Management & Health News Sex & Relationships

Det du tror er kjærlighetssorg kan være noe helt annet

Slutt med kjæresten? Har du kjærlighetssorg? Kjenner du kvalmen, det ekle suget i magen? Kjenner du det sorte hullet snike seg innpå? At hjertet løper løpsk og at stresset øker? Har du mistet matlysten? Mistet lysten på det meste, egentlig? Får du ikke sove? Slapp helt av – det trenger ikke være kjærlighetssorg!

Trude beauty the color of strength

Men først, vit at de fysiske reaksjonene du kjenner etter et brudd ikke er noe du bare innbiller deg. Vi kan ikke lure følelsene våre – de er ekte, og følelser påvirker både kropp og psyke – så kjenner du smerte og ubehag i kroppen etter et brudd er det høyst reelt og ikke bare noe du innbiller deg. Men det trenger altså ikke være kjærlighetssorg, fordi:

Når kjæresten ikke lenger er en del av livet ditt, opplever du naturligvis et tomrom. Det kan ganske enkelt være at du forveksler kjærlighetssorg med den ubehagelige følelsen av ensomhet – og den kan være vanskelig å takle.

Men går du litt inn i det og kjenner litt på det å være alene, så kan det være at du, ja tro det eller ei, finner ut at du liker det! Selv har jeg alltid digget å være alene! Det er så utrolig effektivt og befriende å være for seg selv. Handlekraft, vilje, drømmer og mål, kan fort forsvinne i et forhold fordi en lener seg for mye på konformiteten som oppstår når en er to.

Vel, selv har jeg aldri opplevd kjærlighetssorg, men jeg har altså rådgitt mange som har vært der – så jeg vet hvilke psykiske og fysiske reaksjoner som kan forekomme, og jeg trodde faktisk etter bruddet i sommer at det muligens var kjærlighetssorg jeg følte for første gang i mitt liv, fordi jeg en dag kjente det rent fysisk. Ja, jeg kjente på alt det ubehaget som er nevnt innledningsvis og tenkte, -oj, oj, oj – er dette kjærlighetssorg? 

Men det tok ikke lang tid før jeg kom frem til at det jeg følte umulig kunne være kjærlighetssorg, for jeg følte jo ingen kjærlighet eller noe som helst for vedkommende. Så kjærlighetssorg kunne det altså ikke være – så hva var det da jeg reagerte så sterkt på?

Etter et par timers undring skjønte jeg at det var selve vakuumet, altså tomrommet som oppstod etter at vedkommende ikke lenger var en del av livet mitt, jeg reagerte på.

Jeg var plutselig alene, og det faktum føltes veldig ubehagelig der og da.

Ja, så ubehagelig var det at jeg kjente det fysisk på kroppen. Men fakta er jo at tomrommet som oppstår ikke er farlig eller skummelt – tvert om, det er befriende og deilig. Og med denne erkjennelsen forsvant ubehaget som dugg for solen, og jeg kunne lett omstille meg og rusle tilbake mitt gamle, deilige liv og med det være meg selv fullt ut igjen.

Ved å stå i tomrommet alene etter bruddet, og ikke fly rundt på dater eller bli hysterisk opptatt av å finne andre som kunne fylle opp det naturlige tomrommet jeg kjente på – har jeg utviklet meg mye som menneske og fått kjent en del på min egen styrke.

Ja, jeg tørr påstå at frykten for å være alene kan hindre personlig vekst. Så stå i det alene og kjenn etter, så får du svar på hva det er du egentlig føler. Det du tror er kjærlighetssorg for et menneske, kan altså være ubehag rundt tomrommet som oppstår. Og dette tror jeg, resulterer i at mange går rett i fellen og går tilbake til noe som ikke er bra – for hva er det som eksempelvis gjør at så mange kvinner går tilbake til en kjæreste eller ektefelle som mishandler dem enten fysisk eller psykisk, eller begge deler? Det er totalt ulogisk, ikke sant? For det er da bedre å være alene enn å være i et dårlig forhold, eller hur?

Å være alene i en periode, noen dager, måneder eller år – skader deg ikke. Tvert om kan du med det risikere å finne ut av hvem du egentlig er og hva du vil med livet ditt!

Så kunsten er å lære seg å nyte det å være alene! Vi må lære å takle tomrommet som oppstår etter et brudd, vi må lære oss å fylle det store sorte hullet med innhold ved å finne tilbake til aktiviteter vi liker og gamle venner, eller rett og slett fylle tomrommet med oss selv – for det kan vi faktisk gjøre ved å lytte litt til oss selv – og lytte gjør vi best alene!

Les også Vil du ha god sex med din kvinne må du være en god elsker

Tipset er altså å bli i tomrommet og kjenne litt etter. Hvem er vi? Hva vil vi? Hva liker vi? Hvor vil vi, og med hvem? Hvem liker vi å bruke tid sammen med, hva vil vi ha i en kjæreste? Hva liker vi å gjøre – og deretter faktisk gjøre det. Finn svarene på nevnte spørsmål og lev det ut. 🙂

Søk innover i deg selv. Klarer du å bruke litt tid på deg selv og kun deg i en periode, så vil du se at du sannsynligvis fyller tomrommet ti ganger det som var. 😉

Les også Når eksen dater andre kun en uke etter at dere hadde sex

For meg var det altså totalt ulogisk å føle kjærlighetssorg for en jeg ikke følte kjærlighet for. I det øyeblikket jeg skjønte at det var det tomme rommet jeg reagerte på, så kjente jeg det hele befriende – for jeg kan fylle det med akkurat hva jeg vil, og med den erkjennelsen tok det meg kun en liten dag å finne tilbake til meg selv, min styrke og mitt liv slik jeg vil ha det.

Og vet dere? Nå vet jeg også hva jeg vil ha i en mann og i et eventuelt nytt forhold, og ikke minst vet jeg hva jeg vil med livet mitt – og den kunnskapen er rett og slett fantastisk deilig. Så står du i et brudd nå og er lei deg, tenk litt over nevnte. 🙂

Ønsker alle med dette en herlig søndag med mye kjærlighet og glede!

Del gjerne:-)

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

For samtaler eller coaching, send mail til: trude@newspirit.no

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen.

Ønsker du å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, er du hjertelig velkommen til det. 🙂

Her kan du lese om mine bøker og mine online vinkurs, som du kan se hjemme hos deg selv.

Time spent with good books is never wasted. (5)