2015-11-30 kl. 10.33.20

– Slik havet er nå, er det på randen til kollaps. Overfiske, klimagassutslipp, avrenning fra landbruk og plastforurensing er alle store trusler. Det er synd at det må en hval med plast i magen til for at nordmenn får øynene opp for hvordan situasjonen faktisk er, sier Knudsen som for et par år siden startet miljøorganisasjonen Nordic Ocean Watch (NOW).

Skjermbilde 2017-03-21 kl. 10.32.01

Jeg mener at vi nå alle som en må gjøre en innsats og fri naturen for menneskets dårskap, plast og søppel som ødelegger livet på jorden, inkludert vårt eget.

I naturen skal kun naturens eget være, blått, grønt og skjønt. Det menneskeskapte må vi ta med oss tilbake og plassere der det hører hjemme – for slik blir nemlig verden et bedre sted å være for alle. Så gjør som Simen (og meg:) – ta ansvar du også og vær et godt forbilde for våre barn.

Plukk det opp, og del gjerne! 🙂

To do or not to do, that´s the question!!

Da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag. Spre kjærlighet og glede!

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (3)