News

NRK-lisensen finansierer barneprogram som viser folk som tisser i egen munn og spiser oppkast

NRK Super-program: Utfordrer hverandre til å tisse seg selv i munnen. I barneprogrammet «Ville Veier» viser NRK folk som tisser i sin egen munn og lager omelett av oppkast.

Skjermbilde 2018-02-03 kl. 08.44.57.png

I fire sesonger har Youtuberne Jonas Lihaug Fredriksen og Henrik Hildre utfordret hverandre og en rekke kjendiser i programmet Ville Veier på NRK Super. I klippet kan du se noen av utfordringene som er gjennomført.

Blant annet tisse i sin egen munn og spise ingrediensene til en omelett, spy det opp, steke det og spise den ferdigstekte omeletten.

– Ville Veier er laget for målgruppen 11–12 år, men den skal ikke være skadelig for barn. Det er alltid utfordrende å treffe bare de innholdet er myntet på, da vi har målgruppe 2–12 år. Men vårt allmennkringkastingsoppdrag er å nå alle i målgruppen med relevant innhold, også de som er 12. Det de liker er ikke alltid like passende for dem som er ni år, eller yngre, sier Natasha Sayer, produsent for NRK FlippKlipp. Les saken i VG her.

NRK mener altså at det å spise oppkast og pisse i egen munn, er passende underholdning og relevant innhold for barn. Så da må jeg selvsagt spørre Natasha Sayer hvor pokker NRK har dette fra?

Å spise oppkast og pisse i egen munn har ALDRI vært relevant – UAVHENGIG av alder. Ei heller er det underholdning. Dette er derimot tåpelig, det er vulgært og det er søppel. Dette vil jeg ikke betale for – men staten tar mot min vilje penger fra min konto to ganger i året. Og med hvilken rett?

Skjermbilde 2018-02-03 kl. 09.04.34

Jeg har i en årrekke skrevet om Lisensen som jeg vil ha fjernet UMIDDELBART – for dette er et grovt RAN. Jeg liker fint lite å bli tvunget til å skal betale for en vare jeg ikke har kjøpt eller en tjeneste jeg ikke har bestilt. Staten har lagt denne årlige avgiften på alle som kjøper et tv-apparat, men med hvilken rett?

Store økninger og vanvittige summer. Vi snakker ikke om småpenger. Lisensen steg med 50.- i 2013 og 60.- i 2014. NRK ville øke med 73.- i 2015. I 2018 økte den med 45.- Jeg har nå betalt lisens i 20 år og regner med å måtte betale minst 50 år til om dette urimelige statstyveriet ikke avvikles.

I år er den altså på 2.970.- Skal vi regne litt grovt på det og ganske enkelt ta dagens lisens 2.970.00 x 70 år, så blir beløpet 207.900.- 

Med hvilken rett har NRK til å ta disse pengene fra oss, penger vi har tjent og mange av oss sårt trenger selv?

lisens

NRK er også reklamefinansiert. Argumentet er ofte at NRK er reklamefritt og skal gi oss «skikkelig TV». Fakta er at NRK er fullspekket av reklame og produktplasseringer. Under ethvert mesterskap som vises på NRK, kommer “programmet er sponset av” før og etter programmet.

Og for de av oss som har øyne å se med, så florerer produktplasseringer i det meste av NRKs produksjoner – inkludert barne-TV!

Mobbe-TV og søppel TV. Den senere tid har NRK også kommet med mye oppgulp av programmer som skal trekke seere, der moral og verdier er totalt fraværende. Les gjerne innlegget mitt om Trygdekontoret og mobbing på direkten. At lisensen vår brukes til sjikane av mennesker som kritiserer NRK´s programmer og det med rette, er ganske skremmende!

Når lisenspengene finansierer mobbe-TV. 

NRK-ranet er forøvrig meget dyrt å finansiere. Alle husker vel brødrene Dalton – ikke verdens smarteste tyver akkurat. Men lisensen er ikke stort bedre, for det koster 147 millioner å drive inn 5,2 milliarder kroner. Er dette fornuftig?

147 millioner i året for å kreve inn penger NRK ikke har rett på!

Dette er penger vi kunne brukt på helseomsorg, kollektivtransport, miljø, idrett eller skole for å nevne noe. Rapporten kan du lese her.

73 ansatte tjener over 1 million kroner – langt over snittet for norske redaktører. Så spørsmålet er – hvorfor i himmelens navn skal du og jeg betale lønninger til folk i underholdningsbransjen? Hvorfor skal vi finansiere programmer som åpenlyst mobber og håpløse, ekle barneprogrammer – og ikke minst, hvorfor skal vi betale lønnen til NRK sjefen som i 2015 var på 2.991.337.- Det er totalt ulogisk!

NRK, hvis lønninger og driftskostnader er hinsides, bør være ærlige i forhold til egne reklameinntekter og fullfinansiere driften slik konkurrentene gjør det – gjennom reklame og konstruktiv drift som i mine øyner er omstilling og nedskjæringer. Og de kan begynne med lønningene!

At staten tar flere hundretusen fra hver av oss og gir dem til en TV-kanal som ikke klarer å omstille seg og drifte sunt og konstruktivt, gjør meg svært forbannet – dette oppleves som et grovt ran, og jeg finner meg ikke i det lenger!

Om dere også ønsker lisensen dit pepperen gror – kan dere signere på denne kampanjen. Det har nemlig vist seg at underskriftskampanjer virker. 🙂 Les også NRK er overfinansiert og Her er lønnstoppen i NRK.

Del gjerne.

Her finner du artikler om Ledelse, selvutvikling og helse.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!

GraTis kompendium om vin (1)